Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
Nemohu souhlasit s tím, že s průměrným střelivem dobrý střelec vždycky nastřílí - maličko bych to upravil - nastřílí, ale jenom průměrně. Problém je, že pro někoho ten průměr je 80, pro jiného 98. Nutno říci, přestože p.Bartoš je vynikající střelec měl trochu kliku. V mizivých cílích jsou na střelivo náročné jen první 2 položky, pak už jsou terče, co se rozptylu týká, značně velký. Je to hlavně o postřehu, rychlosti, schopnosti přemířit, předsadit. Na to jsou sypané Lapuy střílené ze 456 více než dostačující a případný flyer zapříčiní maximálně čárový teč, který se pořád počítá jako zásah. Jenže kdyby mu ten flyer přišel kdykoli na těch prvních dvou položkách (a u tohohle střeliva by to nebyla až tak velká výjimka), asi by si dost drbal hlavu. Do závodu vždycky jen se střelivem, kterému bez výhrady věřím. Je to i určité zklidnění psychiky. Je třeba si občas kontrolně střelit kvalitním střelivem, abych měl srovnání. V případě, že s R50 budu střílet rozptyl 25 mm, je pro mě GECO Rifle nebo RWS Match dostačující, v případě že budu střílet 18 mm a méně, už bych do závodu takévéhle střelivo použít neměl a měl bych použít alespoň RWS Match Special, resp. R50 nebo R 100.
Ani Valentino Rossi není na Yamaze takovej mistr, jako bejval na Hondě - a že je to super jezdec. Ani Schumacher by nebyl 7x mistr světa, kdyby jezdil s Minardi nebo Super Aguri. Ve střelbě je to naprosto stejný. Kdyby špičkoví střelci dokázali kvalitně nastřílet průměrným střelivem a z průměrných zbraní, asi by Anschütz, FWB, Walther, Eley, Lapua, RWS... brzy přišli o chleba.
Ani Valentino Rossi není na Yamaze takovej mistr, jako bejval na Hondě - a že je to super jezdec. Ani Schumacher by nebyl 7x mistr světa, kdyby jezdil s Minardi nebo Super Aguri. Ve střelbě je to naprosto stejný. Kdyby špičkoví střelci dokázali kvalitně nastřílet průměrným střelivem a z průměrných zbraní, asi by Anschütz, FWB, Walther, Eley, Lapua, RWS... brzy přišli o chleba.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Tak v prvnich dvou polozkach dat 98 a 99 .. to asi nebylo jen stesti .. je to 20 ran a zadny flyer - asi to bude o tom, ze dobry strelec si umi vybrat dobre strelivo - a obcas se podari najit slusnou serii i mezi treninkovou levnou munici..
Ja jsem koupil pred casem vice mene z nouze Geco Pistol .22LR z nejake povedene serie a cumel jsem, jak to chodi. Ty naboje jsou na trenink naprosta parada. Strilim za cca 1,20Kč a pritom pozoruji minimum chyb streliva. Z te serie jsem jich tedy koupil co to slo a ted si nejakou dobu budu uzivat vyhody teto zasobicky. (mimochodem Pistolove chodi trochu rychleji nez puskove, cimz se u mne dostanou presne na stejnou rychlost jako R50 - coz se mi take moc libi)
Tady je pro zajimavost jeden terc - klasika malorazkovy, 5ran na 50m.
Druha vec je, vzit je na zavod .. tam zustanu u odzkouseneho, dokud mne R50 nepresvedci o necem jinem. Holt psychika je taky dulezita, nechci myslet na to "co kdyby uletela"
Ja jsem koupil pred casem vice mene z nouze Geco Pistol .22LR z nejake povedene serie a cumel jsem, jak to chodi. Ty naboje jsou na trenink naprosta parada. Strilim za cca 1,20Kč a pritom pozoruji minimum chyb streliva. Z te serie jsem jich tedy koupil co to slo a ted si nejakou dobu budu uzivat vyhody teto zasobicky. (mimochodem Pistolove chodi trochu rychleji nez puskove, cimz se u mne dostanou presne na stejnou rychlost jako R50 - coz se mi take moc libi)
Tady je pro zajimavost jeden terc - klasika malorazkovy, 5ran na 50m.
Druha vec je, vzit je na zavod .. tam zustanu u odzkouseneho, dokud mne R50 nepresvedci o necem jinem. Holt psychika je taky dulezita, nechci myslet na to "co kdyby uletela"

-
- Odborník na zbraně
Mám zkušenost z posledního tréninku poněkud opačnou. Vzal jsem Geco Rifle a střílel jsem na BR terče. Na 5 terčích jsem nebyl schopen udělat výsledek lepší, než 45 - osmičky, devítky, semtam desítka. Tak jem sáhnul do škatule s R50 a hele, sice asi o 1cm výše a asi 0,5 cm vpravo, ale 5 ran jednou dírou. Skoro jsem si říkal, že je nemožný trefit jinam. Přitom s tím Gecem jsem dřel jak Bulhar.
Ono samozřejmě lze vybrat i z levnějšího střeliva náboje pro závody, ale o tom už tady dříve psal Shiva - v tom případě je třeba vážit, měřit, vybírat a nebo prostě mít kliku.
Ono samozřejmě lze vybrat i z levnějšího střeliva náboje pro závody, ale o tom už tady dříve psal Shiva - v tom případě je třeba vážit, měřit, vybírat a nebo prostě mít kliku.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
To presne koresponduje s mou zkusenosti .. .22LR Geco Rifle jsou o fous pomalejsi nez RWS R50, proto se mi rychlost pistolovych zamlouva..
A u takto levnych naboju proste znacka neni zarukou kvality, take jsem mel cervena Geco, ktera strilela super .. a ty same ale z jine serie, ktera jsem vystrilel az po case z pistole, protoze do pusky to nestalo za to davat .. samy o sobe mely rozptyl cca 3cm.
A u takto levnych naboju proste znacka neni zarukou kvality, take jsem mel cervena Geco, ktera strilela super .. a ty same ale z jine serie, ktera jsem vystrilel az po case z pistole, protoze do pusky to nestalo za to davat .. samy o sobe mely rozptyl cca 3cm.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem ji dneska přihlásil ale to jste neviděli ty obštrukce,do techničáku místo brno 4 lupli zkm456 a pak byl velkej problem že jsem naspal opakovací prý je to přeci jednoranka to je jasný ne prej
.Pak kolega objevil nějaké malorážkové střelivo na střílení doma v bytě krabka 90kč/50ks podrobnosti nevim 

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
-
- Odborník na zbraně
ZKM 456 a BRNO Mod.4 jedno jest - dva názvy pro stejnou věc, to se tak moc neděje. Co by ale, blbouni, vážně mohli vědět, že zbraň je konstruována jako opakovací, jenom má místo zásobníku zasunutej podavač. Jestli ti napsali do papírů "jednoranná" a ty náhodou vydlabeš do pažby ďouru, dáš tam zásobník a přijdeš jim tam příště na kontrolu, to jsem zvědavej, jak budou čumět a co budou dělat.
Prostě blba najdeš všude.... 

Jestli ZKM 456 nebo Brno mod.4 je vcelku jedno, hlavně že je přihlášená. Co se týče opakovací a jednoranové, to řeším pokaždé, ale u nás jsou v pohodě a nechají mě napsat co chci, podle toho jakou pažbu budu používat. Střelivo do bytu neznám žádné ale už se mi podařilo vystřelit i s normálním. Naštěstí žádné následky(zdravotní) jen materiální škoda (nebylo to totiž úmyslně).
ČZ 75 TS, ZKR 551, ZKM 456, ZKM 451, SUHL 150, SM-2,MC-12, IŽ 35 M, DU 10 C, GP 141, ČZ97B, Buck Mark Target, ČZ75B atd.
CHlapi mě už tyto "nepřesnosti" na zbraních ani nevzrušujou od té doby, co jsem na Kimber Custom II dostal techničák a tam byl uveden jako výrobce pouze "USA", žádnej model, jen ráže a výrobní číslo. Na dotaz co to má znamenat mi bylo odpovězeno že tato pistole je takhle zapsána v databázi (asi nějakej úředník při první registraci byl lenošnej všecko vypisovat) a prý se tyto údaje nedají/nesmějí měnit.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Marné čekání
Takže si asi ještě nějakou dobu nezastřílím......montáž kterou jsem si objednal minulý týden ve čtvrtek u firmy "JGStrade" a kteří mi následně odepsali že v pondělí nejpozději v úterý dneska že přijde tak nic......když jsem tam volal tak zcela klidně sdělil že to ještě vůbec neposlali a že dřív jak zítra to na poštu nedá i když uznal svou chybu (což je mi prd platné). Ale na mou prosbu aby to odeslali ještě dneska nejak nechtěl slyšet. ....No nevím někdy mi u těch Pražských firem připadá že zboží jde dýl jak ze zahraničí....a to nemluvím o tom že kdybych tam nezavolal tak bych asi čekal do jara.......to firma Binox to je jiné kafe večer objednáš a ráno to máš doma bez poplatků. Tolik k mé výbavě pro MaO...... a tolik k přístupu některých firem

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED