Vyzkousej ?6,15?g magtechy - mely by bejt vhodny dle toho testu co jsem nekam na tohle forum postnul. Pak poreferuj ostatnim. Ja se chystam je koupit a otestovat, ale jak se znam tak pujdu strilet nejdriv za mesicepetr2008 píše:Otázka:
Čím levným a běžně sehnatelným krmit Glocka 17" aby to trochu přesně lítalo?
Řekněme v ceně do 4kč za ránu.
A jakou gramáž doporučujete?
Glock
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Arnie
-
epetr2008
Chci se zeptat znalců v problematice glocků....dnes jsem držel v pazouře G17C, tedy standart v 9mm s kompenzátorem a stavitelnými mířidly. Nemá někdo z Vás zkušenosti s kompenzátorem zdvihu na glocku? Slyšel sem - což se mi zdá jako hloupost, že při výstřelu jde něco málo splodin do obličeje...
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
jspalek: nejedna se o kompenzator, ale o port. Jeho funkcnost s tovarnim FMJ je nulova. Z toho vyplyva, ze je naprosto k nicemu. Akorat splodiny zasiraji mouchu a mohou obtezovat i v obliceji (priklad strelba od pasu).
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
-
Arnie
-
Michal Hauner
Střelivo
Ahoj dobré střelivo je Sellier Bellot 9mm Luger TRAINING pomosazené FMJ 7,5g, stojí 200 kč-50ks, nebo 900 kč 250ks.Střílím je a jsou v pohodě.Arnie píše:Vyzkousej ?6,15?g magtechy - mely by bejt vhodny dle toho testu co jsem nekam na tohle forum postnul. Pak poreferuj ostatnim. Ja se chystam je koupit a otestovat, ale jak se znam tak pujdu strilet nejdriv za mesicepetr2008 píše:Otázka:
Čím levným a běžně sehnatelným krmit Glocka 17" aby to trochu přesně lítalo?
Řekněme v ceně do 4kč za ránu.
A jakou gramáž doporučujete?
-
epetr2008
Re: Střelivo
Bohužel jsem s ním udělal dost špatnou zkušenost (více než 50% FTF, těsně před tím, ani hned potom s jinými typy střeliva - MagTech, SB Police, SB subsonic - žádný problém). Nevím, možná jsem měl jen smůlu na krabičku, ale znovu to zkoušet již nebudu.Michal Hauner píše: ...dobré střelivo je Sellier Bellot 9mm Luger TRAINING pomosazené FMJ 7,5g, stojí 200 kč-50ks, nebo 900 kč 250ks.Střílím je a jsou v pohodě ...
-
dafoca
zdar,S474N píše:jspalek: nejedna se o kompenzator, ale o port. Jeho funkcnost s tovarnim FMJ je nulova. Z toho vyplyva, ze je naprosto k nicemu. Akorat splodiny zasiraji mouchu a mohou obtezovat i v obliceji (priklad strelba od pasu).
miluju jidi, kteří svůj názor jasně položí stylem, že už přes něj nejede vlak, navíc píšou hlouposti. Můžeš tomu říkat port, magna-port nebo kompenzátor, faktem je, že záměrem je kompenzovat, čili doslova vynahradit, v tomto případě zdvih zbraně po výstřelu. Míra jeho funkčnosti s některým nábojem logicky nemůže být nulová, princip výstřelu je snad vždycky stejný, ne?? U cvičného náboje s pružinkou místo zápalky rád uznám nefunkčnost tohoto KOMPENZÁTORU. A že to zasírá mušku, to je problém, který mě opravdu moc pálí, taková zasraná muška v kritické situaci udělá své! CHA!! Ale jsem přístupný debatě, můžeš mě opravit, ale nejdřív si z něčeho takového zastřílej, pak se na to pořádně podívej, pak si o tom ještě něco přečti a pak proboha poučuj. A nádavkem procvičuj střelbu od pasu, doporučuju vinnetoua-kapitola o kolenní střelbě, to je něco podobného.Zabanujte mě za trest, tečou mi z toho nervy!!!
TO JSPALEK: na akci jsem odpálil 50 ran pravděpodobně z typu, který zmiňuješ (delší hlaveň, stavitelné mířidla, KOMPENZÁTOR). Opravdu to stříkalo do očí tak, že jsem pak z brýlí čistil připečené černé tečky. A kromě jiného ta zbraň stála za pytel, snad to bylo špatnou údržbou, s továrními sb dvě zaseknuté hilzny, a hlavně záhada, když byl závěr v zadní úvrati a zarazil jsem tam plný zásobník, závěr sjel dopředu, jako bych zmáčkl tlačítko záchytu. Taková míra automatizace tu u pistolí opravdu ještě nebyla.
-
epetr2008
To se mi kdysi stalo na střelnici v Brně a to opakovaně.dafoca píše:... a hlavně záhada, když byl závěr v zadní úvrati a zarazil jsem tam plný zásobník, závěr sjel dopředu, jako bych zmáčkl tlačítko záchytu. Taková míra automatizace tu u pistolí opravdu ještě nebyla.
Byla to erární pistole a měla toho už zjevně hoooodně nachozeno.
Takže trochu větší ,,otřes" a závěr jel sám dopředu
Možná jsi na ní byl jen trochu ,,hrubější"
Když jsme u toho, mohla by to být poměrně příjemná featura.
Stačilo by na zásobník přidělat něco, co by při zasunutí zásobníku závěr spustilo
PS: Běda jak si to někdo teď patentuje
BTW: Šlo by to dát třeba na Glocka
dafoca: A zase tady máme dalšího teoretika.....
To co má Gčko je opravdu port, protože jsou to díry do laufu přímo do vývrtu. Kdyby to byl kompenzátor tak je našroubovanej na hlaveň a má x komor a neomezuje pouze zdvih, ale i zpětný ráz.
Co se týče vypuštění závěru při razantním doražení zásobníku - některý zbraně to dělají, nevím jestli u Glocka je to záměr konstruktéra, ale tuším že u K100 (doufám že nekecám) to záměr je.
To co má Gčko je opravdu port, protože jsou to díry do laufu přímo do vývrtu. Kdyby to byl kompenzátor tak je našroubovanej na hlaveň a má x komor a neomezuje pouze zdvih, ale i zpětný ráz.
Co se týče vypuštění závěru při razantním doražení zásobníku - některý zbraně to dělají, nevím jestli u Glocka je to záměr konstruktéra, ale tuším že u K100 (doufám že nekecám) to záměr je.
-
dafoca
máš představu jak fungují kompenzátory? Víš jaký laborace dělají lidi kteří střílí v Openu? Víš proč je v Openu omezena minimální hmotnost střely?
Pokud ano tak Ti musí být jasný že s vlašimskýma nábojema 9 Luger kompíky fungujou žalostně a co se týče portů tak to je ještě horší. Účinnost nebude samozřejmě nulová, ale spíš zanedbatelná (když už jsme u toho slovíčkaření)
Pokud ano tak Ti musí být jasný že s vlašimskýma nábojema 9 Luger kompíky fungujou žalostně a co se týče portů tak to je ještě horší. Účinnost nebude samozřejmě nulová, ale spíš zanedbatelná (když už jsme u toho slovíčkaření)