Tlakové lahve a plnění
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
mám dotaz,mám doma hasičák práškový(předpokládám že má stoupačku)
a chci se zeptat,zda jde použít jako nádoba na CO2,samozřejmě po vyprázdnění,stačí odšroubovat hadici a přes redukci přepouštět??
jaká je jeho hodnota(příp nabídněte do SZ)??
		a chci se zeptat,zda jde použít jako nádoba na CO2,samozřejmě po vyprázdnění,stačí odšroubovat hadici a přes redukci přepouštět??
jaká je jeho hodnota(příp nabídněte do SZ)??
Hatsan Bullboss,PCP, 5,5 +10-40x50 EG
Zoraki HP-01 ultra cal.4,5mm+5,5mm+moderátor +kolimátor
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
Re: Tlakové lahve a plnění
Mám doma 9L vodní prázdný rozebral jsem ho vyčistil mám na něm hadici s pistolkou na ofukování paráda vždycky ho nafoukám v garáži na 8-9 a doma to chvíli vydrží na drobnosti na ofukování 

na vodní, práškové, halonové a jim podobné hasičáky v souvislosti s pracovním tlakem nad 1,5MPa (tedy nad 15 Bar ) zapomeňte pokud netrpíte nějakou zálibou v sebepoškozování. Pro CO2 je použitelný hasičák na CO2 (dříve sněhový)
díky to přesně jsem nevěděl,tak díky za odpověď!
Hatsan Bullboss,PCP, 5,5 +10-40x50 EG
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
ja mam ten novější s tim barometrem tam je max 27 bar a naplněné jsou na 18 bar mají klasický ventilek tak že se nechá v pohodě nafoukat kompresorem a tech 9L když se natlakuje na 9 at tak mi to na domu stačí na drobnosti na ofukovani nicméně občas se bojim ho foukat i na těch 9  na těch starších z klasickým kohoutem by mel být nekde napsaný max plnicí  tlak nebo se pletu?
 na těch starších z klasickým kohoutem by mel být nekde napsaný max plnicí  tlak nebo se pletu?
			 na těch starších z klasickým kohoutem by mel být nekde napsaný max plnicí  tlak nebo se pletu?
 na těch starších z klasickým kohoutem by mel být nekde napsaný max plnicí  tlak nebo se pletu?Re: Tlakové lahve a plnění
Na každé z těch "plechovek" je mimo výrobního čísla a roku výroby mimo jiné i tlak používaný pro hydraulickou tlakovou zkoušku. Max zkušební tlak je cca 30 Bar. Častěji 28, nebo 25 Bar. pracovní tlak je střed zelené výseče manometru a to je až na vyjímky 15 Bar. Samozřejmě že jako vzdušník ke kompresoru je plecháč v pohodě Běžný kompresor mnohdy nedotlačí ani 10 Bar, varování se týká použití pro vyšší tlaky.
Nevím co myslíš tím "starší s klasickým kohoutem" může to být sněhový, nebo taky tetrachlorový hasičák.
Obecně: pokud je na nádobě jakýkoli svár, šev, nebo pertl, je to nízkotlaké. Vysokotlaké jsou jen válcované tlakové lahve veze švů a svárů. Všechny tlakové nádoby (včetně hasičáků na sobě mají vyznačen zkušební tlak, který je o 1/3 vyšší než maximální tlak pracovní.
			Nevím co myslíš tím "starší s klasickým kohoutem" může to být sněhový, nebo taky tetrachlorový hasičák.
Obecně: pokud je na nádobě jakýkoli svár, šev, nebo pertl, je to nízkotlaké. Vysokotlaké jsou jen válcované tlakové lahve veze švů a svárů. Všechny tlakové nádoby (včetně hasičáků na sobě mají vyznačen zkušební tlak, který je o 1/3 vyšší než maximální tlak pracovní.
kde seženu prosim vás rychlospojku samce z vnějším zavitem 1/8 s osazenim pod které se nechá dát ta podložka z těsněním kupoval jsem z paintball shopu tu se zpětným ventilem ale nevím zda to půjde utesnit. chci to na reg.tester tedy stejnou jako se prodává třeba v gun cz samec akorát z venkovnim závitem. Díky za info.
Myslíš tohle? https://www.paintballshop.cz/co2-vzduch ... male-3000p
Vyser se na podložky a dej tam teflonovou pásku. Drží stejně dobře.
			Vyser se na podložky a dej tam teflonovou pásku. Drží stejně dobře.
Ano to je přesně ono pane doktor Děkuji tam píšou ale 200bar. objednal jsem toto http://www.paintball-shop.cz/co2-vzduch ... lahve-1-8/  ale přišli mi malinko jiné než na obrazku bez osazení na klíč podto tu těsnící podložku asi nedám 

Naposledy upravil(a) Romčan dne 13 kvě 2016 15:24, celkem upraveno 1 x.				
No tak buď budeš věřit, že to vydrží, nebo musíš sehnat 300Barovku   . Buď v klidu, sám je používám několik let a nestalo se mi, že by se něco stalo
 . Buď v klidu, sám je používám několik let a nestalo se mi, že by se něco stalo   . Nebudeš přece tlakovat na zkoušku 300B?
 . Nebudeš přece tlakovat na zkoušku 300B?
			 . Buď v klidu, sám je používám několik let a nestalo se mi, že by se něco stalo
 . Buď v klidu, sám je používám několik let a nestalo se mi, že by se něco stalo   . Nebudeš přece tlakovat na zkoušku 300B?
 . Nebudeš přece tlakovat na zkoušku 300B?Re: Tlakové lahve a plnění
ano to asi nebudu no jen mě přišli malinko jiné než co uvádí na obrazku viz můj příspěvek nahoře upravený nechtěl jsem sem dávat odkaz abych nedostal banána  

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Buď v klidu za tohle se v Equadoru ani jinde banány nečešou 

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
			AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
člověk nikdy neví no  ale jak říkám přišli mi jiné než na obrazku tak nevím jestli to bude tesnit po 22 sem lupnu obrázek.
 ale jak říkám přišli mi jiné než na obrazku tak nevím jestli to bude tesnit po 22 sem lupnu obrázek.
			 ale jak říkám přišli mi jiné než na obrazku tak nevím jestli to bude tesnit po 22 sem lupnu obrázek.
 ale jak říkám přišli mi jiné než na obrazku tak nevím jestli to bude tesnit po 22 sem lupnu obrázek.- 
				strelec3751
Myslím, že tyhle ventilky mají NPT - tedy konický závit. Tam se běžně žádné další těsnění nedává, v případě výměny bych použil pro jistotu zmiňovanou teflonovou pásku.
Jinak se podívej na "Aliho" tam je takových hračiček hafo.
			Jinak se podívej na "Aliho" tam je takových hračiček hafo.
no problém je že to nechci do klasické hadičky ale že to bude jen v závitu. tudíž to nepůjde na kužel. snad to teflonka dá