Tritiová mířidla
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Vik
Má tu někdo osobní zkušenosti s tritiovými mířidly jakékoli firmy? Např. Truglo, Meprolight, Trijicon?
Jaká je viditost ve tmě(ve skříni), na šerém místě(pouliční osvětlení), v místnosti pod 70W žárovkou a na denním světle?
A jak je to s odolností vzhledem k tomu že se jedná o skleněnou baňku(váleček) s plynem.
Díky.
Jaká je viditost ve tmě(ve skříni), na šerém místě(pouliční osvětlení), v místnosti pod 70W žárovkou a na denním světle?
A jak je to s odolností vzhledem k tomu že se jedná o skleněnou baňku(váleček) s plynem.
Díky.
-
Olaf
tritiová miřidla
Mám je na Glocku 22 a jsou OK. Ve dne se chovají stejně jako všechna stavitelná miřidla a v noci jsou pěkně viditelná. Otázkou je, jestli by Ti nestačila pouze tritiová muška.
-
Návštěvník
Těžká nevýhoda je, že po 10 letech přestávají svítit
Podle toho, jak staré tritium tam výrobce napustí, ti mohou fungovat i déle, ale záruka je 10 let. Životnost zbraně je řádově vyšší, takže třeba já do toho z toho důvodu nešel. Nemít na zbrani stavitelná mířidla, tak se přechod na tritium vyplatí, protože nejsou o moc dražší než nesvítící staviltená. Ale když už na zbrani stavitelná mířidla máš, je celá nákupní cena tritiových mířidel vynaložena "na tritium" a je to dost pálka.
-
nepř. solory
Zdravím!
koupil jsem ve výprodeji v CZUB jedny tritiová starší s "nižší svítivostí" za cenu nové mušky (150Kč) přes den nic moc ale večer při žárovce 100W byly pěkně vidět, v noci o to lépe. Ovšem po 6ti měsících už je trošku vidět jen hledí. Vsoučasné době jsou vidět jen v noci mírně zelené body, ale pro rychlé zamíření to rozhodně není. Přes den jsou vidět velké bílé body, s těmi míří dobře.
Další krok budou mikrometry a muška se světlovodným vláknem
koupil jsem ve výprodeji v CZUB jedny tritiová starší s "nižší svítivostí" za cenu nové mušky (150Kč) přes den nic moc ale večer při žárovce 100W byly pěkně vidět, v noci o to lépe. Ovšem po 6ti měsících už je trošku vidět jen hledí. Vsoučasné době jsou vidět jen v noci mírně zelené body, ale pro rychlé zamíření to rozhodně není. Přes den jsou vidět velké bílé body, s těmi míří dobře.
Další krok budou mikrometry a muška se světlovodným vláknem
-
Vik
http://www.trijicon-inc.com/pdfs/nightsights.pdf
pro 75 sou jedny v seznamu, ale netusim kdo je tu distribuje.
pro 75 sou jedny v seznamu, ale netusim kdo je tu distribuje.
-
Návštěvník
Martínek určitě
martinekv ti je objedná i nainstaluje.
-
Vik
-
Vik
-
Glock69
Jsou to staré nepoužité mířidla, u kterých končí svítivost. Tím pádem mají zhruba 10 let. Lidi je kupují místo normálních (jsou podstatně levnější) a nechávají si natečkovat fosforovou barvou- ve Zbrojovce na servisu to stojí 100 Kč. Aspoň tak mě informovala paní prodavačka když jsem se ptal proč jsou tritia u nich tak levné
-
Smazaný uživatel 177
tritová miřidla
Jestli chceš ale kvalitu a stejný obraz jasných svítících miřidel, kup si Truglo T.F.O. - to jsou tritiová miřidla spolu se světlovodným vláknem a IMHO není nic lepšího . Cena je ovšem větší .
-
Vik
-
Tukan
Tritia na pistoli CZ 82, 83
Ted jsem v katalogu CZUB četl, že se dají sehnat na tuhle pistoli tritiová mířidla. Nevíte někdo o nich? Kolik stojí jestli opravdu existují a jaký jsou,atd.... Díky za info.