Vyber dvojky na luparu
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Chtel bych si vyrobit luparu z dvojky raze idealne asi 16 ale muze byt i 12 nebo 20.Doporucte nejakou levnou vhodnou dvojku.Idealni by bylo jednospoust ale to asi neexistuje tak aspon moznost strelby jednou spousti obe hlavne.Mozna to ma nejaky nazvy ale v brokarnach se vubec neorientuju.
		Něco málo mám :-)
			Re: Vyber dvojky na luparu
Ideální je např. ZPčko (většinou 16, sem tam i 12) a v 16 se nechá sehnat za dobře, ale to má jen dvojspoušť.
V jednospoušti se dělaj některý ruský dvojky, ale ty jsou dražší. Dobrá je taky obyč stará ruská dvojka, ta se nechá sehnat za dobře i ve 12.
Já šel nakonec cestou "klasiky" a nechal jsem si udělat luparu z lankasterky, "moderní" 12tka TOZ 54.
V jednospoušti se dělaj některý ruský dvojky, ale ty jsou dražší. Dobrá je taky obyč stará ruská dvojka, ta se nechá sehnat za dobře i ve 12.
Já šel nakonec cestou "klasiky" a nechal jsem si udělat luparu z lankasterky, "moderní" 12tka TOZ 54.
Cogito ergo armatus sum.
No asi radsi uprednostnim tu razi 16,nejsem zase zastance velky rany a nechci se bat z toho vystrelit.Vim ze existujou dvojky u ktery jde zadni spousti postupne odpalit obe hlavne.Potrbuju prave znat konkretni model abych vedel po cem patrat.Vim ze se dela napr.z IZ-58 ale jaky to ma spouste netusim.
Tak velká rána... Kolega má ZP v 16ga a já tuhle TOZ 54 ve 12ga a žádnej zásadní rozdíl tam prostě není.
Mě šlo hlavně o cenu střeliva, kt. je ve 12tce nejlevnější a nejrozšířenejší a taky, protože si dělám 12ga slugy od LEE.
Pokud střílím běžné Trapy, Skeety a pod. s 24g, tak je to vyloženě pohodová střelba, ale dá se ustát i 52g magnum obouruč.
Mě šlo hlavně o cenu střeliva, kt. je ve 12tce nejlevnější a nejrozšířenejší a taky, protože si dělám 12ga slugy od LEE.
Pokud střílím běžné Trapy, Skeety a pod. s 24g, tak je to vyloženě pohodová střelba, ale dá se ustát i 52g magnum obouruč.
Cogito ergo armatus sum.
Tak o cenu streliva me nejde protoze z lupary se toho asi moc nevystrili.Jak rikam v brokarnach se vubec nevyznam a prijde mi ze kdyz je v r.16 a 12 stejna vaha broku tak musi 12ka kopat vic protoze by tam mela bejt vetsi navazka prachu a tim padem vetsi energie ne?Jinak lankasterka vypada lip ale dam prednost prakticnosti,nechci za neco zachytavat kohoutama.
Tak taky záleží co seženeš a co jseš ochotnej do toho investovat. Když jsem to řešil prvně, asi před cca 3 roky, tak se mi pořád zdálo hodně za hotovku (bez práce a hned) těch cca 7kkč. No teď jsem do toho nasypal skoro 10kkč, plus jsem čekal 3-4 měsíce a dost jsem se nalítal (PČR, puškařskej a pořád dokola).
Co se týká 16/12 tak je fakt, že moje lupara váží skoro tak, jako kolegy ZPčko než bylo zkráceno. Ale stejně, z brokovnic toho mám nastřílíno dost ze všeho možnýho a zásadní rozdíl v "kopání" není nijak drastický a nemám s tím problém.
A já mám docela velkou spotřebu nabojů i v téhle mrše Kor když jsem zkoušel asfalťáky, tak jsem během chvilku vystřílel dvě krabičky jak nic
 Kor když jsem zkoušel asfalťáky, tak jsem během chvilku vystřílel dvě krabičky jak nic 
Co se týká 16/12 tak je fakt, že moje lupara váží skoro tak, jako kolegy ZPčko než bylo zkráceno. Ale stejně, z brokovnic toho mám nastřílíno dost ze všeho možnýho a zásadní rozdíl v "kopání" není nijak drastický a nemám s tím problém.
A já mám docela velkou spotřebu nabojů i v téhle mrše
 Kor když jsem zkoušel asfalťáky, tak jsem během chvilku vystřílel dvě krabičky jak nic
Cogito ergo armatus sum.
No prave uz kvuli vaze bych asi radsi tu 16ku.Ja z toho moc strilet nechci,tipuju tak 10ran na strelnici a na holuby tu nemam kam jit.Chci to spis sebou do batohu kdyz se nekam pujde a nebo jako obrannou do baraku.Klidne si to obeham sam cena je pro me podstatna a nespechan na to takze je mi fuk jestli to bude trvat pul roku.Spis jak zjistit u ktery brokarny jdou odpalit obe hlavne jednou spousti.Rozhodne nechci za tu dvojku dat vic jak 3000Kc.
Ta váha je u mě daná hlavně tím, že je to Rusák a oni snad neuměj udělat relativně lehkej kvér 
Tak za 3kkč si myslím, že jen tak neseženeš jednospoušť. Snad u žádný starší (běžný) dvojky dvojspouště nejde spouštet jen jednou spouští.
Proč vidíš takovej problém v dvojspoušti?
A ona stejně ta váha není nic zas tak hroznýho, plánuju to tahat celej den na stejně, tak uvidím časem...

Tak za 3kkč si myslím, že jen tak neseženeš jednospoušť. Snad u žádný starší (běžný) dvojky dvojspouště nejde spouštet jen jednou spouští.
Proč vidíš takovej problém v dvojspoušti?
A ona stejně ta váha není nic zas tak hroznýho, plánuju to tahat celej den na stejně, tak uvidím časem...
Cogito ergo armatus sum.
No asi ne problem ale je to zvyk,nikdy jsem z neceho takovyho nestrilel a uz vydim kdyby slo do tuhyho tak zazmatkuju.Kdyz jsem strilel na holuby tak to byla taky dvouspoust ale slo to odpalit oboje zadni spousti.Taky to prinejhorsim planuju z IZ a to je taky rusak tak nevim jak to bude s vahou,ale aspon ma chrom v hlavnich.