NORCONIA CO2 puška QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
2honda: Njn, ale při tloušťce té "jehly" by to byl asi celkem problém. Jedině nějakej hodně kvalitní matroš, ale co?
		Cogito ergo armatus sum.
			Jo jo
2honda: Jo jo. To je nejlepší... Neřešíš to, že po 10-ti výstřelech to už nejde a vůbec, zlatá kyveta  Jinak Ty si myslíš, že by injekční jehla vydržela?
 Jinak Ty si myslíš, že by injekční jehla vydržela?
 Jinak Ty si myslíš, že by injekční jehla vydržela?
 Jinak Ty si myslíš, že by injekční jehla vydržela?Cogito ergo armatus sum.
			Volba ráže a verze QB78
Zdavím pánové,
rozhodl jsem se pořídit si také CO2 vzduchovku QF78, ale potřeboval bych si ujasnit několik drobností.
1
1. Dotaz bych měl k výběru ráže. QBcko bych chtěl používat na střelbu pro zábavu na terč. Vzhledem k tomu, že jsem uz pár (mnoho) let nestřílel tak nepotřebuji žádnou extra přesnost (i proto QBcko), ale zbytečně to zahýbat nemusí..střílet budu řádově do 25-30m. Pročetl jsem si celé tohle vlákno, vlákno o rážích a pár dalších, ale přesto jsem nenašel uspokojivou odpověd. U větrovky je to celkem jasné...Vzhledem k 16J je u 4.5 mm je větší úsťová rychlost, větší přesnost a menší citlivost na vítr. o QBčku ale píšete, že po upravách je úsťová rychlost 4,5mm kolem 200m/s a 5,5 mm se k ní docela blíží, takže energie je u 5,5mm znatelně větší.Pproto si nejsem jistý, že 4,5 mm bude přesnější ve větších vzdálenostech (nemám představu jestli se to projeví na 20,30 nebo 50 metrů...)
Tak dotaz číslo jedna: Jaký je Váš názor na tohle a kterou řáži si mám tedy koupit
2. Druhý dotaz směřuje k odlišnosti standartní verze a verze delux. Dočetl jsem se ze rozdílve prospěcd delux verze by měl být:
má lepší pažbu
měla by mít duralovou spojku hlavně tlakového zásobníku
měla by mít lepší spoušťový mechanizmus a vyšší výkon
měla by větší průměr hlavně
má lepší hledí a mušku
měla by mít kovový lučík
má zlatě barvené části
Nevím jestli jsem na něco nezapoměl a jestli je přechozí výčet pravdvý. Pro mě by asi měla význam jen hlaven, spojka a lučík.
Dotaz číslo dvě: Má význam zabývat se rozdílem mezi verzí standart a delux?
Díky za reakce. Enzo
			rozhodl jsem se pořídit si také CO2 vzduchovku QF78, ale potřeboval bych si ujasnit několik drobností.
1
1. Dotaz bych měl k výběru ráže. QBcko bych chtěl používat na střelbu pro zábavu na terč. Vzhledem k tomu, že jsem uz pár (mnoho) let nestřílel tak nepotřebuji žádnou extra přesnost (i proto QBcko), ale zbytečně to zahýbat nemusí..střílet budu řádově do 25-30m. Pročetl jsem si celé tohle vlákno, vlákno o rážích a pár dalších, ale přesto jsem nenašel uspokojivou odpověd. U větrovky je to celkem jasné...Vzhledem k 16J je u 4.5 mm je větší úsťová rychlost, větší přesnost a menší citlivost na vítr. o QBčku ale píšete, že po upravách je úsťová rychlost 4,5mm kolem 200m/s a 5,5 mm se k ní docela blíží, takže energie je u 5,5mm znatelně větší.Pproto si nejsem jistý, že 4,5 mm bude přesnější ve větších vzdálenostech (nemám představu jestli se to projeví na 20,30 nebo 50 metrů...)
Tak dotaz číslo jedna: Jaký je Váš názor na tohle a kterou řáži si mám tedy koupit
2. Druhý dotaz směřuje k odlišnosti standartní verze a verze delux. Dočetl jsem se ze rozdílve prospěcd delux verze by měl být:
má lepší pažbu
měla by mít duralovou spojku hlavně tlakového zásobníku
měla by mít lepší spoušťový mechanizmus a vyšší výkon
měla by větší průměr hlavně
má lepší hledí a mušku
měla by mít kovový lučík
má zlatě barvené části
Nevím jestli jsem na něco nezapoměl a jestli je přechozí výčet pravdvý. Pro mě by asi měla význam jen hlaven, spojka a lučík.
Dotaz číslo dvě: Má význam zabývat se rozdílem mezi verzí standart a delux?
Díky za reakce. Enzo
Re: poradte
Stale mi nevie nikto nič o tomto povedat? VdakaSpring píše:vie mi niekto povedat ci qb78 ktore sa predava tu na gun shope je verzia DELUXE? Pisal som im totiz pred tyzdnom ale nikto neodpisal.Dakujem

Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
			- Roman Zelinka
2Spring:Když jsem v GunShopu kupoval svoje QB,bylo na výběr více kusů a všechny De Luxe.Ale jsou to skoro 3 měsíce.Co dotaz přímo do prodejny?
2Enzo:
1-to je na Vás,já mám 4,5 a jsem spokojen
2-Zlatavá je páka závěru a spoušť,lučík je kov,spojka hlavně a tlak. zásobníku je hliník nebo slitina na bázi hliníku,mířidla mají světlovodná vlákna a žádný zázrak to není.Hlaveň je shodná,spoušťový mechanismus také,výkon nemohu porovnat,pažba je lepší,ale nic moc.Je nízká,pistolová rukojeť moc silná a i hřbet pažby je dost silný.
IMHO,jediný opravdový klad verze DeLux je spojka hlavně a tlakového zásobníku.Mířidla jsem sundal,pažbu tesám novou,střeva jsou taky upravený,zlatý elox na spoušti a žlutý zinek na páce se mi moc nelíbí...
2Enzo:
1-to je na Vás,já mám 4,5 a jsem spokojen
2-Zlatavá je páka závěru a spoušť,lučík je kov,spojka hlavně a tlak. zásobníku je hliník nebo slitina na bázi hliníku,mířidla mají světlovodná vlákna a žádný zázrak to není.Hlaveň je shodná,spoušťový mechanismus také,výkon nemohu porovnat,pažba je lepší,ale nic moc.Je nízká,pistolová rukojeť moc silná a i hřbet pažby je dost silný.
IMHO,jediný opravdový klad verze DeLux je spojka hlavně a tlakového zásobníku.Mířidla jsem sundal,pažbu tesám novou,střeva jsou taky upravený,zlatý elox na spoušti a žlutý zinek na páce se mi moc nelíbí...
Netrefák-teoretik
			Vďaka
Dakujem za odpoveď
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
			- 
				happymoos
Ne!
Ne, se podívej, závěr je taky podle ráže... Musíš si nechat udělat ještě závěr, pak to bude fungovat, Pája takhle měl přestavbu na softku-6mm
Cogito ergo armatus sum.