Matěj píše:Taky jsem chtěl nůž a nechtěl jsem čínu. Rozhodl jsem se pro Mikov, protože je to český výrobek,  ale když jsem si prohlédl jejich produkci, velmi, velmi rychle jsem si to rozmyslel.
Převážně ocel 420, umělá hmota v imitaci parohu  

a i neúměrná cena těch rádoby nožů byl důvod, že jsem šel do 
http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8848.php.
Spokojenost náramná, MIKOV nedoporučuju.

Nevím co proti Mikovu máte? OK - předraženej možná je, ale co u nás předražený není? Zjistěte si kolik stojí Škodovka u nás a potom si zjistěte kolik stojí v Německu. Svého času tam byl podle třídy a výbavy rozdíl v přepočtu klidně i 50 000 Kč 

Nejsem z těch kteří by měli doma 25 nožů a přemýšleli kterej si vezmu dneska... V podstatě teď  používám 2 nože: 
Mikov Predator na běžný nošení a 
Ka-Bar do lesa. 
Predátor jsem si koupil minulej rok a zatím absolutní spokojenost. Ostří drží, nikde se nic nevyklá a právě ta jeho tloušťka je pro mě plusem - mám skoro 2 metry a ruce jako lopaty a nějakej "ultrasuperduperextraspeciál" slim design je pro mě naprd, protože když s nožem potřebuju pořádně zabrat, tak s nějakým "plocháčem" by to asi moc nešlo - prostě zaberu a nemusím přemýšlet jestli fakt nějakej nůž držím.
A ještě ke kvalitě Mikovu: Predatora jsem si koupil proto abych měl náhradu za svůj dosavadní nůž a tím byl kupodivu taky Mikov, tentokrát pro změnu typ 
100-NH-7a ještě s červenými střenkami, vše z nerezovky č. 420. A nový nůž jsem si nekoupil proto, že by se snad s tím starým něco stalo (a že jsem s ním častokrát nezacházel zrovna "v rukavičkách"), ale proto že ten 
100-NH-7a je můj první opravdickej nůž který jsem dostal kdysi dávno, když mě bylo 9 let (ne že bych si to pamatoval tak přesně 

, ale mám ještě origo krabičku i záručák s razítkem III 1990) a asi by mě už docela mrzelo kdybych ho někde ztratil. Takže kdo ví 
Matěji - za 20 let můžem udělat srovnáni jak bude vypadat ten tvůj ONTARIO LINERLOCK.
Zapy píše:AUS8 zvládne bez problému otevřít i konzervu..
 Věřím tomu, že by to zvládl i ten Mikov, ale raději budu mít na noži otvírák kterej je na to určenej. Motorová pila taky dokáže říznout plech, ale než abych prasil řetěz, tak si radši vezmu flexku 

Zapy píše:Kabar přežil přejetí Peugeotem 406 

a krom zohlého klipsu mu nic nebylo.

A divíš se? Holt francouzský auta 

Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.