Puškohled ATN 6-18x65 v praxi.
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Skus navstivit nejaku predajnu,kde maju oba modely,tesne pred zaverecnou,kedy su uz aspon trosku horsie svetelne podmienky,a pozri cez oba-lepsie bude,ked sa sam presvedcis.
Pri Tacticu(model Artemis 3000) musis davat pozor na bubny,nie su pod krytkou.Model Meostar 4-16x44 Tactic ich ma pod krytkami.
Mam .30-06 Springfield.
		Pri Tacticu(model Artemis 3000) musis davat pozor na bubny,nie su pod krytkou.Model Meostar 4-16x44 Tactic ich ma pod krytkami.
Mam .30-06 Springfield.
- 
				Olaf
- 
				Olaf
ATN
Má někdo zkušenosti se střelbou na větší vzdálenosti / tedy překlikáváním / s 
jinými puškohledy od Meopty jak s Tacticaly. Je to opravdu tak problematické? /např.3-12x56 RD, 7x56 RD/
			jinými puškohledy od Meopty jak s Tacticaly. Je to opravdu tak problematické? /např.3-12x56 RD, 7x56 RD/
- 
				Smazaný uživatel 111
Re: ATN
Proč by to mělo být problematické ?? Mam nastřeleno (vynulováno) na 100metrů ..... vidim srnčí(v mém případe terč) na 200m povolim krytku
a 7x cvaknu ve směru UP hotovo .....bum !!
 hotovo .....bum !!
Přítelkyně ma na své pušce Meoptu 3-12x50mm a zatím nechce nic jiného
i když ji řikám že ten kříž co se zvětšuje je na sport na prd (na 300m palí se zvětšením 10x)
			a 7x cvaknu ve směru UP
 hotovo .....bum !!
 hotovo .....bum !!Přítelkyně ma na své pušce Meoptu 3-12x50mm a zatím nechce nic jiného
i když ji řikám že ten kříž co se zvětšuje je na sport na prd (na 300m palí se zvětšením 10x)
Jak vis mam ten samy scope a kriz. Se cvakanim moc nepocitam... na lov staci prenaset v multikrizi.Balda píše:Přítelkyně ma na své pušce Meoptu 3-12x50mm a zatím nechce nic jiného

- 
				Olaf
ATN
Andy ten kříž 4B svým způsobem nahradí dálkoměr ale já se pídím po něčem, co by umožňovalo ve dne střelbu na větší vzdálenost / pokud možno bez větších komplikaci-což by ten kříž 4B splňoval/ ale zárověň i na noc RD. Teď jsem na WWW.BVS.cz objevil od Meopty ZD Tactics 3-12x50 s přisvětlením středu. Píší, že je to speciálně vyrobeno pro ostřelovače a přizpůsobeno r.308W a v té ještě jednomu druhu střely. Není tam obrázek, není uvedeno číselné označení řady. Není mi jasné, pokud nemám .308W ale 7x64, zda bych to mohl nějak upravit, či střílet s tím obdobně jak s tou .308W. Balistika těchto ráží je poměrně srovnatelná. Cena puškohledu není zrovna malá / v BVS cca.24500,-/ a nerad bych udělal nějakou blbost. Ale podle toho, co tam píšou, mohl by to být puškohled, který by mi vyhovoval, tj. ve dne možnost střelby na větší vzdálenost a na noc RD. Poradí mi někdo z fóra? Ale prosím nechci odpovědi typu domnívám se. Slyšel bych rád radu od někoho, kdo má s ním vlastní zkušenost a nebo ověřené "slyšel jsem". Díky.
			- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
A co tohle: http://www.hubertlov.cz/lovce/puskohledy.html
Na accushot 4-16x mam dobre reference, ale nevim zda by vadrzel na kulovnici..
- 
				Smazaný uživatel 111
pro Olaf : tady ho nekdo prodává http://www.super-bazar.cz/inzeraty/rodi ... ge=2&typ=2 tak mu napiš , snad ti poradí
			- 
				Olaf
ATN
Sidewinder napsal:
			Tomu accushotu bych moc nevěřil. Ta cena je moc podezřelá. Přesně na této adrese jsem objevil ten ATN 6-18x65, je pod tím accushotem. Ten mě připadá již důvěryhodnější ale Lovec na něj zrovna chválu nepěl. Při svých parametrech má na víc na výstupu dálkoměrné stupnice pro jisté ráže /tedy dle výrobce pro .308W,30-06,.270W,7mm Mag a 300W mag/ a osvětlený kříž. Teď se už jedná pouze o optiku od ATN, jak ukazuje. Jak už jsem psal, raději zaplatím víc, ale za zboží, které vydrží a nebudu se ho hned muset zbavovat. Jinak ATN dodává snad optiku i pro US army. Ten puškohled vyjde ve státech na nějakých 479 $, což by bylo při individuálním dovozu super.A co tohle: http://www.hubertlov.cz/lovce/puskohledy.html
- 
				Olaf
pro Balda: díky, poslal jsem na inzerenta dotaz, tak uvidím. Ale ta Meopta ZD
3-12x50 RD Tactics bude podle mého srovnatelná s tím ATN 6-18x65. Oba puškohledy jsou určeny speciálně pro konkrétní ráži / na výstupu ta dálk.osnova /. V pořizovacích cenách rozdíl cca. 6000,-Kč ve prospěch ATN.
Toť dilema. Nejsou zas tak levný, abych experimentoval a nikoho kdo je má, neznám. Jedině ten ATN koupit přímo v USA, za těch 479$, to bych ještě risknul. U nás ale stojí cca. 18000,-Kč. Takže jsem zase na začátku.
			3-12x50 RD Tactics bude podle mého srovnatelná s tím ATN 6-18x65. Oba puškohledy jsou určeny speciálně pro konkrétní ráži / na výstupu ta dálk.osnova /. V pořizovacích cenách rozdíl cca. 6000,-Kč ve prospěch ATN.
Toť dilema. Nejsou zas tak levný, abych experimentoval a nikoho kdo je má, neznám. Jedině ten ATN koupit přímo v USA, za těch 479$, to bych ještě risknul. U nás ale stojí cca. 18000,-Kč. Takže jsem zase na začátku.
- 
				Smazaný uživatel 111
- 
				Olaf
ATN
Pro Balda....Jak víš, že ho prodává za 12tis? Ten inzerát podala majitelka bazaru se kterou jsem vyměnil e-mail. Sdělila mě, že pán ho zdědil po otci,který zemřel  ale kontakt na něj, jsem z ní nevypáčil. Asi se bojí o kšeft.  
   [/b]
 [/b]

[/b]
 [/b]- 
				Smazaný uživatel 111

Dobrý den,je v super stavu a cena 12.000.-Kč.Je to zhruba poloviční cena.Přeji hezký den......
- 
				Olaf
Již tu Meoptu ZD 3-12x50 RD Tactics  mám doma. Dnes jsem byl pro něj v tom Brně. Připadá mě, že nebyl zatím vůbec na flintě, že je to funglovka. Tedy teď již na flintě samozřejmě je. V bazáru jsem provedl pouze hrubou kontrolu, při níž jsem žádnou závadu neobjevil. Po překlikání se vrací kříž zase na původní cíl a představ si, že v té ceně byla i montáž. Také dle mého nazoru ještě nepoužitá. Zátím nevím na jakou kulovnici ale již vím 100%, že ne na tu moji ZKK. Pouze chyběl inbus na vynulování stany a výšky, což nebude zase takový problém. Pokud se tedy ještě neobjeví nějaká zavada při střelbě, tak budu vzhledem k té ceně, nadmíru spokojený. Má to klasický Mil Dot, nikoliv V Dot. Takže Andy, existuje puškohled parametrů co jsme uvažovali i s RD.