Nejmenší účinná zbraň ke skrytému nošení
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Neodolal jsem... Na skryté nošení skvělá volba! Smith & Wesson 340PD (323g, .357 Magnum)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Úspěch navštěvuje jen ty, kteří vedou život plný práce a nekradou.
Re: Nejmenší účinná zbraň ke skrytému nošení

Na nošení jsou tyhle šmíd&wěžouny prima, jen mne čistě z designového hlediska chybí ten klasickej kohout...........byť tlačí do špeků, než si člověk zvykne 

Na nošení perfektní a účinné. Na pravidelné střílení by se mi to asi nelíbilo...
Ale jinak super!

No je to fešák, ale pazoura mě bolí i z fotky 

za mě jasně walther pps....zásobník na 7 ran - vejdou se mi všechny prsty na zbraň, zásobník na 6 je bez malíčku. Skvěle se mi drží, chce si to ale osahat. Rychlá rozborka podobně jako u glocku a spoušť se dá trošku poladit. Mířídla nádherně čitelná. Vzhledem k délce hlavně občas nadpřirozená přesnost
= krásných 7+1 9mm luger klidně i v kapse
jenom chápu, že se nemusí líbit všem 

Chlapi,nebudte citlivky. Trochu to kouse,ale jinak ani nevis,ze ji mas v kapse.
Jo, asi bysme se mohli dohadovat nad smysluplností ve dvoupalci oproti osmatřicítce.........ale voni zbraně nejsou jen o smysluplnosti
Já to beru, příruční kanón........tak hlavně ať dělá radost 

-
bezne mezi lidi nosim w ppk v7,65br.do prirody ruger sp101 357mag.kdyz se citim ohrozenej,beru vetsi kanony...kdo by se s tim bezne tahal? 

Pohnutky ke koupi a smysl 2" hlavně se dají vyložit různě. Můj náhled je jasný. Je to lehké, vhodné do kapsy a v neposlední řadě i s krátkou hlavní výkonnější než 9mm LUGER.
mandy: a to bych to rád někdy změřil - 9 Luger x 357 M z 2" hlavně - zvlášť třeba se současnou produkcí 357 M S&B
tvé tvrzení bude asi dost záležet na laboraci náboje a to už zase zasahuje do "vychovanosti" zbraně při výstřelu a opakování výstřelu.... každopádně teoreticky si můžeme kecat furt, chtěl bych to vidět v praxi 

Je to snadne, zmerim to.
Netřeba měřit, je tu o tom celé vlákno
každopádně ze 2" .357 dostanu 500J jako prd.

Každou chvilku poslouchám dohady a polemiky na téma, jaká zbraň je nejlepší pro skryté nošení, jaká je účinnější, pohotovější, spolehlivější apod. Nedalo mi to, vytáhl jsem několik svých kousků a začal porovnávat. S ohledem na to, že nepředpokládám použití zbraní v bojové situaci, budu se soustředit výhradně na obranu a s tím spojené skryté nošení. Na mušku si jako hlavní kandidáty beru Glock 26 a S&W 340PD.
Častým argumentem proti použití revolverů s 2“ hlavní ve větší ráži (.357 Magnum) je, že střela z krátké hlavně nedosahuje potřebného výkonu. Dokonce se jí prý výkon střely 9mm LUGER vyrovná... Není to pravda! Použil jsem standardní náboj Sellier Bellot 9mm LUGER v pistoli Glock 26 a jeho výkon je 300J, což je o 63J méně než u revolveru S&W 340PD v ráži .357 Magnum.
Srovnám-li dále váhu obou zbraní (u revolveru je to pouze 323g), možnost skrytého nošení nebo možnost revolveru střílet opakovaně například z kapsy, vychází mi revolver S&W 340PD jednoznačně lépe. Glocky mám rád, ale revolver S&W 340PD je podle mého názoru s ohledem na zmiňované parametry lepší volbou. Někdo může namítnout, že taková hračka kope, a že střílení s ní není moc pohodlné. Ano, extra příjemné to není, ale střílet a trefovat se z něj normálně dá. Super zbraň k nošení za účelem ochrany....., dle paragrafu....
Níže tabulka hodnot, jak jsem měl možnost je naměřit při svém malém testu.
Častým argumentem proti použití revolverů s 2“ hlavní ve větší ráži (.357 Magnum) je, že střela z krátké hlavně nedosahuje potřebného výkonu. Dokonce se jí prý výkon střely 9mm LUGER vyrovná... Není to pravda! Použil jsem standardní náboj Sellier Bellot 9mm LUGER v pistoli Glock 26 a jeho výkon je 300J, což je o 63J méně než u revolveru S&W 340PD v ráži .357 Magnum.
Srovnám-li dále váhu obou zbraní (u revolveru je to pouze 323g), možnost skrytého nošení nebo možnost revolveru střílet opakovaně například z kapsy, vychází mi revolver S&W 340PD jednoznačně lépe. Glocky mám rád, ale revolver S&W 340PD je podle mého názoru s ohledem na zmiňované parametry lepší volbou. Někdo může namítnout, že taková hračka kope, a že střílení s ní není moc pohodlné. Ano, extra příjemné to není, ale střílet a trefovat se z něj normálně dá. Super zbraň k nošení za účelem ochrany....., dle paragrafu....
Níže tabulka hodnot, jak jsem měl možnost je naměřit při svém malém testu.
Ta tabulka je sice hezká, ale řekl bych, že srovnáváš nesrovnatelné. Z G26 i z G19 bys střely o váze 158 grs stěží vyhnal do takových rychlostí, abys dosáhl energie uvedené s náboji 9 mm Luger. Zrovna tak použiješ-li v 357 Magnum nebo 38 Special lehčí střely, získáš docela zajímavé hodnoty a při volbě vhodného náboje, např. Fiocchi 125 grs SP, dosáhneš s nábojem 38 Special přibližně stejné úsťové energie jako z obou Glocků s náboji Norma se střelou 123 grs.
Tím chci říct, že dobře zvolený náboj 38 Special střílený z 2" revolveru se úsťovou energií přinejmenším vyrovná náboji 9 mm Luger střílenému z obou Glocků a ploška na špici lehké poloplášťové střely je něco jako třešnička na dortu.
Tím chci říct, že dobře zvolený náboj 38 Special střílený z 2" revolveru se úsťovou energií přinejmenším vyrovná náboji 9 mm Luger střílenému z obou Glocků a ploška na špici lehké poloplášťové střely je něco jako třešnička na dortu.