Příspěvek
od spur » 24 dub 2009 11:36
Tak protože jsem založil toto téma, tak bych chtěl napsat jak to dopadlo. Při zvážení ekonomických možností jsem se rozhodl pro opravu mé CZ 75 Compact, která měla prasklý rám - vylomených cca 25 mm na konci vodící lišty v závěru. Zbrojovka stanovila cenu na 4,5 tkč, což bylo akceptovatelné. Vyřídil jsem nákupku a pistoli dovezl na podnikovou prodejnu. Přístup velmi dobrý. Po 3 dnech mi volali z Brodu a domluvili jsme podrobnosti, jaký nový rám atd. Zase velmi profesionální přístup a ochota vyhovět. Za cca 2 dny znova telefonát z Brodu s tím, že hlaveň už cosi pamatuje a že by mohl být problém se zkušebnou. Navrhnuta tedy výměna za cca 2 tkč, což jsem akceptoval a vyřídil jsem si nákupku. Za 4 týdny zbaň v Opletalce, celková cena 7,8 tkč, což bylo domluveno - rám + hlaveň + zkušebna + světlovodná moucha. Kvalitou opravy jsem byl nadšen. Slícováno naprosto přesně, i prodavači se podivovali nad kvalitou odvedené práce. Zaplaceno odvezeno.
Při registraci zbraně mi PČR sdělila, že se hlaveň musí naposled odstřelit a to trvá 2 týdny (na to jsem byl předem upozorněn) a toto jsem akceptoval no a pak se vystřelená střela a nábojnice odešle do kriminalistického ústavu do práglu na posouzení, což trvá cca půl roku, což mi nikdo před tím neřekl a z toho jsem byl fakt překvapen. Dále pak, že do vyřízení tohoto posudku musí být zbraň v úschově na PČR. Z čehož mi padla čelist a pokoušely se o mne mrákoty. Ale bohužel místní příslušníci, byť hoši féroví s tím nemohou cokoliv udělat...
Takže jsem si na místě vyřídil novou nákupku a včera jsem si zakoupil puškařem doladěného Shadouva.