strašlivá záležitost
 strašlivá záležitost 
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
 strašlivá záležitost
 strašlivá záležitost 

.mám ještě mnoho otázek,tak se alespoň něco pokusím sesumírovat:1.jak se u kuše udržuje spoušťový mechanismus?maže se něčím?jestli ano,tak může být olej ve spreji,např.balistol?2.jak se dělá omotávka tětivy?je na to nějaký přípravek,nebo to jde i ručně?3.má nějakou výhodu 22"šíp oproti 20"?4.je možné vyměnit terčový hrot za lovecký pouze našroubováním,nebo se musí vyměnit i insert?5.má tvar koncových koncových křidélek vliv na balistiku šípu?a je dobrá volba šípu easton power bolt?
 .mám ještě mnoho otázek,tak se alespoň něco pokusím sesumírovat:1.jak se u kuše udržuje spoušťový mechanismus?maže se něčím?jestli ano,tak může být olej ve spreji,např.balistol?2.jak se dělá omotávka tětivy?je na to nějaký přípravek,nebo to jde i ručně?3.má nějakou výhodu 22"šíp oproti 20"?4.je možné vyměnit terčový hrot za lovecký pouze našroubováním,nebo se musí vyměnit i insert?5.má tvar koncových koncových křidélek vliv na balistiku šípu?a je dobrá volba šípu easton power bolt?lituju těcrossbowhunter píše:ahoj to máš príjemnejšiu variantu ako ja.snažím sa pravej blond vysvetliť pár dní ako stiahnuť fotku z foťáku do pc a vôbec sa mi to nedarí.
 ))))))))
))))))))  ... zaprvé WD40 ... zadruhé jde to i ručně ale musíš to umět
 ... zaprvé WD40 ... zadruhé jde to i ručně ale musíš to umět  výdrž omotávky Exomax cca 200 výstřelů, náročná záležitost ... zatřetí výhody nejsou, proč?, důvod 22" je tady: moderní kladková kuše pro větší hloubku lučiště a systémů potřebuje delší šípy, kratší z ní s loveckým hrotem nevystřelíš, naopak to samozřejmě jde .. začtvrté vyměníš v ruce ... zapáté samozřejmě má, velký-na dostřel, rychlost, ovlivnitelnost větrem-stejně jako souměrnost olepení! ... zašesté šípy jsou v pohodě, já s nima žádné problémy nikdy neměl, vše drží jak má, asi jiná serie
 výdrž omotávky Exomax cca 200 výstřelů, náročná záležitost ... zatřetí výhody nejsou, proč?, důvod 22" je tady: moderní kladková kuše pro větší hloubku lučiště a systémů potřebuje delší šípy, kratší z ní s loveckým hrotem nevystřelíš, naopak to samozřejmě jde .. začtvrté vyměníš v ruce ... zapáté samozřejmě má, velký-na dostřel, rychlost, ovlivnitelnost větrem-stejně jako souměrnost olepení! ... zašesté šípy jsou v pohodě, já s nima žádné problémy nikdy neměl, vše drží jak má, asi jiná serie )
) 

.ale vážně,díky za odpovědi.to DFender:já samozřejmě neumím udělat omotávku a ještě mne zajímá,to se omotá celá tětiva,nebo jen střed?a délka šípů mne zajímala,protože jsem nevěděl,jaký má význam rozdílná délka,čili pro excalibur stačí 20"?a jaký tvar a křidélek by jsi mi doporučil pro přesnější střelbu tak na 100m?a je na takovou střelbu lepší karbon,nebo dural?
 .ale vážně,díky za odpovědi.to DFender:já samozřejmě neumím udělat omotávku a ještě mne zajímá,to se omotá celá tětiva,nebo jen střed?a délka šípů mne zajímala,protože jsem nevěděl,jaký má význam rozdílná délka,čili pro excalibur stačí 20"?a jaký tvar a křidélek by jsi mi doporučil pro přesnější střelbu tak na 100m?a je na takovou střelbu lepší karbon,nebo dural? samozřejmě je omotaný jen střed cca 10cm a očka tětivy-ale ta vydrží věčnost, Excalibur určitě 20" šípy, kormidla na terč klasika 4", šípy stejně kup hotové a jedině karbon! O ničem jiném vůbec neuvažuj
 samozřejmě je omotaný jen střed cca 10cm a očka tětivy-ale ta vydrží věčnost, Excalibur určitě 20" šípy, kormidla na terč klasika 4", šípy stejně kup hotové a jedině karbon! O ničem jiném vůbec neuvažuj 

Nechci Ti brát iluzi, ale většina ze zúčastněných na tomto vláknu je zapálená pro kuše (to i přes rozdílnost názorů), tak asi raději zkus třeba tady http://forum.gunshop.cz/kladkove-luky-c ... 11147.htmljuraj197405 píše:Nazdar chlapi. Kaslite na kuse! Ked si naozaj chcete vychutnat strelbu tak si zabezpecte kvalitny kladkovy luk. Viem o com hovorim. Mam odstrielane toho uz naozaj vela a nedam dopustit na lukostrelbu. Strielanie s kuse by som prirovnal skor k strelbe z malorazky a to uz nie je o tom....
To ja len tak aby rec nestala....
Samozřejmě že luk je úplně jiný leveljuraj197405 píše:Nazdar chlapi. Kaslite na kuse! Ked si naozaj chcete vychutnat strelbu tak si zabezpecte kvalitny kladkovy luk. Viem o com hovorim. Mam odstrielane toho uz naozaj vela a nedam dopustit na lukostrelbu. Strielanie s kuse by som prirovnal skor k strelbe z malorazky a to uz nie je o tom....
To ja len tak aby rec nestala....
 , já osobně také raději střílím lukem-začínal jsem s ním a v poslední době už se vlastně orientuju jenom na luky
, já osobně také raději střílím lukem-začínal jsem s ním a v poslední době už se vlastně orientuju jenom na luky 
 výsledky dostaví.také jsem to zkoušel,ale výsledky nestály za řeč
 výsledky dostaví.také jsem to zkoušel,ale výsledky nestály za řeč  .
 .