S pevnou paralaxou ak sa clovek nauci sa to da
Optika na malou odstřelovačku
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
to Ares: ja som si to povodne kupil na tikku T3 varmint na kotru cakam uz 8 mesiacov (je to peklo), Tak som ju prechodne dal na malorazku na skusku lebo som nevydrzal predtym som mal BSA a to som predal za dobru cenu. dobru pre mna
.
bushnell
to je pravda ale u nas s MaO este len zaciname a strielame len 50-75-100 , takze zatial to ide ale ako hovorim je to len prechodne , ked pride Tikka Ak vobec pride tak ide na nu.
- mocima
- Kontaktovat uživatele:
Re: výběr
2 Spider74: tak jsem se ptal v Binoxu, Duplex osnovy byly hned vyprodány a už se nevyrábí. Máš nějaký jiný tip co vzít za optiku? A hlavně kde? Z US mám trochu obavu ze cla apod. Z UK by to nemusel být problém.spider74 píše:Re Mocima : tu Deltu Titanium 6-24x42 bych si na tvém místě ze seznamu škrtnul . Dělá se jenom s Mil-Dotem a je tam docela hrubý kříž co hodně zakrývá ( teda pokud ten puškohled hodláš využívat na soutěžích a závodech - střed terče bys někdy vůbec neviděl).
Já sám jsem v Binoxu jak měli akci (6.500)koupil Deltu Titanium 4-16x42 a jsem max. spokojený.Tenký kříž, obraz ostrý a klikání zřetelné a při překliknutí na 100m a pak zpět na 50 jsou zásahy ve stejném místě. Kamarádi co si ho taky pořídili jsou na tom stejně a neslyšel jsem stížnost. Samozřejmě na špatný kus můžeš narazit i tady , ale co jsem slyšel z reklamací nebyl nikdy problém. Doručení na druhý den a poštovné zadarmíko.
A hlavně na většině závodů je povoleno zvětšení 4x......takže by ses s 6-24 předem vyloučil.
Optimista se učí anglicky, pesismista se učí čínsky...realista se učí střílet.
Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
Nakupuji z USA už docela dlouho a ještě NIKDY !!! jsem clo neplatil. Někdy DPH. Jak se celník vyspí
Optika je malá, ta by měla v pohodě projít. Mám zkušenost, že jak je to větší balík, už se o to zajímaj ...
Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
optika
no ja neviem podla mna sa preclit musi vsetko ide o cenu nie o velkost
, u nas je clo 4% a 19% dan
Delat
Re Mocima :
Tu Deltu s Duplexem by mohli mít tady je to Pražská prodejna.
http://www.dalekohled-mikroskop.cz/Pusk ... anium.aspx
nebo to zkus tady - dokonce je levnější
http://fotokorner.cz/index.php?zbozi=2259
.......ale rychle v Binoxu už se s Duplexem vyprodali

Tu Deltu s Duplexem by mohli mít tady je to Pražská prodejna.
http://www.dalekohled-mikroskop.cz/Pusk ... anium.aspx
nebo to zkus tady - dokonce je levnější
http://fotokorner.cz/index.php?zbozi=2259
.......ale rychle v Binoxu už se s Duplexem vyprodali
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
O kolik je mildot silnější než střed duplexu u Delty?
Když se porovná ten Weawer FC s Deltou duplex, tak je duplex 2x takovej a nechce mi věřit, že by byl mildot ještě výrazně silnější jak duplex. Fotky mildotu u Delty jsem nikde nenašel. Respektive reálné fotky. Na promo fotkách vypadá stejně hrubej jak duplex
viz:
Když se porovná ten Weawer FC s Deltou duplex, tak je duplex 2x takovej a nechce mi věřit, že by byl mildot ještě výrazně silnější jak duplex. Fotky mildotu u Delty jsem nikde nenašel. Respektive reálné fotky. Na promo fotkách vypadá stejně hrubej jak duplex
viz:

Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Delta titanium
Měl jsem 6-24x42 s MilDotem a zůstal mi teď už jenom 4-16x42 s Duplexem takže jsem měl možnost srovnání ..........pokuď jsi použil max. zvětšení 24x tak se to dalo a střed terče nebyl natolik překrytý aby to vadilo , ale pokud jsi na soutěži musel použít jenom 4x tak byl ten kříž výrazně silnější než při stejném zvětšení u typu 4-16x42 s Duplexem. Potom byl střed natolik zakrytý, že to bylo fakt na pi*u........ 
na ten obrázek se nedívej..vypadá to na něm stejné ale skutečnost je jiná....
na ten obrázek se nedívej..vypadá to na něm stejné ale skutečnost je jiná....
Já mám momentálně Deltu 4x32 s duplexem a po zjištění co všechno poslední dobou odešlo na pístovkách půjdu asi také do toho titania 4-16. Deltička 4x zatím drží a pokud má být titanium ještě odolnější tak budu mít klidné spaní.
spider74 - Střílím terčovou střelbu do 50 metrů. Nedokážeš odhadnout kolik překrýval při 16x zvětšení na terči kříž mildot? Nebo alespoň nějaké přibližné porovnání. Z toho duplexu u 4x zvětšení na 20 merů mi střed akorát překryje díru po diabolce tj nějakých 5mm, takže na 50 už zabírá něco mezi 10 - 15 mm. Jsou to odhady.
spider74 - Střílím terčovou střelbu do 50 metrů. Nedokážeš odhadnout kolik překrýval při 16x zvětšení na terči kříž mildot? Nebo alespoň nějaké přibližné porovnání. Z toho duplexu u 4x zvětšení na 20 merů mi střed akorát překryje díru po diabolce tj nějakých 5mm, takže na 50 už zabírá něco mezi 10 - 15 mm. Jsou to odhady.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Delta titanium
Sorry , ale na přesnější údaj uběhlo už hodně času od prodeje............srpen 2008. Můžu ti jenom znovu potvrdit že to bylo natolik znatelné, že jsem si na MaO nechal z výše uvedených důvodů 4-16x42 a spokojenost.
Chci jenom upozornit , že Delta Titanium 4-16x42 je v binoxu beznadějně vyprodaná a je již jenom pouze s Mil-Dotem. Nějaké prodejny kde by je ještě mohli mít jsem napsal o něco výše........ale jestli je mají skladem to nevím
pokud seženeš neproděláš 
Chci jenom upozornit , že Delta Titanium 4-16x42 je v binoxu beznadějně vyprodaná a je již jenom pouze s Mil-Dotem. Nějaké prodejny kde by je ještě mohli mít jsem napsal o něco výše........ale jestli je mají skladem to nevím
Jsou to hovada. On i duplex mi přijde dost hrubý. Koukal jsem, že na oficiálních stránkách delty maj už 4-16 s duplexem jen v Katovicích na krámě a světe div se o 50 zlotých levněji než mildot. Vyjde tam na cca 5200,--
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1820
Tam jsou rozměry kříže u Titania i s fotkama.
Tam jsou rozměry kříže u Titania i s fotkama.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Díky
Kubajz tam psal -
On ten Mildot na Titaniu je pravý armádní, tudíž tloušťka kříže je 0,1Milu (tj. asi 0,35MOA). Takže při zvětšení 10x zakryje na 100m cíl o velikosti 1cm a na 30m cíl o velikosti 3mm, při maximálním zvětšení 16x je to 1,6krát míň, tedy na 100m 1,6cm a na 30m je to 1,8mm.
No a desítka na online terči, na který se střílí na 30m má velikost asi 3mm, takže asi tolik k velikosti osnovy.
Takže ani mildot není takovej průšvih jak jsem si myslel. Samozřejmě na 4x zvětšení to nebude pravé ořechové
Kubajz tam psal -
On ten Mildot na Titaniu je pravý armádní, tudíž tloušťka kříže je 0,1Milu (tj. asi 0,35MOA). Takže při zvětšení 10x zakryje na 100m cíl o velikosti 1cm a na 30m cíl o velikosti 3mm, při maximálním zvětšení 16x je to 1,6krát míň, tedy na 100m 1,6cm a na 30m je to 1,8mm.
No a desítka na online terči, na který se střílí na 30m má velikost asi 3mm, takže asi tolik k velikosti osnovy.
Takže ani mildot není takovej průšvih jak jsem si myslel. Samozřejmě na 4x zvětšení to nebude pravé ořechové
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177