Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Tfuj!!!
  Tfuj!!!  

.  Ale jinak s Tebou souhlasím, a mám pocit jestli to pro Solingena není jen takový "jakoby" kousek, protože není za 25.0000- Kč . Vzal jsem svoje holky fousošmikný a změřil tloušťku břitu těsně na hraně ostří a výbrusu. Ta stoletá, má tloušťku 0.32mm a temeno má tlusté 3.67mm   a ta mladší má břit tlustý 0.14mm a temeno 3.72mm. Rozdíly podél jsou v řádech setin. Obě mají nádherný zvuk a ostrost drží dlouho. Koukal jsem na obrázek "Břitva" a na temenu z boku není skoro žádná ploška. Výbrus upravovat, je v dnešních podmínkách,si myslím, nemožné, ale sklon broušení by se dal napravit zůžením temene břitvy. Vznikly by ty plošky na bocích a změnil by se úhel broušení. Ty plošky by zvládl šikovný brusič, jen by musel hodně chladit, a nesmí se dotknout ostří. A pak trpělivost při ručním zužování ostří. Jinak je to docela pěkný kousek na pohled. Kvalita oceli =
 .  Ale jinak s Tebou souhlasím, a mám pocit jestli to pro Solingena není jen takový "jakoby" kousek, protože není za 25.0000- Kč . Vzal jsem svoje holky fousošmikný a změřil tloušťku břitu těsně na hraně ostří a výbrusu. Ta stoletá, má tloušťku 0.32mm a temeno má tlusté 3.67mm   a ta mladší má břit tlustý 0.14mm a temeno 3.72mm. Rozdíly podél jsou v řádech setin. Obě mají nádherný zvuk a ostrost drží dlouho. Koukal jsem na obrázek "Břitva" a na temenu z boku není skoro žádná ploška. Výbrus upravovat, je v dnešních podmínkách,si myslím, nemožné, ale sklon broušení by se dal napravit zůžením temene břitvy. Vznikly by ty plošky na bocích a změnil by se úhel broušení. Ty plošky by zvládl šikovný brusič, jen by musel hodně chladit, a nesmí se dotknout ostří. A pak trpělivost při ručním zužování ostří. Jinak je to docela pěkný kousek na pohled. Kvalita oceli =   , na ručním brousku by se to dalo docela poznat. Nezavruhuj ji apriori, možná, že jednou budete nejlepší přátelé.
 , na ručním brousku by se to dalo docela poznat. Nezavruhuj ji apriori, možná, že jednou budete nejlepší přátelé. 

a sem tam někdo jménem Baron.
  a sem tam někdo jménem Baron. 

fajn pocit.
 fajn pocit.tak jsem změřil tu, se kterou se holím (viz. obrázky výše): těsně za břitem má 0.12mm a hlava břitvy má plné 4mm.Smékal Petr píše: ...chtěl jsem se zeptat, jestli jsi náhodou neměřil u některé břitvy tloušťku břitu, a temene. Jen tak pro zajímavost. Udivilo mně, jak dokáží ve výrobě dosáhnout tak jemného výbrusu a nezměnit vlastnosti oceli...