.
 .Zoraki HP-01
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Safra zrovna ja mám zorku po žabakovi   .
 .
		 .
 .low end  PCA, PCP, Pružina
			Re: Zoraki HP-01
kolik udává výrobce, nebo prodejce rychlost v 5.5 ? Pošli mi prosím odkaz, ať se na to můžu taky juknoutS634 píše:údaje vesměs - až na žabákovy zorky, odpovídají tomu co udává výrobce.
 A můžeš mi poslat i na tu 4.5, díky. zajímá mě, z jakých čísel a od koho jsi vycházel.
  A můžeš mi poslat i na tu 4.5, díky. zajímá mě, z jakých čísel a od koho jsi vycházel.dycky STEYR
To je teda pechZbek píše:Safra zrovna ja mám zorku po žabakovi.

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
			Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
Chtěl bych se zeptat majitelů Zoraki? Ta verze ultra s "prodlouženou" hlavní jak sem postřehnul z fotek má ten nástavec na hlavni zajištěn červíkem. Jde mi o montáž moderátoru. Má tato verze nějaký závit na konci hlavně nebo se musí závit vyrobit?
Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
- 
				Smazaný uživatel 6696
Nemá tam žádný závit.
Já jsem měřil rychlost u zorki s JSB Exaxtama a ty jsou těžší než co udává výrobce a je to realita a né fikce, doměnky, 1mm plech a já nevím co ještě.
			Já jsem měřil rychlost u zorki s JSB Exaxtama a ty jsou těžší než co udává výrobce a je to realita a né fikce, doměnky, 1mm plech a já nevím co ještě.
V pohodě  mě ta zorka 5.5 s JSB  exatu jumbo vyhovuje teď sem dokoupil par baličku 5.51  a uvažuji že bych zkusil Exact Jumbo RS ale musím na ně někde natrefit . Čím vic sní střilim tim ji mam radši   .
 .
 .
 .low end  PCA, PCP, Pružina
A má někdo zkušenost s montáží moderátoru,poprípadě výrobou redukce (závitu) na hlaveň?
Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
- 
				Smazaný uživatel 6696
Mě ta Zorka dost chybí  
   Taky jsem ji po předělání na 5 a půlku krmil RSama. Jestli byli nebo nebyli přesnější to nevím, ale na terčíky v provedení lízátek paráda.
  Taky jsem ji po předělání na 5 a půlku krmil RSama. Jestli byli nebo nebyli přesnější to nevím, ale na terčíky v provedení lízátek paráda.

Taky jsem ji po předělání na 5 a půlku krmil RSama. Jestli byli nebo nebyli přesnější to nevím, ale na terčíky v provedení lízátek paráda.Re: Zoraki HP-01
musím se připojit:  posílám údaje výrobce přímo k mojí zorce 
Rychlosti neodpovídají realitě. Pro .177 je 225m/s na 5 pumpnutí a to samé platí i pro .22. Tam je rychlost 174m/s taky na 5x, takže na papíru to vypadá hezky ale skutečnost je jinde. Jinak ještě k těm Chairgunovým tabulkám našeho místního Guru. Exact expres nemají váhu 0,48 ale 0,51, takže i tady bych si dovolil polemizovat se správností jeho teorií
			Rychlosti neodpovídají realitě. Pro .177 je 225m/s na 5 pumpnutí a to samé platí i pro .22. Tam je rychlost 174m/s taky na 5x, takže na papíru to vypadá hezky ale skutečnost je jinde. Jinak ještě k těm Chairgunovým tabulkám našeho místního Guru. Exact expres nemají váhu 0,48 ale 0,51, takže i tady bych si dovolil polemizovat se správností jeho teorií

na zoraki ultra pasuje moderátor z Air Arms 400,410-bez uprav má stejný pruměr hlavně
				Naposledy upravil(a) pavel.kot dne 30 lis 2014 19:49, celkem upraveno 2 x.				
Z webu výrobce, dával jsem to o stránku dřív:
http://forum.gunshop.cz/post289526.html#p289526
Změna váhy diabolek co jsem tam prováděl byla proto, abych se tím srovnal do specifikace rychlostí výrobce a mohl tak mít představu vzájemných vztahů. nejde teď o nějakou přesně konkrétní diabolku, jde o to srovnat to tak, aby vzájemný vztah měl vypovídací hodnotu. Nejde ani vůbec o nějaké přesné čísla, jde tu jen o vzájemný vztah dvou čísel z .177 a .22. A to názorně ukazuje úplně přesně. V podstatě je to něco jako korekce vstupních údajů pro výpočet nějaké statistiky, tam taky nejde o přesná čísla, ale o jejich distribuci.
Pokud bych na to šel vědecky, tak samozřejmě bych musel všecko odměřit a pak dělat grafy, jenže dospěju pak s velkou pracností v podstatě ke stejnému vzájemnému vztahu, jako když použiji údaje výrobce, který jak se z měření jiných než žabákových ukazuje, nijak moc nekecá, tedy lze vzít jmenovitý údaj jako výchozí a z něj činit závěry, aniž bych přitom na Zorku šáhnul. Žabák měl prostě pech.
Co v těch screenech na mně přímo křičí je tohle:
* vzdálenost a rozsah zásahu v killzóně - .22 je tam ale na 3 pumpy, na 4 má 24,6m (jen o 5m víc má .177)
* dopadová energie je u .177 na 4 pumpy je o něco horší než u .22 na 3 pumpy (4 pumpy: 9,2J na 50m)
Takže už vím proč mi ty flašky v dálce jen dlouho cinkají a nic, jen občas se zadaří že prdne. S .22 by cinkly jenom jednou.
http://forum.gunshop.cz/post289526.html#p289526
Změna váhy diabolek co jsem tam prováděl byla proto, abych se tím srovnal do specifikace rychlostí výrobce a mohl tak mít představu vzájemných vztahů. nejde teď o nějakou přesně konkrétní diabolku, jde o to srovnat to tak, aby vzájemný vztah měl vypovídací hodnotu. Nejde ani vůbec o nějaké přesné čísla, jde tu jen o vzájemný vztah dvou čísel z .177 a .22. A to názorně ukazuje úplně přesně. V podstatě je to něco jako korekce vstupních údajů pro výpočet nějaké statistiky, tam taky nejde o přesná čísla, ale o jejich distribuci.
Pokud bych na to šel vědecky, tak samozřejmě bych musel všecko odměřit a pak dělat grafy, jenže dospěju pak s velkou pracností v podstatě ke stejnému vzájemnému vztahu, jako když použiji údaje výrobce, který jak se z měření jiných než žabákových ukazuje, nijak moc nekecá, tedy lze vzít jmenovitý údaj jako výchozí a z něj činit závěry, aniž bych přitom na Zorku šáhnul. Žabák měl prostě pech.
Co v těch screenech na mně přímo křičí je tohle:
* vzdálenost a rozsah zásahu v killzóně - .22 je tam ale na 3 pumpy, na 4 má 24,6m (jen o 5m víc má .177)
* dopadová energie je u .177 na 4 pumpy je o něco horší než u .22 na 3 pumpy (4 pumpy: 9,2J na 50m)
Takže už vím proč mi ty flašky v dálce jen dlouho cinkají a nic, jen občas se zadaří že prdne. S .22 by cinkly jenom jednou.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
			2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Cinkání flašek samo o sobě by toho v tomto případě opravdu mohlo hodně objasnit   Ale další dizertační práce asi nebude krok správným směrem
 Ale další dizertační práce asi nebude krok správným směrem  
Zoraki hp-01 Ultra 5.5 25m s podpěrou, 
https://www.dropbox.com/s/77hvy20ud3kny ... .28.43.jpg
				https://www.dropbox.com/s/77hvy20ud3kny ... .28.43.jpg
Naposledy upravil(a) zip.v dne 11 čer 2013 15:29, celkem upraveno 1 x.				
tak o-kroužek hlavně je  5.28x1.78
tak jsem dneska prohnal Zoraki HP 01 ULTRA na chronech a pruměrné výsledky jsou-
1pump-124 m/s-4,2J
2pump-168 m/s-7,7J
3pump-195 m/s-10,4J
4pump-218 m/s-12,9J
na 5 pumpnutí ufoukne ale na 4,5-230m/s
JSB EXACT 0,547
			1pump-124 m/s-4,2J
2pump-168 m/s-7,7J
3pump-195 m/s-10,4J
4pump-218 m/s-12,9J
na 5 pumpnutí ufoukne ale na 4,5-230m/s
JSB EXACT 0,547