Diabolky
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Že by eko. střelivo? Jen aby nebyly pro venkovní střílení na větší vzdálenosti až moc lehké.
		HW 97k black line cal. 4,5 + Athlon talos 6-24x50 ATMR1 SFP IR-MIL
SPA CP1-M Artemis cal. 4,5 + kolimátor
Re: Diabolky
Je to alternativa pre tych čo maju radi cal.22. Hmotnosť 0,76g je približna k hmotnosti diabolky heavy v 4,5 čo je 0,68g. Ale aj cena je zaujimava necelych 1,50czk za jednu diabolku. To bude drahe strielanie.
To jsou jen takové módní trendy nadšených Euro-eko-maniaků... https://www.pyramydair.com/a/Ammo/Airgu ... /384/pt_16
Jedna diabolka za cenu malorážkového náboje .22 Long Rigle ? ...
Ale to, že v Brně a v Praze jsou stále celé čtvrtě vodovodního řadu s olověným potrubím, to Euro-politikům nevadí !!
			Jedna diabolka za cenu malorážkového náboje .22 Long Rigle ? ...
Ale to, že v Brně a v Praze jsou stále celé čtvrtě vodovodního řadu s olověným potrubím, to Euro-politikům nevadí !!
Nedávám tomu dlouhého trvání. Možná si to někdo koupí na zkoušku, ale jakmile zjistí, že to není ono, zůstane u olova.
Aby ses nedivil. Rybářům zakazujou olůvka, disky se už nevyvažujou olovem, zubaři už nebudou moct používat amalgán (rtuť + olovo), myslivci nesměj používat olověný broky nad vodou... Tak ti eurozmetci  můžou zakázat i olověné střelivo pro nás.  
Hmm... chybí mi blicí smajlík.
Hmm... chybí mi blicí smajlík.

Prach, píst, ... vzduch a bombičky ZATÍM ne.
Zakázat můžou co chtějí, ale jestli se to bude dodržovat? Ve vodě jsou od rybářů olůvek tuny a chtěl bych potkat porybného co to bude kontrolovat a jak? A těch zásob munice a jiného z olova, tak pro dvě generace  .Nevidím v tom zas až tak velkou divočinu.
 .Nevidím v tom zas až tak velkou divočinu.
 .Nevidím v tom zas až tak velkou divočinu.
 .Nevidím v tom zas až tak velkou divočinu.HW 97k black line cal. 4,5 + Athlon talos 6-24x50 ATMR1 SFP IR-MIL
kdyz to olovo oliznu, tak se mi nic nestane, takze je jasne, ze je to  nezavadny kov, to da prece zdravy rozum(tm)!
иж-61,pr900w
Tak pokud máš nasyslíno, tak jedině dobře.Blažena píše:Zakázat můžou co chtějí, ale jestli se to bude dodržovat? Ve vodě jsou od rybářů olůvek tuny a chtěl bych potkat porybného co to bude kontrolovat a jak? A těch zásob munice a jiného z olova, tak pro dvě generace.Nevidím v tom zas až tak velkou divočinu.

A navíc, zakazují to používat, ale zakázali to i vyrábět? A co se vyrobí se určitě i použije. Bude to běh na dlouhou trať a úplně naivní. Zakázat olovo je dvojsečná zbraň. Prachy vždycky zvítězily nad ekologií. A co takhle gold diabolky-broky. Byly by sice drahé jako prase, ale zase ECHT EKO  .
 .
 .
 .HW 97k black line cal. 4,5 + Athlon talos 6-24x50 ATMR1 SFP IR-MIL
Dej návrh na EK, že jsou i 100% recyklovatelné  páč je nikdo pak nebude chtít ztratit.
  páč je nikdo pak nebude chtít ztratit.  
			- 
				christofer
Tak ten moj problem s padanim diaboliek JSB nizsie zmizol, bud som mal zle nastavenu paralaxu alebo co, alebo je to tym ze som vzduchovku vytrel od tovarenskeho maziva a namazal vazelinov s grafitom. Dnes som zase prevetral 3 druhy municie na striedacku na 10, 20, 30, 35 a 40 a uz to bolo lepsie, netvrdim, ze z kazdej na 40 trefa, ale na tych 30  to islo asi na 95%. Z diaboliek co som nasiel zostali take 1mm pliesky. Stielane bolo do kovovej platnicky asi 10cm priemer. Foto tych diaboliek je vraj prilis velke na prilozenie sem. 

Měření úsťové rychlosti a energie na chronografu nikdy není na škodu. Alespoň člověk ví na čem je!  V nejhorší případě zkouška protlačením diabolky skrz hlaveň taky ledacos může odhalit...
Jedovaté olovo v zahrádce, to asi nebude nejlepší! ... Střely z flobertky i ze vzduchovek chytám do lapače „Lapač broků Raven pyramid“. Zkosené stěny zabraňují odražení střely, ty padají až do zásobníku.

Jedovaté olovo v zahrádce, to asi nebude nejlepší! ... Střely z flobertky i ze vzduchovek chytám do lapače „Lapač broků Raven pyramid“. Zkosené stěny zabraňují odražení střely, ty padají až do zásobníku.

Pro 16 J vzduchovky je tahle pyramida nedostatečná. Plech směřující do šachty mám zdeformovaný, plech co je dole, tj. dno šachty, mám už taky ohnuté a zbytky diabolky prolézají mezi dnem a stěnami šachty. Chci to vyztužit, alespoň to dno.  

Viděl jsem to vystlané několika vrstvami starého koberce, ty diabolku téměř zastaví a k žádné deformaci nedochází. Dělal jsem ho před lety kámošovi z pozink plechu 0.8mm a tak si to vyřešil.
Zdravím, dostal jsem několik zpráv o tom, že se nedělají žádné testy diabolek v 5,5mm a jestli bych mohl tady vyvěsit nějaké dobré série, tak tady je jedna hodně podařená, Exact Jumbo  5,52  č.20  série rozjetá od 7.2.2018  
https://monsterking.rajce.idnes.cz/Jumo ... 2018_1.jpg
			https://monsterking.rajce.idnes.cz/Jumo ... 2018_1.jpg