Tak to já najednou liju 1000 kusů. Práce na 3 hodinymonccou píše:Já s tim litim sem taky na štíru. Neleju moc kulí naráz...většinou tak do 50ks..
Předovky
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Na kšeft nee. V podstatě jsem lenivý člověk. To mne nutí udělat pořádnou přípravu a když se jedou začne ......Pokud jsem odléval na balkoně tak to k ničemu nebylo. Pronajal jsem si dílnu a všechno jde lépe
. Vše má své meze, čistit zbraně v ložnici jde jen výjimečně. Jsem třikrát ženatý a počtvrté to nechci zkoušet 
Pokud se vám nedaří odlévat, doporučuji používat teploměr. Stačí nějaký voltmetr od tamanů za 100Kč, který má vstup na článek typu K. Nemusí ukazovat přesně, jen zjistíte teplotu při které vám odlévání funguje a tu se snažíte dodržet. Profi pícka LEE je nutností a to nejde okecat. Ruční lití baví jen určitou chvíli a pak je to zbytečná dřina...
To romi: s tim voltmetrem je to dobrej nápad...sice můj strojařskej mozek elektriku moc nechápe, ale tohle snad zmáknu.
Pícka od LEE je pěkná a přemejšlel jsem o ní, ale zatim jí necham. Mě to ruční lití zatim baví. Jak sem psal leju jen malý množství.
Ale přesto všechno jsem sehnal starší indukční pícku, jen kamarád eletrikář ještě provede pár úprav ma snížení výkonu.
Pícka od LEE je pěkná a přemejšlel jsem o ní, ale zatim jí necham. Mě to ruční lití zatim baví. Jak sem psal leju jen malý množství.
Ale přesto všechno jsem sehnal starší indukční pícku, jen kamarád eletrikář ještě provede pár úprav ma snížení výkonu.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... lters.html
typ:
Lee Production Pot IV
Same as the Lee Production Pot (below right) except that it features 4" of clearance under the spout instead of the standard 2". This is high enough to accept all brands of bullet molds and most sinker molds.
Bral jsem ji od Martínka byla asi za 3500Kč.
typ:
Lee Production Pot IV
Same as the Lee Production Pot (below right) except that it features 4" of clearance under the spout instead of the standard 2". This is high enough to accept all brands of bullet molds and most sinker molds.
Bral jsem ji od Martínka byla asi za 3500Kč.
Výhoda profi pícky je spodní výpust olova !!! To se špatně dodělává. Kdo to jednou zkusí ten se k naběračce nevrátí..monccou píše: Ale přesto všechno jsem sehnal starší indukční pícku, jen kamarád eletrikář ještě provede pár úprav ma snížení výkonu.
Ta výpust přesně sedne do kleští od firmy LEE. Takže olovo nebryndáte tam kde nemáte.....
Tak puškohled už je doma akorát se projevila moje inteligence na plný kule. Jen vůl totiž může koupit 1" montáž na puškohled s 30mmm tubusem
Moje "náčeníčko": nabijáky/vytěráky - ten pedersoláckej už s novou hlavicí, základní výbava slévače a taková blbost do kapsy na sloupávání zápalky z pistonu, ale neni to ještě hotoví. Budou na tom střenky z plamovýho dříví, ale ještě sem je neudělal.

Moje "náčeníčko": nabijáky/vytěráky - ten pedersoláckej už s novou hlavicí, základní výbava slévače a taková blbost do kapsy na sloupávání zápalky z pistonu, ale neni to ještě hotoví. Budou na tom střenky z plamovýho dříví, ale ještě sem je neudělal.

Jesně, že vyměněj a už se tak stalo....akorát sem musel silně doplatit
A ještě jízdný za MHD
Když už sem byl v tom zašel sem do Dave a od pani Opltové jsem se dozvěděl pár pozitivních zpráv pro nás předovkáře