Vaskent píše:Nechapu proč každy zesměšnuje ISSF střelbu.
Myslím si, že jsi trochu vztahovačný. Zesměšňovat ISSF střelbu by mne nikdy ani nenapadlo. A pokud máš ten pocit, tak tě mohu ujistit, že jsem to v žádném případě v úmyslu neměl.
Vaskent píše:Za předpokladu že se "neflákám" s dalekohledem a střílim s dioptrem, tedy bez optiky tak je samozřejmost že udělam větší chybu než umí zbraň. 
Asi jsi si nevšiml, že neřešíme otázku miřidel a kdo jak je schopný s těmi či oněmi miřidly nastřílet. Ale řešíme "ultrapřesnou střelbu" což s otevřenými miřidly nebo dioptrem nelze v porovnání s optikou. 
Vaskent píše:Vám s puškohledy všechny tyto starosti odpadají, takže ladíte jen vítr 
Promiň, ale ti co střílí s optikou řeší stejné problémy. Akorát na ně vidí a většinou mají menší terče.
Vaskent píše:Ale počítej, střelec uděla chybu cca 10mm,................. Tedy opravdu neni třeba ultrapřesné zbraně pro ISSF? 
Nějak mi ty tvoje počty nejdou dohromady. Takže uděláme porovnání jinak.
ISSF desítka pro malorážku měří 10,4mm protože se počítá k tečně (best edge), tak k dosažení 10bodů musí flinta střílet max. soustřel (středový) 16mm (10,4 + 5,6).
Když nepůjdem do extrému jako je ARA terč kde je velikost vnitřního, nejvíce bodovaného kruhu 12,7mm a protože plný počet bodů dosáhneš jen v případě, že zásah NEPROTRHNE kruh, tak zbraň musí střílet s max. rozptylem 7,1mm  (12,7 - 5,6), to je o více jak polovinu přesněji než ISSF zbraň. Vemem terč běžně používaný v Evropě je desítka 6,35mm (Best edge scoring) dava max. soustřel zbraně k dosažení deseti bodů 12mm (11,95).
Tak teď mi řekni kdo potřebuje přesnější zbraň.
Vaskent píše:To že se flakate s puškohledem jsem použil záměrně, neshazuju vas, jen mě už rozčiluje jak vy shazujete ISSF střelbu když nevite o čem je řeč....
Myslím, že jsi tak trochu přecitlivělý, nikdo, teda alespoň já, ISSF střelbu ani střelce neshazuji.
Vaskent píše:
K ty Anschutze, ja neřekl že uměj špičkový hlavně, ale když něco děláš ve velkém, tu a tam se to sejde a prostě bude super zbraň.....
Hm, tak to je teda dost slabá obhajoba. 

U špičkových výrobců je to právě naopak. Ale zase na druhou stranu, žádná seriová výroba se může měřit s "kusovou" výrobou. Ale zase jsou seriové a seriové. Z hlediska shora uvedeného, je Anschutz výrobek plně dostačující k potřebám ISSF, kde nejslabší link je munice a pak střelec.