Zkouším soutěže benchrest a malou odstřelovačku. Kalibrgun Snipe s Meoptou ZD 6-24x56. Bohužel v přítmí haly se i 24x zvětšení ukazuje jak ne zcela dostatečné, detaily na malovaných terčích s horším kontrastem - zejména pavouci, či zlouni s rukojmími - nejsou jasně patrné. Mám předvybrány tyto dva puškohledy: 1, Arken EP5 Gen2 7-35x56 2, Falcon S40i 4-40x58.
https://www.krale.shop/eu/rifle-scope-a ... 6-vpr-mil/#
https://www.mundilar.net/en/telescopic- ... l_mrad_ffp
Nemáte náhodou s těmito již někdo nějaké zkušenosti? Díky
Kvalitní optika na větrovku
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
z ho.na bič neupleteš
Re: Kvalitní optika na větrovku
Doporučené značky a modely:
Nightforce: Řada Precision Benchrest (12-42x56) je považována za standard pro vážnou střelbu.
Vortex: Golden Eagle HD 15-60x52 – vynikající pro soutěže s vysokým rozlišením.
Sightron: Modely SII 36x42 nebo 45x45 ED – oblíbené pro malorážky a vzduchovky.
March: Řada Benchrest pro nejvyšší nároky.
Weaver: T36 – léty prověřená klasika.
Při výběru se zaměř na modely s kvalitním ED sklem (nízkodisperzní), které zajistí jasný obraz i při extrémním zvětšení.
Já jsem měl kdysi Sightron S III 10-50x60 a s tím se daly číst na 80m plakáty na vývěsce.
Nightforce: Řada Precision Benchrest (12-42x56) je považována za standard pro vážnou střelbu.
Vortex: Golden Eagle HD 15-60x52 – vynikající pro soutěže s vysokým rozlišením.
Sightron: Modely SII 36x42 nebo 45x45 ED – oblíbené pro malorážky a vzduchovky.
March: Řada Benchrest pro nejvyšší nároky.
Weaver: T36 – léty prověřená klasika.
Při výběru se zaměř na modely s kvalitním ED sklem (nízkodisperzní), které zajistí jasný obraz i při extrémním zvětšení.
Já jsem měl kdysi Sightron S III 10-50x60 a s tím se daly číst na 80m plakáty na vývěsce.
to: JAMA
v hale je málo i 30x
Falcona mám v x50 variantě. Arken s 35x tě bude limitovat. co se celkem osvědčilo z cenově normálnějších tak je Vector 48x - s tím se na 50m střílí dobře, když si připlatíš tak Delta Stryker 50x je taky v pohodě.
March mě letos na IWA hodně zklamal. to už raději Khales 64x ten je fakt úžasný.
Sightron S6 taky na max zoom hezký pohled.
v hale je málo i 30x
Falcona mám v x50 variantě. Arken s 35x tě bude limitovat. co se celkem osvědčilo z cenově normálnějších tak je Vector 48x - s tím se na 50m střílí dobře, když si připlatíš tak Delta Stryker 50x je taky v pohodě.
March mě letos na IWA hodně zklamal. to už raději Khales 64x ten je fakt úžasný.
Sightron S6 taky na max zoom hezký pohled.
KalibrGun Springbok 5.5mm 600mm hlaveň modré lamino+ Vector Optics Continental x6 + modulátor Hogan Decimeater
KalibrGun Snipe 5.5mm 700mm hlaveň oranžové lamino + Falcon X50 10-50x60
FX Panthera 600 5.5 + Vector Optics Continental x6 + modulátor DonnyFL
KalibrGun Snipe 5.5mm 700mm hlaveň oranžové lamino + Falcon X50 10-50x60
FX Panthera 600 5.5 + Vector Optics Continental x6 + modulátor DonnyFL
Pánové, díky za cenné poznatky. Narazil jsem na použitý Vortex Goden Eagle 15-60x52 ECR-1, třeba to klapne.
z ho.na bič neupleteš