Ochrana majetku & jakou plynovou pistoli mi do porucite?
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Proč obušek? No, protože budete většinou fungovat na krátkou vzdálenost, kde je použtí plynovky velmi "o ústa". Na kontaktní vzdálenost je dokonce smrtelná. S obuškem máte větší manévrovací prostor.
No, nebudu Vás přesvědčovat. Nemá to smysl...
No, nebudu Vás přesvědčovat. Nemá to smysl...
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
S obuškem, kyjem, ojí od žebřiňáku, vidlemi, puškou s bajonetem nebo jakoukoli jinou podobnou zbraní především POTŘEBUJETE větší manévrovací prostor- a to je to, co já osobně u obušku pokládám za hlavní nevýhodu (protože ne úplně zanedbatené procento napadení se odehrává právě ve velmi těsných prostorech).HanuIv píše:...S obuškem máte větší manévrovací prostor....
-
Ondra 1
Tohle bych neřešil, klidně bych to tam nabil.Ondra 1 píše:All: tak jsem se dočetl že ten náboj s papřovou náplní se může použít jen na zvířata což je dosela dost blbý, protože má omamující učínek na lidi ve střízlivém stavu na 30 minut.
V žádném zákoně o tom není zmínka. A kdyby něco, tak řekneš, že jsi to měl na obranu proti psům a když tě ten zloděj napadl, tak těžko budeš přebíjet, bráníš se vším co máš po ruce.
Zdravím,chtěl bych také svým málem přispět do této diskuze.byl jsem deset let policista a plně souhlasím s příspěvky výše.Viděl jsem poměrně dost případů tkzv.obrany s plynovkou a dopadli VŽDY špatně.Člověk,který je připraven ti ublížit né li tě zabít,zak to udělá i když budeš mít plynovku.Zbraň a to jakákoli ,není na hraní!!! Ani na zastrašování !! Pokud tí hrozí napadení z "krajní nouze" popřípadě "nutné obrany" je na tobě se bránit.Ale rozhodně né plynovkou.investice do ZP se ti vyplatí.Pak si kup v komisi třena CZ 83 v 7.65 mm a je to rozhodně lepší než plynovka.Hlavně neber zbraň jako prostředek k zastrašování a "machrování".O tom to není a nesmí být !!!
Zdravím všechny.
Zdravím všechny.
-
joot
No jasně, to tam výrobce píše aby se kryl. Když jsem dostal pepřákem, tak jsem žádný omámení nepociťoval, spíš jsem byl děsně nasranej, že to tak pálí v očích a tekly mi nudle ještě druhej denOndra 1 píše:All: tak jsem se dočetl že ten náboj s papřovou náplní se může použít jen na zvířata což je dosela dost blbý, protože má omamující učínek na lidi ve střízlivém stavu na 30 minut.
-
Ondra 1
Kubajzz: Ty si mě, ale pobavil to ti řeknu docela dobrej nápad. Sice nevím jestli by to prošlo, ale pokud by to takhle šlo obejít, tak by to byla paráda
All: nechci Vás nějak naštvat, nebo urazit. Samozřejmě si poslechnu každý Váš názor i třeba o tom obušku určitě je to taky alternativa, ale kdybych se chtěl bavit o obušcích, tak to napíši hned na začátku. Nechcete probrat trochu ty plynovky dopodrobna?
Jinak je velice zajímaví, že pepřovej sprej můžeš použít normálně, ale údajně v plynovce náboje s pepřovou náplní se můžou použít jen na zvířata to mi příjde docela divný.
All: nechci Vás nějak naštvat, nebo urazit. Samozřejmě si poslechnu každý Váš názor i třeba o tom obušku určitě je to taky alternativa, ale kdybych se chtěl bavit o obušcích, tak to napíši hned na začátku. Nechcete probrat trochu ty plynovky dopodrobna?
Jinak je velice zajímaví, že pepřovej sprej můžeš použít normálně, ale údajně v plynovce náboje s pepřovou náplní se můžou použít jen na zvířata to mi příjde docela divný.
-
Ondra 1
Dan: opravdu to není na machrování tvého příspěvku si vážím, ale opravdu si myslím, že když lidi vydí policistu s pistolí u pasu, tak znich mají větší respekt než když tam nemají nic. O to mi především jde opravdu to jako machrování neberu. Plynovku mám na to jen abych případného zloděje co bude klást odpor nějak zneutralizoval a vysílačkou zavolal na centrálu ať volají policii. Jak jsem řekl stejně tady jednu plynovku máme a nosíme ji, ale prostě chci mít vlastní, abych měl jistotu, že stou zbraní někdo nic neudělá.
-
Návštěvník
Pro Ondru 1
Ten rozdíl je daný tím, že jedno je zbraň a druhé ne.
Klidně ti vyrobím zařízení, které můžeš nosit za pasem, malinký akumulátor 6V, měnič na 500 V (0,1 A) a zaručuji, že když s tím půjdeš v davu a někomu přitlačíš výstupní dráty na vteřinu na záda, je po něm, nikdo mu už nepomůže a bude to vypadat jako infarkt, leda že by ty začervenalé plošky na lopatkách někdo náhodou odhalil.
Existuje tuna zbraní, které se dají doma legálně vyrobit a žádný zákon je nezakazuje.
Klidně ti vyrobím zařízení, které můžeš nosit za pasem, malinký akumulátor 6V, měnič na 500 V (0,1 A) a zaručuji, že když s tím půjdeš v davu a někomu přitlačíš výstupní dráty na vteřinu na záda, je po něm, nikdo mu už nepomůže a bude to vypadat jako infarkt, leda že by ty začervenalé plošky na lopatkách někdo náhodou odhalil.
Existuje tuna zbraní, které se dají doma legálně vyrobit a žádný zákon je nezakazuje.
-
Ondra 1
Kubajzz: To je taky dobrý a nebo ji můžu po něm vhodit a třeba když se trefím, tak ho i omráčím co?
Rozhodně máš pravdu, ale já si opravdu nemyslím, že bych ji musel používat často. Prostě se asi budu muset informovat i v nějakém specializovaném obchodě, ale řeknu jim, že chci plynovku, aby mi nezačali nabízet obušek, nebo něco podobného.
-
jj
jj
A jak je to tedy. Může člověk z bezpečnostní agentury nosit na viditelné místě (u pasu) zbraň nebo její maketu (plynovku)?
Re: Pro Ondru 1
No nevim, ale tohle nebude tak horke. Vyrobit dostatecne velke (vysoke) "tvrde" napeti je z male baterky hodne velky problem. 100mA zpusobi zarucene cloveku smrt, ale jedna vec je zdroj, ktery tento proud doda a druha, zajistit, aby to tim clovekem tech 100mA opravdu prosloAnonymous píše:Ten rozdíl je daný tím, že jedno je zbraň a druhé ne.
Klidně ti vyrobím zařízení, které můžeš nosit za pasem, malinký akumulátor 6V, měnič na 500 V (0,1 A) a zaručuji, že když s tím půjdeš v davu a někomu přitlačíš výstupní dráty na vteřinu na záda, je po něm, nikdo mu už nepomůže
-
Richi
Ja som hovoril z vlastnej skúsenosti... mal som plynovku Bruni A96 (replika Coltu) 9mm, - nebrať ani keby Vám ju dávali zdarma. Ďalej som mal Voltran Major mod.88 (replika Walter PPK) - nemal som s ňou žiadne problémy, bezchybný chod, dobré opracovanie aj povrchová úprava... (dokonca používa vynutú pružinu bicieho kohútiku). Podobný plynovkám Voltran je značka Firat - cena rovnaká ako u Bruni ale kvalita vyššia (cena Beretty 92F Firat je u nás asi 3800 Sk).. tam by ste sa mal zamerať...Ondra 1 píše: Richi: A co třeba ta P22? Jinak ta levnější bereta je Voltran. Takže fakt nevím. Chtělo by to asi radu od někoho kdo pár plynovek měl...
-
Ondra 1
Richi: Děkuji ti za rady A co ta jak jsem já uváděl? to je slabý? Ta Voltran Beretta 92 nikl/9mm PA
http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... ts_id=1391
Jinak mě ještě docela zaujala CZ 75, ale ta už je poměrně dražší.
http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... ts_id=1391
Jinak mě ještě docela zaujala CZ 75, ale ta už je poměrně dražší.