Předovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
PatrikV
Re: Předovky

Příspěvek od PatrikV » 07 črc 2012 23:32

xmery píše:Zdravim jak by jste resily kdyz vam v hlavni perkusni pusky zustane mosazny vyterak?
Vyšroubovat dnový šroub a vytlačit ven. Nebo mosaznou tenkostěnnou trubku o průměru málo menším než vývrt natlačit na kartáč a vytáhnout.

xmery

Příspěvek od xmery » 08 črc 2012 20:30

Tak s tou trubkou to vyslo je venku potvora dik moc za radu:)
chacal

Příspěvek od chacal » 12 črc 2012 19:01

Henry píše:Nemáte někdo zkušenost s křesadlovkou patriot od ardesy. Myslím kvalitu ocílky atd.
Pozor na ARDESU!
U ARDESY si musíš moc a moc dávat pozor co kupuješ. Kvalita je kus od kusu tak rozdílná, že jeden kus je rovnou zmetek :twisted: , druhý zfušovaný tak jako by to dělala učnice I. ročníku :evil: ! A třetí kus je teprve jakžtakž povedený :roll: . Většinou se jedná o tzv. polo-kit, kdy musíš doma dost dodělávat. (Někomu to ovšem nevadí, a pak ví že nemá sériovku :wink: ) Osobně mám 3 ARDESY a 3 D.P. a ARDESU jsem kupoval i v BRD, kde je kvalita zbraní na pultech o něco lepší než u nás. Jinak v CZ jsem 2x ADRESU reklamoval (jednou vada hlavně! :shock: ) a vždy 100% úspěch. ARDESU vyloženě nezavrhuji, ale raději pozor na zásilkový prodej, tam ti asi dají ten nejhorší kus. Osobní nákup je asi u ARDESY nutností, pak si můžeš vybrat (otlapkat a vyzkoušet to zakalení) nej kus. Nejsolidnější sortiment co se týče kvality u nás má jedině DAVE. Pokud opravdu máš zájem o "křesačku" tak jdi do D.PEDERSOLIho, tam neuděláš chybu :D
Jinak PATRIOT má mít velmi slušnou hlaveň - názor Střelecké revue svého času.
anonim

Příspěvek od anonim » 12 črc 2012 19:24

Jak poznáš okem vadnou hlaveň :?:
chacal

Příspěvek od chacal » 12 črc 2012 19:48

Měl jsem selhané odpaly.. Prověřoval jsem to - světlem (spec tužková baterka), díval jsem se do "mušle" a "průšlehový" kanál byl špatně navrtaný (sklon atd. jsem zjistil i malým drátkem). Také se to dá zjistit např. endoskopem co se používá ve strojírenství (v běžném maloobchodě je ca za 1500 Kč). Dělá to i fotky. Jinak rok výroby hlavně byl 2009.
Od té doby si do obchodu beru tuto malou baterku. Zrovna minulý měsíc jsem s ní ve FRANKONII v BRD objevil na ARDESE naprasklou pažbu (u zámku). A tak jsem nic nekoupil, byla údajně poslední.

Jinak jsem si chtěl koupit (minulý rok) také v BRD "Enfield 1858 Naval Rifle" a baterkou jsem zjistil, že pod pistonem (!) a v ústí hlavně byla rez! Prostě olej již vyschl...
anonim

Příspěvek od anonim » 12 črc 2012 20:01

Dík. Já tam koukl endoskopem a zdálo se to v pořádku.
U dvou kitů. Tak snad jsem měl štěstí.
Jen na ústí bych čekal nějaké malé kuželové zahloubení
pro kultivovanější vtlačení střely.
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 13 črc 2012 09:51

Henry

Příspěvek od Henry » 13 črc 2012 19:24

Najde se někdo, kdo by mi poradil jak poznám, že je zátravka dobře udělaná. Situace se má asi takhle. V Praze jsou pouze 3 kusy křesadlovky Patriot. Pouze u jedné je zátravkový šroub naprosto symetricky a hladce zasazený v hlavni, jen mi přijde že je trochu víc nad pánvičkou. U dalších 2 pistolí je tak nějak nakřivo, jak kdyby to tam někdo vrážel násilím kladivem a jsou kousek nad dnem pánvičky.
chacal

Příspěvek od chacal » 16 črc 2012 22:35

Na dálku těžko radit. Ale podívej se na obrázek níže – je to Pedersolka tedy tam je to OK. V Praze mají určitě (DAVE) i křesačky D.Pedersoli a tak to porovnej a vyber to nej.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Henry

Příspěvek od Henry » 16 črc 2012 23:39

Díky moc. Přesně tohle jsme potřeboval. Samozřejmě sem se na pedersoli díval, je u dna pánvičky. Někde sem četl, že když je zátravka moc nízko tak se ucpává prachem. Zřejmě to není takovej problém jak psali.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 17 črc 2012 06:38

poloha zatravky sa da upravit aj exentrickym vyvrtanim otvoru do skrutky a otacanim si upravujes polohu... ale celkove je idealne neplnit panvicku do plna, ale len do vysky spodnej hrany otvoru zatravky z dovodu rychlejsieho preslahnutia plamena do hlavne samozrejme cez cistu a prazdnu zatravku...
a spravit si na nej kuzelovy nabeh koli lepsiemu navadzaniu plamena...
na obrazku mas sposoby ako upravit zatravkovy sroub koli zkrateniu zapalneho kanalika na zrychlenie odpalu...
anonim

Příspěvek od anonim » 17 črc 2012 17:31

Jaký úhel a velikost zahloubení na ústí pro kuličku s flastrem ???
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 17 črc 2012 18:32

Zahloubení na hlavni vlevo je dobré. Úhel zahloubení by měl být asi 70 stupňů. Jsou na to frézky s vodítkem, které má průměr vývrtu v polích. Hlaveň vpravo má ústí ostré a při nabíjení se látka "načne". Protržený flastr vede k nepřesnému zásahu.
anonim

Příspěvek od anonim » 17 črc 2012 19:08

Děkuji :wink:
chacal

Příspěvek od chacal » 17 črc 2012 22:18

Napravo to je ARDESA a nalevo to vypadá na PEDERSOLIho. (viz foto výše)
A právě to jsou ty podstatné a většinou málo patrné rozdíly zpracování za které si rád ve finále připlatím. Čím jsem starší tím jsem totiž už lenivější :mrgreen:
Odpovědět