O zastavovací efekt mi až tak nejde, to bych jinak bral .54. Nejsem ten, co si myslí, že v případě potřeby vypálí a útočník se složí, aniž bych se musel pohnout z místa.
9mm by neměla mít problém penetrovat jak lebku (co jsem četl tady na foru testy s vepřovou hlavou
 rychlost na hradlech i energii shodnou s 9mm Tokarev ) nebo třeba srdce i přes hrudní kost, jelikož si nedělám iluze, že by se střílelo na vzdálenost větší než 2-5m.
 rychlost na hradlech i energii shodnou s 9mm Tokarev ) nebo třeba srdce i přes hrudní kost, jelikož si nedělám iluze, že by se střílelo na vzdálenost větší než 2-5m.Spíše mi jde např. o přesnost-třeba B52 na jiném fóru byl z 9ky nadšený víc, než z .45, ale to je pořád jenom jeden člověk (i když má všechny kalibry od GG).
Jak moc velký problém je 9ku ládovat (četl jsem, že to je horší, než u .45 z důvodu tvaru ogiválu, ale i při "prasáckém nabití" to drží tlak i delší dobu a nehrozí/je značně sníženo např. navlhnutí prachu, zatímco u .45 se musí nabíjet pečlivěji) a jestli to třeba dokáže člověka na střelnici po pár ránách otrávit/vysílit, že by si řekl "proč já vůl radši nešel do .45".
Ruku ani moc velkou nemám (rukavice vel. 9), což je dle tabulek průměr http://www.tabulkavelikosti.cz/rukavice
PS-vím, že mě ukamenujete, ale stejně-máte i nějaký tip na výrobu nové rukojeti? Je mi jasné poselství těchto zbraní, ale vraždit nikoho při hraní karet nemíním, tak by se větší rukojeť mohla hodit(a když už i GG dělá laufy 6"...
 ).
 ).

... takže na blbnutí do terče moc vhodná není, ale na obranu ano ..
  ... takže na blbnutí do terče moc vhodná není, ale na obranu ano ..  Je to vlastně 9mm Dimini , jediné plus je cena která začíná na 6000,- s 3" hlavní , kdežto 45. začíná už na 7500,- s 2.5" hlavní
 Je to vlastně 9mm Dimini , jediné plus je cena která začíná na 6000,- s 3" hlavní , kdežto 45. začíná už na 7500,- s 2.5" hlavní