Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 14 úno 2011 19:19

Martine učíme se všichni :-) neber to ve zlým, učím se taky pořád :-))
jinak já na svým Maxovi jsem 350 fps nikdy nenaměřil-343 maximum ... Ale kvalitní a opravdu přesná reflexe je třeba od Tenpoint GTMag a ten při 200lbs dává až 335 fps, což je nádhera-a měl sem tu čest osobně :-) nebo jako příklad můžu dát ještě Hortona, který u Legacy dává při 225 lbs 350 fps, Horton se taky posunul dál a od hobby zbraní se dostává na špičku, takže Excalibur není zdaleka sám :-) Takže pokud výkonnou reflexi, je na výběr :-)

Kladka je jasně problémová v oblastech co jsme si oba potvrdili, ale zase omotávka třeba méně trpí při vypouštění-není tam ta síla 225lbs napřímo, která dělá třeba u Maxe dost paseky, můj Quad má teď na omotávce cca 600 výstřelů a vše naprosto OK, na Maxovi tolik nedám.. Problém je samo výměna lanovodů popř. tětivy-natimingovat kladky je fakt umění :-/, ale Quad mi při 150lbs nátahu dává 348 fps, což je víc než Max ;-).

Na každodenní střílení výkonnou kuší ale bezesporu recurve ;-)

Bob9

Příspěvek od Bob9 » 14 úno 2011 21:15

reflexe-kladka,to je něco jako ptát se zda bylo dřív vejce,nebo slepice,či zda je lepší Sparta,nebo Slávie :D
Já když rozhodoval o druhé kuši,vybíral jsem z TP Defender,Barnett Predator a Exocetem.Když pominu,že od Barnetta mě všichni radící mi odrazovali,tak při otázkách na servis mi bylo sděleno,že tětiva na kladce-v mém případě nutnost kvalifikovaného servisu každých 200-600 výstřelů.a že kladková konstrukce vždy vydrží zlomek toho co reflexe...
Takže se shodnem na to,že na časté střílení kladka nikoli,páč je to téměř výsada lovu.Ale jak dobře napsal Defender,jako druhá,třetí kuše do arsenálu by byla krásná :wink:
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
thor6

Příspěvek od thor6 » 14 úno 2011 22:18

takhle jsem se rozhodoval dlouho taky,predator mi strašil v bedně hodně dlouho,i tenpoint,ale predator víc :) ,ale je fakt,že kladka by mi při mé zběsilé střelbě už do týdne umřela.mimochodem,ten predator,mimo jiné,se dá už koupit na slovensku.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 15 úno 2011 00:26

pri napnuti tetivy som si vsimol ze na vonkajsej strane ohybu tetivy niesu vlakna omotavky tesne pri sebe ale je medzi nimi na jednom mieste medzera,je to na obidvoch stranach ako tetiva prechadza poza obidva zuby zaklapky..je to dane tym ohybom?ma to takto byt?nemali by byt jednotlive vlakna omotavky tesne pri sebe aj napriek tomu ohybu..alebo je to zase predzvest uvolnenia omotavky?normalne mam z toho mindraky,kedze na dvoch tetivach mi uz povolila..zatial mam odstrelenych okolo 60 ran,tetivu mi nasadzoval cerman...
MartinT

Příspěvek od MartinT » 15 úno 2011 12:39

To Spitamen: Voskovat, zažehlovat, voskovat, zažehlovat. Kousek kůže, shodit ramena od těla a voskovat. Pak ji prodloužíš život o hodně a hodně. A pamatuj, účelem voskování není mazání, ale impregnace s zpevnění omotávky.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
rebbel

Příspěvek od rebbel » 15 úno 2011 18:10

To Spitamen Tohle samé dělalo i mě pak jsem zjistil že když jsem nakroutil tětivu aby vlákna držely pohromadě tak jsem je kroutil proti závitům omotávky,a tím jsem ji vlastně povoloval a ukázalo se to už při sedmém výstřelu.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 15 úno 2011 19:29

tetivu nasadzoval cerman,vraj som tu predtym nasadil zle...koniec omotavky ma byt vraj na pravej strane pri pohlade zvrchu....ja som ju dal na lavu,no tetivu dom zakrutil v smere vinutia omotavky..nieje to jedno na ktorom konci ramena je koniec omotavky,pokial je tocena v smere navijania?tetiva ja v pokojovom stave blizsie k prvej rydke,teda k tej k drziaku ramien.ale sa mi tak mari,ze nebola,ked som z nej zacal strielat..ale niesom si teraz celkom isty....nabuduce si to poznacim..je mozne ze sa po 60,70,vystreloch trocha natiahla,ako tyzden pred vyplatou?treba teraz urobit pravym okom tetivy niekolko otociek v smere vinutia?
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 16 úno 2011 00:52

http://crossbowchannel.com/ReviewPics/C ... C_0031.JPG

K čemu je ta krabička na pažbě?
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
MartinT

Příspěvek od MartinT » 16 úno 2011 10:51

Jmenuje se to acudraw a je to na natahovani tetivy. Je to navijak. Tocis klickou a ono to natahuje tetivu

názor si udělej prosím sám

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
DFender

Příspěvek od DFender » 16 úno 2011 17:15

Kdysi dávno říkal jeden moudrý, moc moudrý pán, co mechanickým zbraním rozuměl nejvíc z lidí co v Čechách znám, že kdo si kuši nenatáhne rukama, není hoden si z ní vystřeli ;-)
spitamen

Příspěvek od spitamen » 16 úno 2011 18:43

priklanam sa k nazoru moudreho pana... :mrgreen:
azip

Příspěvek od azip » 16 úno 2011 21:36

Prosím o radu. Pořídil jsem si z druhé ruky Excalibur Exomag. A nejsem schopen zjistit, přesto že jsem pátral všude možně, jak je to s nátahovou silou a rychlostí . Uvádí se několik možností 185 lb a 310 FPS, nebo 185 lb a 315 FPS, dále 200 lb a 300Fps a pak ještě 200lb a 330 FPS.
Jak je to? Nebo se vyrábí ve dvou variantách?
DFender

Příspěvek od DFender » 17 úno 2011 08:53

To je člověče složitý, protože ... Vyráběl se jak Exomag 185 lbs, tak Exomag 200 lbs, podle roku výroby, pomohl jsem ti? :-)) Je to vlastně předchůdce nejvýkonnějších zbraní Excaliburu a už se léta nedělá. A jediné jak mít jistotu je to zcela normálně změřit, na rychlost jsou hradla, na sílu nátahu mincíř :-) Anebo jestli máš štítek a výrobní číslo, tak napiš Troubridgeovi :-) je v pohodě a určitě ti to řekne přesně :-)
spitamen

Příspěvek od spitamen » 17 úno 2011 19:34

chcel by som si kupit nejaku kvalitnu tercovnicu ktora spolahlivo zachyti sip z exomaxu...prosim vas o nejake odporucanie,kde by som mohol fobre kupit,ake mate skusenosti?tercovnica co som si sam robil uz vyzera akokeby na nej niekto odpalil c4,preto nieco zhanam...vdaka...
MartinT

Příspěvek od MartinT » 17 úno 2011 20:28

Jo jo, věčný to boj. Na střílení na střelnici mám terčovnici z měkčené gumy. Také se jí říká 18ti úhelník. Něco jako tohle Obrázek. Vydrží strašně moc a maxe spolehlivě zastaví. Je krásně přenosná a dá se na ní třeba i sedět. Ale něco stojí. Umí (uměl) ji pan Cerman, ale na poštu to není, něco přeci jen váží. Takový ty pytle, jako má třeba excalibr, nebo obdobné je potřeba pověsit. Když ji položíš na zem, tak ji rozstřílíš docela hodně brzo. Když ji dáš na závěs a volně ji nechách houpat se, pak ji to výdrž několikanásobně zvýší.

Je lehčí, je levnější, ale tahat sebou závěs mě neba. Ale tahle terčovnice má smysl od 35 metrů dál, nebo ji rozstřílíš moc rychle.

Dá se taky použít samodomo. Pytel našlapanej hadrama, ale bacha. Opravdu našlapanej a nesmí tam být umělina. Umělinovou větrovku, která se ti po prvním výstřelu napeče na šíp z něj budeš dostávat jen velmi težko.

No a pokuď máš pár peněz, pak zvířátko s výměnným středem.

Odpovědět