TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Zdar,nevite nahodou nekdo jak je to s TTckama v BVSku jestli tam maji solidni vyber,nebo uz jen nechtene vybehane kousky???
		Re: TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Kupoval jsem tam zhruba před měsícem, akorát je přivezli ze zkušebny výběr z deseti kusů a celkem slušný. Vzal jsem úplnýho dědečka r.v.1935 , ale je krásnej. Myslím, že, tak nějak průběžně doplňujou. Buď se tam stav nebo jim napiš a zeptej se, jsou vstřícný.
cerna: prosím tě, jak jsi vybíral z těch 10 kusů? Zajímalo by mě to. Beze srandy - na co ses zaměřil, jakým způsobem přesně jsi vybral vítěze.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Jednoduché, mrkneš, jak chodí závěr, jdeš po tom co nejméně vangluje, přitom hlídáš, jak moc sedí kontejner s kohoutem, když mačkáš, jestli je tvrdá spoušť v tomto není podstatné to jde ladit, no pak pistoli rozhodíš, projedeš lauf, chceš ostré drážky pole čisté bez rzi a vad. Ústí čisté přechod drážek ostrý jasný, bez vad a nerovností. No a pak kontrola ozubů jak to sedí, co to má za vůle atd. Pokud to pistole splňuje, neměl by s ní být později problém. 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
dykmore: začal jsem povrchovkou (takže pak se ti ten výběr zúží) a pak nějak podobně, jak píše edelweiss, závěr, vůle, spoušť, hlaveň (rozhozený jsem měl na pultě tři)
Nejhorší je možnost výběru, alespoň pro mě. 

......ještě, že jsou v BVS tak ochotný a v pohodě
			Nejhorší je možnost výběru, alespoň pro mě.

......ještě, že jsou v BVS tak ochotný a v pohodě

Edel, Cema: dík za info! Zase jsem o něco chytřejší..  TT je prostě úžasná pistole, tak jsem to chtěl vědět, kdybych se někdy rozhoupal a šel do ní. Škoda, že jsem ji měl v ruce jen 2x, takže stejně půlku z těch důležitých věcí asi nejsem schopný posoudit  (kontrola ozubů, jak sedí kontejner atd.) 
Cema, za váhání při vybírání se nestyď. Pro mě je váhání mezi více kusy naprostým peklem, žiju s tím celý život a nedá se s tím nic dělat. Nabírá to u mě už trochu patologické příznaky (začíná to třeba u rohlíků )
  )

Cema, za váhání při vybírání se nestyď. Pro mě je váhání mezi více kusy naprostým peklem, žiju s tím celý život a nedá se s tím nic dělat. Nabírá to u mě už trochu patologické příznaky (začíná to třeba u rohlíků
 )
  )Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
No vcasna navsteva psychiatra se muze i vyplatit. Znamy to mel podobne. Pak uz vedel, ze potrebuje psychiatra, ale uz si ho NEMOHL VYBRAT  No a pak mu vybrali v Cernovicich a ma po problemech. Zrovna tohle umi uz docela dobre resit vhodnou medikaci. Ale chce to zajit tam vcas.
  No a pak mu vybrali v Cernovicich a ma po problemech. Zrovna tohle umi uz docela dobre resit vhodnou medikaci. Ale chce to zajit tam vcas.
Sorry za OT, ale muze to byt vazne
			 No a pak mu vybrali v Cernovicich a ma po problemech. Zrovna tohle umi uz docela dobre resit vhodnou medikaci. Ale chce to zajit tam vcas.
  No a pak mu vybrali v Cernovicich a ma po problemech. Zrovna tohle umi uz docela dobre resit vhodnou medikaci. Ale chce to zajit tam vcas.Sorry za OT, ale muze to byt vazne

V Černovicích aspoň dobře vaří (ale mají docela malé porce), každopádně oproti nemocnicím je to čtyřhvězdičkový hotel
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm, 
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
			SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Jaj, to jsem zase něco napsal.. 

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Jestli si na pultíku TT rozebereš: 
slušné okamžité info je stav konteineru: na rozdíl od vymazlené německé strojařiny, humpolácké Sovětskoje izdělije znamená, že na každém plechovém dílu/výseku nechají hroty + ostré otřepy (přetažené hranky) neošetřené - a takové rovnou nabrynýrují. Používáním se pak dotýkající se hranky ochodí + brynýr na kontaktu se setře do leskla.
Takže jakmile uvidíš, že konteiner má hroty/otřepy stále ostré + brynýr nesetřený, nebude to jen repase, ale třeba i funglovka-uloženka, u poválečných se potkat dá. Nelze ale samozřejmě vyloučit, že uloženkový konteiner byl strčen do repasovaného zbytku.
			slušné okamžité info je stav konteineru: na rozdíl od vymazlené německé strojařiny, humpolácké Sovětskoje izdělije znamená, že na každém plechovém dílu/výseku nechají hroty + ostré otřepy (přetažené hranky) neošetřené - a takové rovnou nabrynýrují. Používáním se pak dotýkající se hranky ochodí + brynýr na kontaktu se setře do leskla.
Takže jakmile uvidíš, že konteiner má hroty/otřepy stále ostré + brynýr nesetřený, nebude to jen repase, ale třeba i funglovka-uloženka, u poválečných se potkat dá. Nelze ale samozřejmě vyloučit, že uloženkový konteiner byl strčen do repasovaného zbytku.
Má někdo ponětí jakou energii v Joulech mám TT-33?
http://en.wikipedia.org/wiki/7.62x25mm_Tokarev
V pravym sloupecku dole jsou Ballistic performance
			V pravym sloupecku dole jsou Ballistic performance
Takže náboje od WPA (760 J) se už výkonem přibližují .357 Magnum. To je dobré.
U SB udává výrobce 693 J - také slušné.
			U SB udává výrobce 693 J - také slušné.
Není energie jako energie, TT má střelu 5,5g a .357 ji má 2x těžší   . Při použití legálního střeliva se ani jedna z nich nebude deformovat. Dále TT má o 1/3 větší průřezové zatížení než .357, což znamená vysokou průbojnost. Jedině kdybys chtěl TT na sebeobranu proti 5-ti chlapům co zrovna stojí v řadě za sebou ...
 . Při použití legálního střeliva se ani jedna z nich nebude deformovat. Dále TT má o 1/3 větší průřezové zatížení než .357, což znamená vysokou průbojnost. Jedině kdybys chtěl TT na sebeobranu proti 5-ti chlapům co zrovna stojí v řadě za sebou ...  
			 . Při použití legálního střeliva se ani jedna z nich nebude deformovat. Dále TT má o 1/3 větší průřezové zatížení než .357, což znamená vysokou průbojnost. Jedině kdybys chtěl TT na sebeobranu proti 5-ti chlapům co zrovna stojí v řadě za sebou ...
Měl jsem na mysli upotřebení proti divočákovi - ale to sem nepatří.
Od toho je zde jiné téma:
http://forum.gunshop.cz/jak-se-ubranit- ... -t990.html
			Od toho je zde jiné téma:
http://forum.gunshop.cz/jak-se-ubranit- ... -t990.html