Předovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
edelweiss
Administrator
Re: Předovky

Příspěvek od edelweiss » 02 led 2025 15:35

Roky se mi tu válí kus rohu, takový dokřápaný zakrslý paskvil. Známý ale potřebuje prachovnici a nic lepšího tu zrovna není, tedy jeho den dnes nastal :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 08 led 2025 12:35

Pro velký úspěch ještě jedna, náhoda tomu chtěla, že vypadl další rohový zbytek, vhodný tak do koše, ale byl požadavek na prachovnici k deringeru. Má pevnou dávku (dá se ladit návinem papíru zevnitř) a je směrem nahoru šestiúhelník to ale na fotce nevynikne.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Akulacz

Příspěvek od Akulacz » 13 led 2025 20:38

Tak nakonec jsem vzal toho Hawkena do začátku, když to chytne, tak bych později vybral ještě nějakou vojenskou. Než se otevře místní střelnice, tak bych rád vyrobil ještě různé příslušenství, nabiják, prachovnici...
Ale pokud by se tu vyskytoval někdo z okolí Liberce, Turnova, Semil kdo by mě vzal sebou, nebo měl kontakt na někoho ze zmíněného okolí, kdo ještě práská černým prachem a byl by ochoten věnovat trochu času začátečníkovi, pomoc bych ocenil.
Aki.
edelweiss: pěkné to máš, ty mosazné díly jsou také domácí výroba? Rád bych se do podobné krasavice také pustil, ale budu muset zvolit nějaké řešení, které se obejde bez soustruhu, ten se mi aktuálně domů nevejde a v práci mi obrobí jedině plasty...
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 01 úno 2025 17:36

To: Akulacz
Jo celé sem si to dělal sám :-)
Jan K.

Příspěvek od Jan K. » 03 zář 2025 09:10

Dobrý den,
zajímalo by mně, zda někdo z přispěvatelů snad má nějaké praktické zkušenosti s perkusní puškou Whitworth (od firmy Pedersoli), již delší dobu uvažuji o nákupu právě této zbraně; děkuji za případné odpovědi.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 03 zář 2025 09:45

Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Jan K.

Příspěvek od Jan K. » 04 zář 2025 13:22

Musím přiznat, že Vašemu příspěvku zcela nerozumím, ale děkuji za odkaz.
Odpovědět