Vzduchové pistole na bombičky CO2
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Návštěvník
Chtěl bych si pořídit nějakou pistoli, na kterou nemusí být ZP. Se zbraněmi nemám žádné zkušenosti. Proto prosím někoho, kdo se v tom vyzná, jestli mi může říct rozdíly mezi vzduchovými pistolemi na bombičky CO2 a revolvery flobert. Zkrátka které jsou silnější. Na kolik výstřelů je jedna bombička? Děkuji
-
Návštěvník
re:Vzduchové pistole na bombičky CO2
Co sa sily tyka, je to zhruba jedno. U free flobertov je vystupna energia max. 7,5 J, u vzduchovych a CO2 zbrani az 16 J (alebo 15?) - v CR to budu podobne hodnoty. Pri nizsej razi vzduchoviek z toho vyplyva co ma vacsiu prieraznost (vyssia energia prenikajuca cez mensiu plochu = prepichnutie), ale ani s flobertom nemusi byt zrovna sranda, pocul som o pripade ked po zasahu nasledovali stvorhodinove chirurgicke orgie!
Pre sportovu strelbu odporucam skor vzduch/CO2 a to nezalamovacie (podstatne nizsi rozptyl, ale zavisi aj od streliva). Mas na vyber medzi bombickami sifonovymi [7 g CO2] (ceska pistol Lov-21), vyhoda nizka cena, ale v poslednej dobe problem zohnat bombicky (inak na zaciatok zlata pistolka) a tam vydrzi jedna bombicka asi 50 vystrelov, alebo specialne trochu vacsie bombicky do plynoviek (Umarex, Gamo - ak sa nemylim je to nejaky standardizovany rozmer) ktore maju asi 12-15 g CO2 a vydrzia maybe 100-120 shots, ibaze su drahsie. Z ceskych zbrani pistole Tau a Aeron. Inak to su vyborne pretekarske modely, takze su aj drahsie. Inak spotreba plynu je zavisla na teplote. U plynovych pusiek sa este da pouzit rezervoar na stlaceny vzduch, plni sa pumpou (asi 6500 Kc zariadenie). Myslim, ze tie Tau a Aeron mali aj nejaky adapter na pouzitie sifoniek. Skus web (Tau je dead, Aeron pokracuje) a informovat sa u vyrobcu, sidli v Brne.
Flobert je skor imidzovka, proste vyzera to ako real gun, spravidla revolver, revolverova karabina alebo jednoranovka, aj to bucha, ale vdaka nizsej ustovej rychlosti a par dalsim cinitelom je to ovela menej presne a to co dosiahnes dobrou vzduchovkou alebo CO2 buchackou s flobertom nemas sancu. Navyse aspon tu v SR mozes z akejkolvek, aj free palnej zbrane (kde nieco vybuchuje) strielat iba na strelnici, co pouzitie flobertu dalej obmedzuje.
Pre sportovu strelbu odporucam skor vzduch/CO2 a to nezalamovacie (podstatne nizsi rozptyl, ale zavisi aj od streliva). Mas na vyber medzi bombickami sifonovymi [7 g CO2] (ceska pistol Lov-21), vyhoda nizka cena, ale v poslednej dobe problem zohnat bombicky (inak na zaciatok zlata pistolka) a tam vydrzi jedna bombicka asi 50 vystrelov, alebo specialne trochu vacsie bombicky do plynoviek (Umarex, Gamo - ak sa nemylim je to nejaky standardizovany rozmer) ktore maju asi 12-15 g CO2 a vydrzia maybe 100-120 shots, ibaze su drahsie. Z ceskych zbrani pistole Tau a Aeron. Inak to su vyborne pretekarske modely, takze su aj drahsie. Inak spotreba plynu je zavisla na teplote. U plynovych pusiek sa este da pouzit rezervoar na stlaceny vzduch, plni sa pumpou (asi 6500 Kc zariadenie). Myslim, ze tie Tau a Aeron mali aj nejaky adapter na pouzitie sifoniek. Skus web (Tau je dead, Aeron pokracuje) a informovat sa u vyrobcu, sidli v Brne.
Flobert je skor imidzovka, proste vyzera to ako real gun, spravidla revolver, revolverova karabina alebo jednoranovka, aj to bucha, ale vdaka nizsej ustovej rychlosti a par dalsim cinitelom je to ovela menej presne a to co dosiahnes dobrou vzduchovkou alebo CO2 buchackou s flobertom nemas sancu. Navyse aspon tu v SR mozes z akejkolvek, aj free palnej zbrane (kde nieco vybuchuje) strielat iba na strelnici, co pouzitie flobertu dalej obmedzuje.
-
Návštěvník
Děkuji mnohokrát. Neznáte konkrétně nějaké typy pistolí na CO2 které mají slušnou ústovou energii (větší než 125m/s)? Děkuji
-
Návštěvník
K tomuto tématu, máte někdo zkušenosti s GAMO R-77 Combat/4, existují ještě jiné typy u nás dostupných výrobců, dá se to nějak porovnat s revolvery flobert s 4" hlavní, jsou vhodné k výcviku?
-
Návštěvník
Mene hluku a mozna i presnejsi. Vykon stejnej. Mene robustni.
-
Návštěvník
Výběr plynovek
Jinak vcelku slušný výběr plynovek najdeš na http://shop.frano-zbrane.sk
-
Návštěvník
R77 Combat, GAMO
Platí vše co jsem odepsal tazateli ve fóru o PT-80, stejný princip, stejné závady. Musím však doplnit, že R77 je obdařen pryžovými střenkami, které se při uchopení a míření kroutí v ruce. Cenově stejné jsou produkty CROSSMAN ( UMAREX ) jsou snad konstrukčně lepší, ale nemají válec jako R77, pouze fragment válce a nemohu jej hodnotit, praktickou zkušenost s tím nemám. Za zmínku stojí produkty fi ANICS z Ruska (WWW.ANICS.ru), jsou to přesné repliky jak pistolí tak revolverů na CO2, ale dle mých informací se do ČR nedováží, údajně kvůli ceně. No GAMO není taky zadarmo a pokud někdo s jejich produkty získá zkušenost jako já, tak si velice rád připlatí, jen aby už měl klid a čas věnoval jen tréningu event. účelu ke kterému si CO2 zbraň koupil. Howg domluvil jsem!
-
Návštěvník
Omluva
Velice se omlouvám, ale na stránkách ANICS v současnosti žádný revolver není. Oni udělali nové stránky a zřejmě zúžili sortiment, protože tam neuvádějí žádný revolver, ještě v únoru to tam měli. Pistole však stojí zato!
P.S. Praktická ukázka toho, jakému hovadu dali ZP a jak se dostat do průšvihu = "jednou řezal" a pak může neomezeně x-krát měřit a je mu to na prd!
P.S. Praktická ukázka toho, jakému hovadu dali ZP a jak se dostat do průšvihu = "jednou řezal" a pak může neomezeně x-krát měřit a je mu to na prd!
-
Pepa
http://www.czub.cz/index.php?p=32&idp=4&ids=13&lang=cz
pokud chceš hodně dobrou jinak mam Lov 21 vysřilel jsem z ní 150000 diabolek a bez poruch
pokud chceš hodně dobrou jinak mam Lov 21 vysřilel jsem z ní 150000 diabolek a bez poruch
-
PetrVF
etěsné gumičky
No mám gamo PT 23, sice krátce, ale plná spokojenost. Vyměnil jsem již více než 10 bombiček a po závadě ani památky. Je dost přesná, po vyladění mušky. Na 15m lze trefit malou plechovku od kokakoly a někdy i prostřelit! Za cenu 2350kč jsem naprosto spokojeny.
Prodejce jsem se ptal na výše zmiňovaný problém s gumičkou u bombičky a říkal že se s tím nesetkal, ale že je dobré bombičku nenechávat v pistoli dlouho - > gumičkase vymačká. Radil před uložením zbraně raději zbylý plyn vyetřílet.
Prodejce jsem se ptal na výše zmiňovaný problém s gumičkou u bombičky a říkal že se s tím nesetkal, ale že je dobré bombičku nenechávat v pistoli dlouho - > gumičkase vymačká. Radil před uložením zbraně raději zbylý plyn vyetřílet.
mam lov 21 a nemuzu si vynachvalit. za ty prachy super stroj. strilim stim doma do lapace a je to super relax. koupil sem si proto ze s .357 magnum doma do lapace strilet nemuzu.
bombicky se daji sehnat v domacich potrebach kdekoli po CR. cena za 10 kusu je 15kc. to jecca na 400 plnohodnotnych vystrelu. to je bezkonkurencni cena za strelbu co2.
-
revid
máte někdo DESERT EAGLE CO2 4,5mm UMAREX?
v návodu k ní v 5.kapitole mám napsáno " -v otevřeném stavu nelze zbraň vzhledem k jištění odpálit" No a mě odpálit lze! Tak se chci zeptat jesli ji někdo máte, nebo nevíte, zda jde o chybu v návodu, nebo v mé zbrani.
Mám od stejného výrobce Berettu 92 FS CO2 a ta v otevřené poloze mi odpálit nelze, i když se v návodu o tom nic neuvádí.
Děkuji!
Mám od stejného výrobce Berettu 92 FS CO2 a ta v otevřené poloze mi odpálit nelze, i když se v návodu o tom nic neuvádí.
Děkuji!
Re: re:Vzduchové pistole na bombičky CO2
nevím snad o žádnej co2 pistoli která by byla silnější nebo alespoň stejně silná jak flobert,vím jen o jedný a tý se tak uplně pistole říct nedá(drulov rada),a je to jednoranné.Návštěvník píše:Mene hluku a mozna i presnejsi. Vykon stejnej. Mene robustni.
umarex walther ppk/s cal.177
DruLov RADA-in memory
Colt government(airsoft
)
"mířit na jiného můžete jen tehdy, pokud dotyčnému nevadí že ho případně zastřelíte"
DruLov RADA-in memory
Colt government(airsoft
"mířit na jiného můžete jen tehdy, pokud dotyčnému nevadí že ho případně zastřelíte"
Re: Vzduchové pistole na bombičky CO2
Pár CO2 pistolí mám a mohu říci, že se jedná většinou o terčovky a lítá to kolem 120-140m/s (4 až 5,5J)
Jsou to tytpo:
B96, ZAP960, DU10 Condor, Hammerli Master, LOV21
APP661 lítá kolem 90m/s = 2J
----
Lepší to je jen s pumpovací pistolí nebo na vzduch - ale to je jiná kategorie
----
Flobertky co jsem měl lítají skoro stejně kolem 120-130m/s, ale vzhledem k váze střely to dělá právě těch cca 7J.
Jsou to tytpo:
B96, ZAP960, DU10 Condor, Hammerli Master, LOV21
APP661 lítá kolem 90m/s = 2J
----
Lepší to je jen s pumpovací pistolí nebo na vzduch - ale to je jiná kategorie
----
Flobertky co jsem měl lítají skoro stejně kolem 120-130m/s, ale vzhledem k váze střely to dělá právě těch cca 7J.
Re: Vzduchové pistole na bombičky CO2
U CO2ky taky záleží na plnosti bombičky. Mě to s novou střílí silněji (a hlasitěji). Co jsem četla, tak za slabší výkon může blowback režim, který si vezme část energie.
Jinak kouká, že se tu po cca 3 letech vynořilo vlákno z minulosti.
Jinak kouká, že se tu po cca 3 letech vynořilo vlákno z minulosti.
Umarex Smith&Wesson M&P R8,
Zoraki M906
Zoraki M906