Jak nastřelit termovizi (terče, cíle)

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
do100a
Jak nastřelit termovizi (terče, cíle)

Příspěvek od do100a » 11 pro 2025 09:56

Zdravím všechny, jak už to tak bývá nevěděl jsem "co by", tak jsem si pořídil termovizi (nej low-end Pard Pantera 256 Q). Teď mám dokonalý přehled o všem živém co mi okolo baráku šmejdí (splnilo očekávání), ale protože jsem příčetný a mám všech pět pohromadě, chtělo by to radu na terč a cíl (ať se s tou termovizí dá sžít), protože tady začíná ta sranda.
Vše co není živé tak nějak splývá. Zkoušel jsem alobalový terč, který byl relativně dobře vidět, ale kde střela dopadla už ne. V pozorováku se to leskne, dopad není vidět a tak to po každém výstřelu musím zajít zkontrolovat. Zkrátka nastřelit vzduchovku na "milimetr přesně" začíná být tak trochu opruz.

Pokud máte nějaké rady a tipy na terče, pak i na cíle, ať je do čeho si sem tam střelit ... sem s nimi :mrgreen:

Black Powder
Administrator

Re: Jak nastřelit termovizi (terče, cíle)

Příspěvek od Black Powder » 11 pro 2025 10:56

Stačí si dať tehlu, betónový plot a pod. ... aj v kartóne je vidieť zásah, ostáva pár sekúnd tepelná stopa.
Stačí ti to na 20m ... ostatné už bude sedieť.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Mini Me

Příspěvek od Mini Me » 11 pro 2025 11:26

Jak pise Black Powder,ta tepelna stopa je videt tech par sekund skoro na kazdem povrchu.Me se osvedcily napinacky s podlozkou , nastreluji prevazne od 30m do 50 m.
Kdyz je dobre pocasi a jsou velke teplotni rozdily tak pouzivam rezim ,, hot black ,, kdy se ten kov na drevene desce pekne leskne a zasahy do dreva jsou krasne cerne.
Kdyz jsou teplotni rozdily minimalni tak nastreluji v rezimu ,,hot white ,, a napinacek nahreju plamenem - neco jako tohle - https://www.super-naradi.cz/zapalovac-m ... 18017-1-ks a zasahy do dreva jsou videt matne bile.
Na tech 30 m to timto zpusobem nastrelim na 3-5 mm presne
thermalscope target.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 11 pro 2025 12:00

Nahrievanie sa mi neosvedčilo, lebo vytvára falošnú tepelnú mapu nad teplým objektom, lebo teplo vyžaruje na všetky strany a stúpa hlavne hore ... preto sa s tým už nepatlám a nastrelujem ako som spomenul a nemusím nič chystať, behať nahrievať. Takto si viem aj v teréne overiť, kam to lieta, aby som vedel napr. na blízke vzdialenosti prenášať.
Na 50m som používal plechovky naplnené teplou vodou.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Odpovědět