ČZ 52
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Stanislav Lukš
Zdravím všechny přispěvovatele na GunShop portálu. Jakožto čerstvý držitel ZP jsem místním fórem nadšen. Myslím to upřímně: díky za gunshop !!!
Mám otázek spoustu, ale: s ohledem na velmi omezené finanční možnosti jsem se rozhodl pro koupi starší ČZ 52 a později pro její přestavbu na ráži 9 mm Luger. Máte někdo zkušenosti ?
Mám otázek spoustu, ale: s ohledem na velmi omezené finanční možnosti jsem se rozhodl pro koupi starší ČZ 52 a později pro její přestavbu na ráži 9 mm Luger. Máte někdo zkušenosti ?
Standa
-
Stanislav Lukš
-
MarK
- Bydliště:Wien8 / Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- Kontaktovat uživatele:
Teď opravdu hádám, ale při podobných výměnách to většinou chce změnit i zásobník. Ale jak říkám, u té CZ si tím nejsem jistej, ale zřejmě to tam bude taky tak.
OffTopic: teď koukám na awiwu pod CZ52 "kuloví automat"
OffTopic: teď koukám na awiwu pod CZ52 "kuloví automat"
[size=84][url=http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz][b]Zbrojní průkaz: informace, příprava ke zkoušce, zákony[/b][/url] | [url=http://zbranekvalitne.cz/strelecka-mapa][b]Mapa střelnic a obchodů v ČR[/b][/url][/size]
-
bublich
Ahoj.
Mám ji v obou rážích.V 9Luger není třeba nic měnit.Pouze hlaveň.
Je náchylná na spouštění naprázdno-špička úderníku se ulomí.
Neumožnuje střelbu nábojů s komolým kuželem,vzpříčí se,upravoval jsem sklon
náběhu,ale moc to nepomohlo.Jinak bez problémů.Je dobré aby Ti napsali obě
hlavně do průkazu zbraně,jinak ssebou taháš dvě kartičky.
Mám ji v obou rážích.V 9Luger není třeba nic měnit.Pouze hlaveň.
Je náchylná na spouštění naprázdno-špička úderníku se ulomí.
Neumožnuje střelbu nábojů s komolým kuželem,vzpříčí se,upravoval jsem sklon
náběhu,ale moc to nepomohlo.Jinak bez problémů.Je dobré aby Ti napsali obě
hlavně do průkazu zbraně,jinak ssebou taháš dvě kartičky.
-
bublich
Ono by to vedení muselo být na horní straně zásobníku před střelou.problémem je
právě kratší délka náboje proti TT.Při nabrání náboje ze zásobníku se
v polovině posuvu čelo střely začne zvedat,nábojnice je vedena jen zadkem s vyh.drážkou.
No a pak se náboj vzpříčí hranou komolého kužele o horní hranu nábojové komory.
Delší náboj je však už špičkou v komoře a nic se neděje.Úprava spočívala v zabroušení a vyleštění této hrany.
Stejně se však tak každý pátý kousne.S FMJ jsem neměl jedinou zádržku.
právě kratší délka náboje proti TT.Při nabrání náboje ze zásobníku se
v polovině posuvu čelo střely začne zvedat,nábojnice je vedena jen zadkem s vyh.drážkou.
No a pak se náboj vzpříčí hranou komolého kužele o horní hranu nábojové komory.
Delší náboj je však už špičkou v komoře a nic se neděje.Úprava spočívala v zabroušení a vyleštění této hrany.
Stejně se však tak každý pátý kousne.S FMJ jsem neměl jedinou zádržku.
Čz 52 přestavba na 9mm ?
Měl jsem s oběma hlavněmi, zápis v průkazu zbraně ti udělají vždy, bez toho to nejde. Pravda je, že spolehlivost s 9 Luger je výrazně menší než s původním nábojem. Je to, jak píší kolegové, dáno délkou náboje. O vložce do zásobníku jsem také přemýšlel, ale nakonec jsem to vzdal.
-
Stanislav Lukš
Díky
Děkuji všem za odpovědi a názory. Měl jsem představu, že získám přesnou pistoli, která ,,nežere tak drahé krmení". Ten, kdo mi tu pistoli prodává mi tvrdí, že ještě pořád jde sehnat střelivo z armádních přebytků, ale ... Vojenskou munici sehnat lze, ale nemíním riskovat střet s PČR a jiná je sice dostupná, ale ne vždy, ne všude a cenový rozdíl oproti 9mm L. je znát.
Standa
-
bublich