Ano je to tak ma skutecne 13mm, nenapadlo me to merit, dal jsem na spatne rady, pujdu to v pondeli vymenit.
Jen o vzduchovkach
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
golfkiller
- Kontaktovat uživatele:
-
golfkiller
- Kontaktovat uživatele:
- jirkausti
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dnes udělal první testy Slavie 634. Celý odpolende jsem se rejpal v zahrádce, tak pak jsem si udělal chvilku čas. Sice jsem nestihl otestovat více druhů diabolek, ale aspoň jsem vzduchovku trošku "zkalibroval".
Střílel jsem na 25m (to už terč skoro není vidět
) Tak jsem nejdříve vzal papír A4 a černým fixem udělal kříž a střílel v leže. Bohužel nemám možnost tam vzduchovku upnout do svěráku, tak výsledek je hodně ovlivněn mou rukou.
Každopádně po několika drobných korekcích jsem se strefoval plus mínus 3cm, neboli do kružnice o průměru 6cm. (podotýkám - s mou roztřesenou rukou ). Střílel jsem diabolkami JSB Match. (žlutá nálepka na krabičce)
Co se týče průbojnosti:
Na tuto vzdálenost byla pod terčem tvrdá překližka tl.12mm, diabolka v ní uvízne asi do 2/3 hloubky. Pokud jsem se strefil někde poblíž minulého vstřelu, už z druhé strany lítaly třísky.
Pak jsem na bednu postavil plechovku od mandarinek (celkem tvrdou) a JSB Match proletí první stranou a v druhé udělá slušnej důlek.
Nakonec jsem zkusil JSB Straton (se špičkou) a ta už proletěla durch.
Jo a diabolka v kovovém lapači za terčem, to je z ní totální placka.
Toliko k mým dnešním testům, časem otestuju různé druhy diabol od JSB.
Jirka
Střílel jsem na 25m (to už terč skoro není vidět
Co se týče průbojnosti:
Na tuto vzdálenost byla pod terčem tvrdá překližka tl.12mm, diabolka v ní uvízne asi do 2/3 hloubky. Pokud jsem se strefil někde poblíž minulého vstřelu, už z druhé strany lítaly třísky.
Pak jsem na bednu postavil plechovku od mandarinek (celkem tvrdou) a JSB Match proletí první stranou a v druhé udělá slušnej důlek.
Nakonec jsem zkusil JSB Straton (se špičkou) a ta už proletěla durch.
Jo a diabolka v kovovém lapači za terčem, to je z ní totální placka.
Toliko k mým dnešním testům, časem otestuju různé druhy diabol od JSB.
Jirka
-
harpplayer
- Odborník na zbraně
Pánové, ideální lapač broků na vzduchovku je krabice od čehokoli vycpaná vrstvenými novinami. Zastaví to brok v pohodě, nesviníte olovem okolí a když to rozflákáte, jen vyměníte balík novin.
Já jsem tak trénoval se svou milovanou S 631 v bytě (střelba z pokoje na půdu 10 m), než jsem ji komusi půjčil (na tejden na krysu) a už jsem se s ní nesetkal. Je pravda, že mi potom prošla rukama řada terčových vzduchovek, ale na tu Slávku se slzou v oku rád vzpomínám. Byla totiž první. No a myslím , že výsledek 340 (mezinár. terč vstoje s dioptrem, 40 ran) by mě sice na olympiádu neposlal, ale napovídá, že ta Slávie na to, že to je lámačka, zas tak úplně blbá není. 634 by snad mohla být ještě lepší, ale nemám s ní zkušenosti.
Já jsem tak trénoval se svou milovanou S 631 v bytě (střelba z pokoje na půdu 10 m), než jsem ji komusi půjčil (na tejden na krysu) a už jsem se s ní nesetkal. Je pravda, že mi potom prošla rukama řada terčových vzduchovek, ale na tu Slávku se slzou v oku rád vzpomínám. Byla totiž první. No a myslím , že výsledek 340 (mezinár. terč vstoje s dioptrem, 40 ran) by mě sice na olympiádu neposlal, ale napovídá, že ta Slávie na to, že to je lámačka, zas tak úplně blbá není. 634 by snad mohla být ještě lepší, ale nemám s ní zkušenosti.
Lapač diabolek
Mám dobré zkušenosti s lapačem (hlubokým, nikoliv mělkým s diagonálními kovovými lamelami), vycpaným starými hadry. Nejenom, že funguje spolehlivě, ale navíc dopady diabolek nejsou slyšet
Dá se to v pohodě použít v bytě, nikoho tím nerušíte (tedy pokud se zrovna někdo neprochází před terčem, to mě děsně znervózňuje
).
JdC: Budoucnost patří aluminiu !
-
kurnick
Chtěl bych se zeptat, jestli mi je někdo schopen objasnit rozdíl mezi CO2 pistolí na 4,5 mm olověné bročky a 4,5mm BB speciální ocelové bročky. Nikde jsem ony ocelové broky nenašel, že by se prodávaly a ani jestli se do pistole, například UMAREX walther CP 99 compact, dají cpát i klasický olověný bročky. Uvažuji, že bych si koupil na blbnutí něco z produkce UMAREXu a tak bych si rád zjistit co bude nejlepší alternativa za rozumný peníz. Tedy do 3 tisíc.... Díky za každou odpověď či radu....
-
Návštěvník
Řekl bych, že ocelové broky budou tvrdší. Ale ocelové střelivo je zakázáno prodávat pro použití do zbraně. Jestli chceš něco tvrdého, kup si poměděné broky (mají je na Militaria.pl) . A doporučuju od UMAREXu známou CP Sport. V gunshopu ji mají za 2 920 Kč a i já osobně si ji budu pořizovat.kurnick píše:Chtěl bych se zeptat, jestli mi je někdo schopen objasnit rozdíl mezi CO2 pistolí na 4,5 mm olověné bročky a 4,5mm BB speciální ocelové bročky. Nikde jsem ony ocelové broky nenašel, že by se prodávaly a ani jestli se do pistole, například UMAREX walther CP 99 compact, dají cpát i klasický olověný bročky. Uvažuji, že bych si koupil na blbnutí něco z produkce UMAREXu a tak bych si rád zjistit co bude nejlepší alternativa za rozumný peníz. Tedy do 3 tisíc.... Díky za každou odpověď či radu....
-
kurnick
Tak jestli je jediný rozdíl v těch zbraních v tom, že jedna snese tvrdší munici, tak nevim, proč je zrovna ta na 4,5 mm BB broky levnější. Nejde mi totiž o tvrdší munici, jen mi to vrtalo hlavou. Na tu CP Spotku sem taky koukal a asi to dopadne její koupí...wqcr píše:Řekl bych, že ocelové broky budou tvrdší. Ale ocelové střelivo je zakázáno prodávat pro použití do zbraně. Jestli chceš něco tvrdého, kup si poměděné broky (mají je na Militaria.pl) . A doporučuju od UMAREXu známou CP Sport. V gunshopu ji mají za 2 920 Kč a i já osobně si ji budu pořizovat.kurnick píše:Chtěl bych se zeptat, jestli mi je někdo schopen objasnit rozdíl mezi CO2 pistolí na 4,5 mm olověné bročky a 4,5mm BB speciální ocelové bročky. Nikde jsem ony ocelové broky nenašel, že by se prodávaly a ani jestli se do pistole, například UMAREX walther CP 99 compact, dají cpát i klasický olověný bročky. Uvažuji, že bych si koupil na blbnutí něco z produkce UMAREXu a tak bych si rád zjistit co bude nejlepší alternativa za rozumný peníz. Tedy do 3 tisíc.... Díky za každou odpověď či radu....
-
harpplayer
- Odborník na zbraně
-
kurnick
Jasný, to já bych taky nikdy do vzduchovky necpal, ale rpávě typ walther CP 99 comapct od UMAREXu má udávanou munici ocelové bročky, to je to, co nechápu:)
Tady sem to našel. Nahoře je zmínka o speciálních ocelových brocích BB pro walther PPK/s, ale pistolí s označením munice BB tam je víc...
http://www.alfa-proj.cz/zbrane-eshop/zb ... -index.php
Tady sem to našel. Nahoře je zmínka o speciálních ocelových brocích BB pro walther PPK/s, ale pistolí s označením munice BB tam je víc...
http://www.alfa-proj.cz/zbrane-eshop/zb ... -index.php
-
harpplayer
- Odborník na zbraně
No, ona ta reklamní noticka je vůbec výkvět odbornosti. Např. že s jednou bombičkou CO2 vystřelíte s krátkými přestávkami i 6 ran. Skutečně velmi ekonomická střelba. To už si raději koupím 9 mm Luger a mám to i s ránou. A když se Umarex zmiňuje o přesnosti, tak to už se smíchy lámu v pase. Je pravda, že ty umaexácký vzduchovky navozují pocit "dospělé" zbraně, ale na vážnější střílení to fakt není. To už ta naše plastiková LOVka (nebo co je to za klumpr slepenej ze 2 půlek plastiku) má aspoň základní parametry vzduchovky. Je teda fakt, že s ní si nemůžete připadat jako agent 007 s povolením zabíjet, zatímco s tím pseudowaltherem si můžete připadat aspoň jako pseudo007.
-
kurnick
To jo, to maj trochu nevychytaný
Ale ceny maj dobrý, tak sem si u nich objednal onu CP sport a uvidíme. Jde mi jen o ten vzhled zbraně, než si někdy v budoucnu po studiu udělám zbroják. Nehodlám s ní střílet na přesnost, když budu chtít trefovat terč, vytáhnu svou Slavii 630, ale doufám, že aspoň plechovku či petlahev trefí:)