Jasně že nejenom zkoušelthor6 píše:to DFender:ahoj,zkoušel jsi střílet s optikou 4x40 na 100-120M?zdá se mi,že tato optika není to pravé ořechové pro takovou vzdálenost.pohrávám si s myšlenkou pořídit si na to fomei 7x50 heavy,myslíš,že je to dobrý nápad?nic proti 4x40,střílím s ní v pohodě na 60m,ale jít s ní na stovku mi příjde jako střílet na 50m bez optiky.
 ) mně vyhovuje, zvětšení mi stačí-vzhledem k možnostem kuše-úplně bohatě, já jsem zvyklej střílet tyhle vzdálenosti jen okem
) mně vyhovuje, zvětšení mi stačí-vzhledem k možnostem kuše-úplně bohatě, já jsem zvyklej střílet tyhle vzdálenosti jen okem  takže mě to nepřipadá málo, spíš jsem nadšen z toho jak blízko terč vidím
 takže mě to nepřipadá málo, spíš jsem nadšen z toho jak blízko terč vidím  )
)jinak Fomei 4x40 je odzkoušená, můžu vřele doporučit několikaletým užíváním bez jediného problému na Exomaxovi, jak jsem již ostatně nekolikrát psal
 , k té 7x50 asi bych se toho vůbec nebál, ale vlastní zkušenost nemám ..
, k té 7x50 asi bych se toho vůbec nebál, ale vlastní zkušenost nemám ..Ještě k náklopné montáži, její původ opravdu s puškama nemá nic společného
 , je to udělané na základě náklopné montáže používané na kuši Aserma z 90. let, naprosto stejný princip jen zpracování jiné, náklopné montáže používal i Bear Jennings, Buckhunter a jiní, dávno dávno před Cermanem ..
, je to udělané na základě náklopné montáže používané na kuši Aserma z 90. let, naprosto stejný princip jen zpracování jiné, náklopné montáže používal i Bear Jennings, Buckhunter a jiní, dávno dávno před Cermanem ..

.no já jsem se ještě nedostal na stovku,protože nemám místo,kde by se takto dalo bezpečně střílet.na mém místě to jde max na 60,dá se i 65,ale to už je na "hraně".a právě po 5ti metrech se chci dostat na 100 a víc metrů.a ještě k té montáži:nevím,jestli je dělaná na cnc stroji,ale zpracovaná je opravdu pěkně a kvalitně,navíc bezvadně funguje.taky ji můžu doporučit.jo a jak přesně napsal crossbowhunter,chci trefovat na 100 a víc krabičku od cigaret a ne jen ten pytel hader,je mi jasné,že jednoduché to nebude,ale časem to snad zvládnu.
 .no já jsem se ještě nedostal na stovku,protože nemám místo,kde by se takto dalo bezpečně střílet.na mém místě to jde max na 60,dá se i 65,ale to už je na "hraně".a právě po 5ti metrech se chci dostat na 100 a víc metrů.a ještě k té montáži:nevím,jestli je dělaná na cnc stroji,ale zpracovaná je opravdu pěkně a kvalitně,navíc bezvadně funguje.taky ji můžu doporučit.jo a jak přesně napsal crossbowhunter,chci trefovat na 100 a víc krabičku od cigaret a ne jen ten pytel hader,je mi jasné,že jednoduché to nebude,ale časem to snad zvládnu.
 , 120m s jakoukoli kuší střílet na jablko, jako bonus venku
, 120m s jakoukoli kuší střílet na jablko, jako bonus venku