SKS Simonov
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
moc pekne... ja tak daleko jeste nejsem.... takze jsem desne zvedav zda:
1) se to opravdu nehne
2) co barska..... take jsem na ni slysel obcas nejake kletby z USA...
ja si poridil posp 6x42... a ted zkouma jak to pridelat..
kralik
1) se to opravdu nehne
2) co barska..... take jsem na ni slysel obcas nejake kletby z USA...
ja si poridil posp 6x42... a ted zkouma jak to pridelat..
kralik
Re: SKS Simonov
Jurgen -máš to pěkné jen bych doporučil tu dvounožku na hlavni nahradit Hariskama upevněnýma na konci předpažbí.Opřít pušku o konec hlavně je dobrá metoda jak ještě zhoršit rozptil.
No co se týká optiky tak optika na tuto zbraň aby nebyla delší než 20cm a vydržela zpětný ráz se schání dost blbě.Koupil jsem tuhle protože je podle výrobce přímo dělaná na SKS a její zpětný ráz a pokud se s ní něco stane tak ji reklamuji tam kde jsem ji koupil což je kousek od mého bydliště.Na tu dvojnožku jsem zvědav jak se to bude chovat...zatím jsem na střelnici nebyl,pouze puškař mi to nastřeloval a říkal že na 50 m se vešel s rozptylem do 3cm...delší střelnici nemá a jestli střílel i s nožičkama nebo ne to nevím.Každopádně až vyzkouším pár stovek ran na střelnici tak napíšu jak se s tím střílí,ale bude to až tak v březnu až bude lepší počasí.
tahle flinta nikdy nebude ultrapřesná, takže ty nožky nebudou nějak fatální, nicméně pokud by se uchytily na předpažbí věřím, že by se rozptyl znatelně stáhl. můj soukromý tip je tak na 2MOA tzn. cca 6cm/100m
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
-
No, jestli SKS fakt dokáže 2 MOA, tak bych do něj možná šel...
Přece jen, jsou to nový, nestřílený kusy, za výbornou cenu, spolehlivá, solidní ruská konstrukce. A jestli zvládne tento rozptyl, tak bych mu asi místo v sejfu měl najít.
To Jurgen: Dej tedy prosím vědět, jak střílí. Ten 4x21 Barska SKS AO mám v plánu na CZ 858. Tahle značka sice moc chvály nesklízí, ale tento konkrétní typ je snad robustní, přímo dělanej na SKS...

To Jurgen: Dej tedy prosím vědět, jak střílí. Ten 4x21 Barska SKS AO mám v plánu na CZ 858. Tahle značka sice moc chvály nesklízí, ale tento konkrétní typ je snad robustní, přímo dělanej na SKS...
2 moa? Tak to asi ne když SVD má mít kolem 2,5.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
-
Taky mi to přijde na SKS až moc dobrý, proto chci praktickou zkušenost.
Jinak k tomu SVD: S kvalitním střelivem (a střelcem
) je na tom určitě líp, než 2,5 MOA.
SVD - myslím, že tohle o moc víc než 1 MOA není:

edit: obrázek
Sorry za OT.
Jinak k tomu SVD: S kvalitním střelivem (a střelcem

SVD - myslím, že tohle o moc víc než 1 MOA není:

edit: obrázek
Sorry za OT.
50m nic neznamená, pro objektivní posouzení 6ran na 100m 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
-
No a právě proto by mě zajímal nástřel pěti nebo šesti ran na 100 m. Ze Simonova, abychom byli zpátky v tématu...
No i s upravenou municí mi simonov chodil 6-8cm na 100m mechanikou, mosin dělal 4cm a schmit rubin 3, takže simonov odstřelovačka nebude 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
-
Také od simonova výkony odstřelovačky nepožaduju, ale těch 6 cm na 100 je 2 MOA, což by mi vyhovovalo, jak jsem už psal... 

To pak není co řešit Do 8cm to dá v klidu pokaždé i s horší municí 

SKS dle obrazu mého 

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb
to koukatko je barska?
a jak drzi na krytu zaveru? jsou nazory ze moc dlouho ne...
a jak drzi na krytu zaveru? jsou nazory ze moc dlouho ne...
jj Barska SKS + kryt závěru UTG 3rd gen tri rail picatiny se šroubky po stranách k aretaci
no uvidíme co snese
zatím jsem nezkoušel možná v půlce března když tak si nechám udělat boční montáž ale chci zachovat možnost nabíjení z pásků proto potřebuju optiku okolo 20cm
no uvidíme co snese

SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb