vydělávání kožešin
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
zdravim vsechny, tohle je tema ktere asi nema se zbranemi moc spolecneho ale nevim kde jinde se dozvedet par informaci o tom, jak spravne vydelat kozesinu..je mozne vubec spravne vydelat kozesinu svepomoci v "domacich" podminkach??
nedavno mi totiz nabizel kamarad stazenou kuzi z muflona a me to porad nejak trosku vrta hlavou..
nekolik let zpatky mi jeden znamy vydelaval kozesinu z kuny ale bohuzel uz to byl stary kmet a uz neni mezi nami..
poradte, dik
nedavno mi totiz nabizel kamarad stazenou kuzi z muflona a me to porad nejak trosku vrta hlavou..
nekolik let zpatky mi jeden znamy vydelaval kozesinu z kuny ale bohuzel uz to byl stary kmet a uz neni mezi nami..
poradte, dik
-
Eladrin
-
Karel.Z
-
Eladrin
Nicméně u ceněné kůže bych to určitě doma nedělal. Poškodit to není zase takový problém a pak to člověka mrzí. Jestli my zničíme jednu ovci z několika desítek až stovek, člověka to tolik neštve, jako by takhle zničil kůži z bizona.
Ono i to stáhnout kůži není tak snadné aniž bys kůži alespoň jednou neprořízl, musíš dávat pozor. Pak pořádně prosolit a usušit. Nám v Btnici vždycky napsali něco o neprofesionálním způsobu a že nebudou odpovídat za špatný výsledek, ale vždycky se jim to povedlo dobře a kůže nelínala, takže je možné, že se jenom chrání před teoretickými problémy.
Pokud teda budeš chtít činit sám, určitě bys měl získat nějaké zkušenosti na méně cenných potvorách.
Ono i to stáhnout kůži není tak snadné aniž bys kůži alespoň jednou neprořízl, musíš dávat pozor. Pak pořádně prosolit a usušit. Nám v Btnici vždycky napsali něco o neprofesionálním způsobu a že nebudou odpovídat za špatný výsledek, ale vždycky se jim to povedlo dobře a kůže nelínala, takže je možné, že se jenom chrání před teoretickými problémy.
Pokud teda budeš chtít činit sám, určitě bys měl získat nějaké zkušenosti na méně cenných potvorách.
-
Pavel R
-
perdix
Radši bych to svěřil odborníkům. Stojí to pár korun a kvalita je neporovnatelná. Např. http://www.cinenikuzi.cz to jsou profíci a mám je léty ověřené.
Kolega si jednou dělal doma jezevce s tou domácí sadou a když už kůže ležela v obýváku, tak ji povečeřel jeho pes
Kolega si jednou dělal doma jezevce s tou domácí sadou a když už kůže ležela v obýváku, tak ji povečeřel jeho pes
-
nohavica stanislav
první rada je jak to dělaly indiánské sguav,kůži z bizona žvýkaly tak dlouho až zůstala čistá a vláčná.to je ale asi pro tvou manželku,a ted vážně. činění se provádí ředěnou kyselinou mravenčí , potom se neutralizuje kortanem al . první se však musí vyprat v odmaštovacím prostředku,potom řádně očistit od všech zbytků masa a blan,potam se dá do roztoku uhličitanu sqdného bezvodého,pak kyselina ,neutralizace potom sušení a natírání emulzí novorol k1 a to za stálého natahování kůže a nakonec broušení.jde to i ošidit ale stále je to velmi pracné.cena činicí soupravy je cca.800kč. a uděláš s tím jednu lišku. doporučuji tyto práce svěřit odborníkům. udělají to levněji ,kvalitnějí a nezničí ti trofej. dej na radu zkušeného a neděléj si problémy.standa