neber to ve zlým, učím se taky pořád
 neber to ve zlým, učím se taky pořád  )
)jinak já na svým Maxovi jsem 350 fps nikdy nenaměřil-343 maximum ... Ale kvalitní a opravdu přesná reflexe je třeba od Tenpoint GTMag a ten při 200lbs dává až 335 fps, což je nádhera-a měl sem tu čest osobně
 nebo jako příklad můžu dát ještě Hortona, který u Legacy dává při 225 lbs 350 fps, Horton se taky posunul dál a od hobby zbraní se dostává na špičku, takže Excalibur není zdaleka sám
 nebo jako příklad můžu dát ještě Hortona, který u Legacy dává při 225 lbs 350 fps, Horton se taky posunul dál a od hobby zbraní se dostává na špičku, takže Excalibur není zdaleka sám  Takže pokud výkonnou reflexi, je na výběr
 Takže pokud výkonnou reflexi, je na výběr 
Kladka je jasně problémová v oblastech co jsme si oba potvrdili, ale zase omotávka třeba méně trpí při vypouštění-není tam ta síla 225lbs napřímo, která dělá třeba u Maxe dost paseky, můj Quad má teď na omotávce cca 600 výstřelů a vše naprosto OK, na Maxovi tolik nedám.. Problém je samo výměna lanovodů popř. tětivy-natimingovat kladky je fakt umění :-/, ale Quad mi při 150lbs nátahu dává 348 fps, což je víc než Max
 .
. Na každodenní střílení výkonnou kuší ale bezesporu recurve

. Vydrží strašně moc a maxe spolehlivě zastaví. Je krásně přenosná a dá se na ní třeba i sedět. Ale něco stojí. Umí (uměl) ji pan Cerman, ale na poštu to není, něco přeci jen váží. Takový ty pytle, jako má třeba excalibr, nebo obdobné je potřeba pověsit. Když ji položíš na zem, tak ji rozstřílíš docela hodně brzo. Když ji dáš na závěs a volně ji nechách houpat se, pak ji to výdrž několikanásobně zvýší.
. Vydrží strašně moc a maxe spolehlivě zastaví. Je krásně přenosná a dá se na ní třeba i sedět. Ale něco stojí. Umí (uměl) ji pan Cerman, ale na poštu to není, něco přeci jen váží. Takový ty pytle, jako má třeba excalibr, nebo obdobné je potřeba pověsit. Když ji položíš na zem, tak ji rozstřílíš docela hodně brzo. Když ji dáš na závěs a volně ji nechách houpat se, pak ji to výdrž několikanásobně zvýší.