Střelivo do praku
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
thrax
Lasere-ono je to jistě na místě uvědomit si,že pod pojmem prak se v dějinách rozumělo něco jiného než šprnda s gumou.Ale-pokud vážně ten typ praku se dvěma gumama neznáš,tak upozorňuju,že tím je možné střílet šipky se stabilizátorem,které dopadnou na hrot,tedy že můžeš použít brizantní munici.Stojí za vyzkoušení.
-
vlčák
to neznám, my sme používali prak s jednou gumičkou, říkalo se mu skobičák, a střílelo se z něj skobičkama z drátu , jednoduché a snadno vyrobitelné , stačil drát a kombinačky.
, možná by šlo střílet i ty tvoje šipky, když se do nich udělá drážka.
- síla drátu a velikost skobiček se dělala podle velikosti gumy, nejmenší se používala slabá gumička mezi prsty a 0,5mm drát.
- síla drátu a velikost skobiček se dělala podle velikosti gumy, nejmenší se používala slabá gumička mezi prsty a 0,5mm drát.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Skobičák byl guma ze spodku tepláků a ohnuté kousky drátu, co se držely v zubech. To nebyl prak. Aspoň u nás.
Ale jednou jsme tím jako děcka vystříleli operu (Hubička), muzikanti dostali pár zásahů, tak přerušili představení a byl konec.
No prostě průser jako mraky.

Ale jednou jsme tím jako děcka vystříleli operu (Hubička), muzikanti dostali pár zásahů, tak přerušili představení a byl konec.
No prostě průser jako mraky.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
Noclaf
Thx za info.HHVV píše:Noclaf: Nějak jsem ti zapomněl odpovědět. Byl jsem u Brymové a ptal jsem se na to střelivo do praku. Ukazovala mi sáček s ložiskovými kuličkami o průměru cca 8 mm. Zmiňovala se i o tom, že vozili něco jiného ale to jim zatrhli. Asi problém s ekology. Také říkala, že si lidi kupují kule do perkusů.
Kubajzz : A nechces? Momentalne mam na prodej cca 2000 kulicek.
-
fidlerp
Ja ako maly som mal hned niekolko typov a roznych "razi" prakov a gumipusiek.
Najpouzivanejsia bola tzv. FUNDA co bola obyc. letecka guma (dala sa kupit v obchode pre modely so stvorcovym prerezom) a strielali sme "ucka" - ocelovy sponovaci drot ohnuty do U. Lietalo to super, presnost ale uz slabu silu lebo U bolo lahke.
Potom som otcovi zobral kozennu podlozku z hodiniek (ale som dostal). Malo to uz dva otvory a tvar ako vhodny na prak. Gumu som nechal letecku + tato kozenna podlozka z hodiniek a strielai sme hlinnene farebne gulicky. Dali sa kupit miesok 2Kcs. Bolo ich tam asi 24 nepametam presne. To letelo ako dive, presne a hlavne to malo aj nejaky ucinok.
Na "likvidovanie" som pouzival matky M8. Ale to uz bol hardcore.
Radsej som triafal flasky, konzervy a pod. kde pri zasahu sa dostavy a nejaky vizualno/zvukovy doprovod. Ale kamos skolil hlinenou gulickou jednoho tulaveho psa rovno do hlavy z 9 metrov. Taki sme boli presni.
Potom sme zostrelovali izolatory vysokeho napetia 22kV. Sice sme ziaden neznicili, ale tie luce z nich odletovali jedna radost. Potom ked prsalo bola dedina bez elektriny, lebo skratovali.
Potom nasledovali kombajny na poli pocas zatvy, Z-37 Cmelak pocas praskovania ktory aj dostal zopar ran, vsetky plechove dvere, velky sennik na druzstve (bol komplet oplechovany), zopar okien u "nepohodlnych a neriatelskych spoluziakov", anteny na domoch a mali sme este na jednej tichej ulici stare poulicne osvetlenie este so zarovkami.
Avsak uplne naradsej sme strielali na vsetko co plavalo po vodnej hladine. Flasky, rozne dreva a dokonca aj rybari v clnoch
.
Najpouzivanejsia bola tzv. FUNDA co bola obyc. letecka guma (dala sa kupit v obchode pre modely so stvorcovym prerezom) a strielali sme "ucka" - ocelovy sponovaci drot ohnuty do U. Lietalo to super, presnost ale uz slabu silu lebo U bolo lahke.
Potom som otcovi zobral kozennu podlozku z hodiniek (ale som dostal). Malo to uz dva otvory a tvar ako vhodny na prak. Gumu som nechal letecku + tato kozenna podlozka z hodiniek a strielai sme hlinnene farebne gulicky. Dali sa kupit miesok 2Kcs. Bolo ich tam asi 24 nepametam presne. To letelo ako dive, presne a hlavne to malo aj nejaky ucinok.
Na "likvidovanie" som pouzival matky M8. Ale to uz bol hardcore.
Radsej som triafal flasky, konzervy a pod. kde pri zasahu sa dostavy a nejaky vizualno/zvukovy doprovod. Ale kamos skolil hlinenou gulickou jednoho tulaveho psa rovno do hlavy z 9 metrov. Taki sme boli presni.
Potom sme zostrelovali izolatory vysokeho napetia 22kV. Sice sme ziaden neznicili, ale tie luce z nich odletovali jedna radost. Potom ked prsalo bola dedina bez elektriny, lebo skratovali.
Potom nasledovali kombajny na poli pocas zatvy, Z-37 Cmelak pocas praskovania ktory aj dostal zopar ran, vsetky plechove dvere, velky sennik na druzstve (bol komplet oplechovany), zopar okien u "nepohodlnych a neriatelskych spoluziakov", anteny na domoch a mali sme este na jednej tichej ulici stare poulicne osvetlenie este so zarovkami.
Avsak uplne naradsej sme strielali na vsetko co plavalo po vodnej hladine. Flasky, rozne dreva a dokonca aj rybari v clnoch
-
thrax
asi by se hodilo zmínit,že byla vydána kniha o zbraních britské oss,kde jsou dva typy praků se solidní podkovovitou kovovou kostrou a vysokou řadou gum,snad jich tam bylo padesát,které měly cosi vystřelovat.
Rád bych tím řekl,že prak dosud nevyčerpal své konstrukční možnosti a může v některých indikacích předčit i klasickou střelnou zbraň.
Rád bych tím řekl,že prak dosud nevyčerpal své konstrukční možnosti a může v některých indikacích předčit i klasickou střelnou zbraň.
-
vlčák
- to máš pravdu, ale musíš brát buď slabou flobertku, nebo bys musel postavit něco pořádného, třeba balistu, podle údajů se z toho střílely 1 kg šípy přímou dráhou a při dobrém "seřízení" se s tím dalo zasáhnout jednotlivou postavu na 150 m
(1kg na 150m přímou dráhou - řekl bych, že to mělo účinnek jako velkorážová odstřelovačka
)
(1kg na 150m přímou dráhou - řekl bych, že to mělo účinnek jako velkorážová odstřelovačka
-
thrax