tento tyzden mi dorazila posta z UK, objednal som si lampu na pusku a hollow pointy kalibru .22.
len tak mimochodom, mal som moznost porovnat sluzby dvoch internetovych obchodov, anglickeho a slovenskeho. aj napriek tomu, ze som vlastenec, musim povedat, ze slovensky obchod ma sklamal. objednal som si dve krabicky diaboliek, za ktore som zaplatil nemalu sumu. diabolky mi prisli z mesta vzdialeneho asi 100 km, v obalke vystlanej praskavym igelitom hrubky asi 1cm. obalka ani nebola oznacena ako "krehke", nasledkom coho sa krabicky postlacali. v konecnom dosledku to znamenalo, ze takmer kazda diabolka ma poskodenu suknicku...
naopak, posta z anglicka prisla obalena z kazdej strany asi 10 cm hrubym igelitom, tovar som z neho musel doslova dolovat. napriek tomu, ze diabolky a lampa prisli z krajiny vzdialenej 1500 km, vsetko bolo absolutne v poriadku a nikde ani skrabanec. co dodat - snad len obligatnu vetu "este stale mame co dohanat"... a ja dodavam, ze z nasho internetoveho obchodu si uz viac nikdy nic neobjednam.
ale k veci: vylepsenu zostavu a nove strelivo som musel ist hned otestovat do terenu

do "reviru" som prisiel za sumraku. lampa sa zapina stlacenim spinaca na boku predpazbia, takze to setri baterky - svietite len vtedy, ked mierite. lampa je vybavena cervenym filtrom, takze som bol velmi zvedavy, ako potkany (ne)reaguju na cervene svetlo.
a musim povedat, ze som nebol sklamany. na potkany som si mohol v pohode svietit, zdalo sa, ze svetlo ignoruju. diabolky RWS Super-H-Point .22 sa tiez osvedcili, pribudol pocet zasahov "rychla smrt". pre objektivnost treba ale dodat, ze ani kaliber 5.5mm a diabolka s dutou hlavickou nezabrania priestrelom, parkrat som pocul cinknut diabolku o plech po tom, ako preletela potkanovi hlavou... ale ucinnost je napriek tomu vyborna.
zhrniem to:
lampa deben stinger
+ cerveny filter skutocne funguje
+ lahka, prakticka
+ filter sa da odklopit, potom funguje ako bezna baterka s bielym svetlom
- zrut bateriek (treba 2xcr123a, ktore su dost drahe...), vydrzi asi 2,5 hodiny prerusovaneho svietenia
- zo spinaca na boku po hodine striedaveho zapinania a vypinania zacne sialene boliet palec... (je mozne spinac zamenit za obycajny, ktory sa proste natvrdo zapne alebo vypne, je sucastou prislusenstva)
- svetlo s cervenym filtrom ma slusny dosah tak do 15-20 metrov, dalej uz vidno slabo a je treba odklopit filter a svietit bielym svetlom
diabolky .22 RWS Super-H-Point
+ dobry ucinok
+ do 20 metrov slusna presnost (no na presnu strelbu do terca to nie je)
- obcasny priestrel skodcu
LOVEC7 píše:raduzs pri tebe tie potkany asi nemaju velku sancu

co?
napriek vsetkemu vybaveniu to nie je vzdy take lahke, ako sa zda...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)