vse o malorazkach
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Jestli myslíš puškařství na P7 tak tam jsem byl
odtud je ta kalkulace co jsem uved, dál mě poslal na tu zkušebnu ať z nich vytáhnu nějaký rozumy 
Nejde!Prostě NNe
Re: vse o malorazkach
Ahá, dobře dobře - Ano, já myslel Puškařství Novotný
- je to Praha 7, to jsem takhle z hlavy nevěděl... Dobře, nó hele - uvidím jak to budu moci řešit časově, ALE když bych se dostal k nějaké nové informaci ohledně téhle problematiky tak tady kdyžtak dám vědět... nebo přímo SZ, když ses o to přímo také zajímal. 
CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...
Publikace
Nevíte někdo, jestli je u nás k dostání nějaká ucelená publikace - kniha, pojednávající o zbraních a munici ráže 22lr? Mě se na netu nepodařilo zatím nic najít.. Myslím, že zatím nevyšel ani žádný speciál Střelecké revue o malorážkách, či něco podobného. Poukud byste někdo o něčem věděl, dejte vědět, díky
ZKM 451/452 vs. Norinco JW-15
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jestli je lepší koupit nějakou použitou malorážku ZKM, nebo raději koupit novou dlouhou opakovací malorážku Norinco JW-15? Nechci s ní střílet žádné závody, ale chtěl bych jí na mířenou střelbu. Vím že to Norinco se pohybuje v ceně okolo 5000 Kč, ale kolik mám čekat cenu nějaké ZKM v lepším stavu to nevím, ale odhaduji že tak od pěti do sedmi tisíc. Děkuji za odpověď.
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Stara ZKM bude temer v jakemkoli stavu vzdy lepsi nez jakekoli Norinco!
našetři a kup novou ,budeš mít jistotu ,že je zbraň ok
a to novou CZ nebo norinco
zlatá stará zkm
je toho u nás mraky, není takový problém vybrat dobrý kousek třeba i pod 5000
Nejde!Prostě NNe
myslel jsem novou Norinco, na novou ZKM asi stěží našetřím, už takhle bude problém těch nějakých pět tisíc. Ale všem díky za radu 
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Vždyť Ti to tady všichni opakují. Raději zvolit starší ZKM.
Ahoj,
jeden náš člen měl Norinco JW-15 a osadil airsoftovým puškohledem při nastřelování s Lapua standard plus mu to lítalo cca. v 7 cm rozptylu původně jsme si mysleli, že je to puškohledem, tak jsem demontoval z mé CZ 453 Deltu 4-16x42 a osadili jí na Norinko a puškohledem to nebylo ta malorážka je šunt..nakonec to dopadlo tak, že koupil CZ 455 Varmint a Norka myslím stále prodává, pokud ho chceš dám ti na něj mobil, ale je to šunka. Pokud to chceš na plechovky tak ok na terč to nekupuj. Za 5000,- bych raději taky šel do ZKM 456 atp.
jeden náš člen měl Norinco JW-15 a osadil airsoftovým puškohledem při nastřelování s Lapua standard plus mu to lítalo cca. v 7 cm rozptylu původně jsme si mysleli, že je to puškohledem, tak jsem demontoval z mé CZ 453 Deltu 4-16x42 a osadili jí na Norinko a puškohledem to nebylo ta malorážka je šunt..nakonec to dopadlo tak, že koupil CZ 455 Varmint a Norka myslím stále prodává, pokud ho chceš dám ti na něj mobil, ale je to šunka. Pokud to chceš na plechovky tak ok na terč to nekupuj. Za 5000,- bych raději taky šel do ZKM 456 atp.
Za 5tis koupis Norinco a jak pise kolega nademnou .. na strileni to vhodny neni a prodat se to prakticky neda .. jsou to vylozene vyhozene penize!
Díky všem za odpověď a pomoc.
No jako byvalý vlastník Norinca a nynější CZ 455, bych k tomu dodal pár poznámek. Záleží, na co tu půšku chceš? CZ je samozřejmě přesnější a kvalitnější. U Norinca si ale za poloviční cenu CZ, si koupíš poctivý kus železa - materiálově je to dobrý, určitě to neustřílíš, zpracování železa OK (řekl bych místy i lepší než ČZ), dřevo a jeho zpracování občas slabší, spoušť překvapivě dobrá (lepší než standart ČZ), kovové zasobníky někdy zlobí (pasují z ČZ), občas mají soudruzi problém s zakončením vývrtu - nebát se reklamace, pokud je ústí po reklamaci nebo v pohodě tak to stříli na 50m kolem 2cm. Pokud neplánuješ optiku a závody, tak splní co očekáváš na 100%. Tady je to samý závodník profi puškama, pro které je vše co lítá s rozptylem nad 1,5 cm šunt, ale zas taková hrůza to není a docela lituju, že jsem ji prodal - taková poctivá sranda půška za pár korun co se nebojíš že kamošovi na střelnici spadne na zem....Z hlediska úspor, kolik proděláš když za dva roky zjistíš, že tě to nebaví a prodáš CZ 455 s PC za 9000 Kč - tratíš zhruba 2500-3000 Kč. Kolik prodělaš když si koupíš nové Norinco za 4500 Kč? O 2000 Kč levněji to jako sranda pušku prodáš hned...
Kubis
No, já osobně byćh si teda nekoupil zbraň jen proto,že se jí nic nestane když mi upadne na zem. Nebo, že je to kus poctivýho železa co neustřílím. Malorážku ZKM neustřílím taky a ještě navíc nemusím počítat s reklamacema a s tím,že ji budu muset upravovat aby vůbec střílela. Neříkám,že úplně všechny zbraně od Norinca jsou úplnej šunt ale tahle malorážka ano.
Mot, souhlas! Také nejsem v oboru zbraní ochoten akceptovat dnešní trend "Spotřeby".