.454 Casull nebo kulovnice??
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				crossbowhunter
ja osobne by som skôr volil kolimátor ako laser, pretože za istých svetelných podmienok je laser nepoužitelný.hold každý má radšej niečo iné.
		Re: .454 Casull nebo kulovnice??
K tomu .454-2,5" Alaskan   ...a to je standardní Magtech střelivo.Amíci jsou fakticky raplové ,,from Hell"
 ...a to je standardní Magtech střelivo.Amíci jsou fakticky raplové ,,from Hell"  

To jsou blbosti - nevidim zadny duvod strilet ve vyse popsane situaci jednou rukou. A i kdyby, pokud trefil, 1 rana o 2,5 tis.J bude stacit ve vetsine situaci. Jinak tahle videa toci casto zdatni herci - pro potechu oka. 
Alaskanem se da celkem rozumne strilet. A navic mezi .357 Mag. a .454 Casull je jeste .44 Rem Mag, ktera splni, co je treba, je dobre zvladnutelna a napr. SW 629 nebo podobnym Rugerem s 5" hlavni jde nouzove i lovit. I s SW 629 s 3" trefim siluetu hrudniku na 40 m kazdou ranou (samo - v mirene SA rane).
Lasery a kolimatory bych neresil, zbran pak nejde nosit na opasku (az na vyjimky), je neohrabana a hlavne, zavisla na baterkach, coz je pro vyse uvedeny ucel naprd.
			Alaskanem se da celkem rozumne strilet. A navic mezi .357 Mag. a .454 Casull je jeste .44 Rem Mag, ktera splni, co je treba, je dobre zvladnutelna a napr. SW 629 nebo podobnym Rugerem s 5" hlavni jde nouzove i lovit. I s SW 629 s 3" trefim siluetu hrudniku na 40 m kazdou ranou (samo - v mirene SA rane).
Lasery a kolimatory bych neresil, zbran pak nejde nosit na opasku (az na vyjimky), je neohrabana a hlavne, zavisla na baterkach, coz je pro vyse uvedeny ucel naprd.
A nebo to celé vyřešit obráceně, krátkou kulovničkou v 454 Casull. Z dlouhého laufu, bez válce, se z náboje dostane víc..  . "Přidušené" Magtechy 260 grs lítají 608-610 m/s (3130 J)
 . "Přidušené" Magtechy 260 grs lítají 608-610 m/s (3130 J)
			 . "Přidušené" Magtechy 260 grs lítají 608-610 m/s (3130 J)
 . "Přidušené" Magtechy 260 grs lítají 608-610 m/s (3130 J)Re: .454 Casull nebo kulovnice??
To je taky řešení.nedělal jste i pušku na náboj 50AE se Švýcarského Rubina?
Štěstí přeje připraveným.
Dělal.   Ke Casulu: obrázky práce s 6 mm plechem, "přidušenými" Magtechy. Stříleno z hlavně 400 mm dlouhé. Celopláštěm i polopláštěm, výsledek je téměř stejný. Vzdálenost 35 metrů, na 50 metrů proráží "pouze" 5 mm plech. Plechový terč je z materiálu na výrobu tlakových nádob.
   Ke Casulu: obrázky práce s 6 mm plechem, "přidušenými" Magtechy. Stříleno z hlavně 400 mm dlouhé. Celopláštěm i polopláštěm, výsledek je téměř stejný. Vzdálenost 35 metrů, na 50 metrů proráží "pouze" 5 mm plech. Plechový terč je z materiálu na výrobu tlakových nádob.
 Ke Casulu: obrázky práce s 6 mm plechem, "přidušenými" Magtechy. Stříleno z hlavně 400 mm dlouhé. Celopláštěm i polopláštěm, výsledek je téměř stejný. Vzdálenost 35 metrů, na 50 metrů proráží "pouze" 5 mm plech. Plechový terč je z materiálu na výrobu tlakových nádob.
   Ke Casulu: obrázky práce s 6 mm plechem, "přidušenými" Magtechy. Stříleno z hlavně 400 mm dlouhé. Celopláštěm i polopláštěm, výsledek je téměř stejný. Vzdálenost 35 metrů, na 50 metrů proráží "pouze" 5 mm plech. Plechový terč je z materiálu na výrobu tlakových nádob.Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Na IWA 2009 jsem viděl pár pákových opakovaček v ráži 454 Casul/45LC. Bohužel si nepamatuji výrobce, ale překvapily mě nízkou vahou, porty v hlavni, délka byla 16-20".
Dále jsem přesvědčen o tom, že nemá cenu střílet se zbraní opatřenou laserovým zaměřovačem "od pasu" jak píše maldigola.
Při své dlouholeté praxi na střelnici jsem zkoušel ledacos a samozřejmě jsme zkoušeli střelbu od pasu se zbraní osazenou laserovým zaměřovačem. A zvednout zbraň do výše očí a vystřelit je mnohonásobně jednodušší, než od pasu nepřirozeně vytáčet ruku s těžkým revolverem a hledat tečku laseru..........Plus další nešvary tohoto zaměřovače, výše uvedené...
			Dále jsem přesvědčen o tom, že nemá cenu střílet se zbraní opatřenou laserovým zaměřovačem "od pasu" jak píše maldigola.
Při své dlouholeté praxi na střelnici jsem zkoušel ledacos a samozřejmě jsme zkoušeli střelbu od pasu se zbraní osazenou laserovým zaměřovačem. A zvednout zbraň do výše očí a vystřelit je mnohonásobně jednodušší, než od pasu nepřirozeně vytáčet ruku s těžkým revolverem a hledat tečku laseru..........Plus další nešvary tohoto zaměřovače, výše uvedené...
Z lehké flinty je to docela morda do ramene, přebíjenými s výkonem do terče je to paráda, myšleno cca 2200 J ..... Na přebíjení jsem zkoušel slovenské Aresy EPRX 250 grs, nejpřesněji lítají v rychlostech 505-515 m/s. Plášťované střely mají přesnost i v rychlostech přes 620 m/s, ale Ares zase stojí 2,50 Kč, něco prach, malá pušková zápalka .... máš ránu za 5,60 Kč. Můžeš střílet bez gumové botky, u full laborací teda rozhodně ne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
			- Rainier Wolfcastle
a jak je to vubec s vyvezenim kratke zbrane do ciziny? vim ze v nekterych zemich musis mit pozvanku na sportovni akci nebo lov, aby sis mohl vzit zbran...a to jen dlouhou...tak by me zajimalo jak by to bylo s kratkou
A nestačil by "jen" .44 magnum?
Taky jsem někde četl, že na zvířata se střílí až v nouzi, kdy už je úplně blízko a je jasné, že nejde zaplašit. Tudíž na blízko je puška jaksi blbě ovladatelná.
Taky třeba ta zmíněná cz550 je opakovačka, taže v případě minutí je potřeba natáhnout a například takový méďa umí bejt pěkně rychlej. U revolveru se jen mačká kohout.
Taky se říká, že je potřeba dělat bordel. Zvíře se člověku raději vyhne. Jen nemají rádi překvapení. V rámci prevence taková rolnička není od věci.
			Taky jsem někde četl, že na zvířata se střílí až v nouzi, kdy už je úplně blízko a je jasné, že nejde zaplašit. Tudíž na blízko je puška jaksi blbě ovladatelná.
Taky třeba ta zmíněná cz550 je opakovačka, taže v případě minutí je potřeba natáhnout a například takový méďa umí bejt pěkně rychlej. U revolveru se jen mačká kohout.
Taky se říká, že je potřeba dělat bordel. Zvíře se člověku raději vyhne. Jen nemají rádi překvapení. V rámci prevence taková rolnička není od věci.
Do takového lesíka bych vzal brokovnici.Unce olova dokáže hodně.Polulan píše:Zajímalo by mě, jakou byste doporučili zbraň na obranu v případě, že by si mě nějaký takový tvor vybral ke snídani nebo jako dezert.
Já bych taky volil kratší brokovou dvojku (lesačku) s jednotnou střelou BRENNEKE od Rottweilu.
A jako záložku starý dobrý Howdah. Ten naši předkové vyvinuli přesně na zmiňovaný účel (a nebyli to žádní blbci).
Oboje mám, tak vím o čem mluvím.
			A jako záložku starý dobrý Howdah. Ten naši předkové vyvinuli přesně na zmiňovaný účel (a nebyli to žádní blbci).
Oboje mám, tak vím o čem mluvím.