Takže povětšinou sedím.
  Takže povětšinou sedím.   Zastřílet si občas zajdu na místní střelnici, jak jsem zjistil, funguje i pro perkusní střelce. Také jsem zjistil, že jsou dva systémy (pokud jich není víc) Jeden s překlápěcím (úderníkem) a druhý systém s otočnou dvojhlavní, kdy zápalky jsou skryté a uvádějí u tohoto systému vyšší bezpečnost náhodného nechtěného výstřelu. Ovšem zase na druhé straně se po prvním výstřelu ta hlaveň musí otočit a tedy ke střelbě je třeba obou ruk. Což si myslím, že u toho překlápěcího (úderníku) se dají oba výstřely pořídit jednou rukou a druhá tedy zůstává k dispozici k dalším akcím. A tak jsem se v tom tedy definitivně ztratil. Prosím tedy o radu co vybrat, aby to bylo max. účinné, bezpečné, lehce ovladatelné. S tím, že dúraz bych kladl na tu účinnost. Děkuji.
  Zastřílet si občas zajdu na místní střelnici, jak jsem zjistil, funguje i pro perkusní střelce. Také jsem zjistil, že jsou dva systémy (pokud jich není víc) Jeden s překlápěcím (úderníkem) a druhý systém s otočnou dvojhlavní, kdy zápalky jsou skryté a uvádějí u tohoto systému vyšší bezpečnost náhodného nechtěného výstřelu. Ovšem zase na druhé straně se po prvním výstřelu ta hlaveň musí otočit a tedy ke střelbě je třeba obou ruk. Což si myslím, že u toho překlápěcího (úderníku) se dají oba výstřely pořídit jednou rukou a druhá tedy zůstává k dispozici k dalším akcím. A tak jsem se v tom tedy definitivně ztratil. Prosím tedy o radu co vybrat, aby to bylo max. účinné, bezpečné, lehce ovladatelné. S tím, že dúraz bych kladl na tu účinnost. Děkuji.

nabijeni to ovsem pomaha neskutecne, takze si myslim, ze k predovkam to patri. Ovsem u takhle kratke zbrane by mi bylo toho pul palce delky lito.
 nabijeni to ovsem pomaha neskutecne, takze si myslim, ze k predovkam to patri. Ovsem u takhle kratke zbrane by mi bylo toho pul palce delky lito.