Diabolky
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Být Tebou a To Xisico bych si chtěl bezpodmínečně ponechat, tak bych poprosil Alexxxuse o pomoc. Vzduchovku testoval na 25m s velmi dobrým výsledkem. Pokud vím, tak vzduchovky servisuje a tak by přesně mohl odhalit zdroj Tvých problémů. Nějaké testování střeliva, jestli na 20m bude OK se mi zdá scestné ovšem nikde zde neuvádíš rozptyl, takže nevím o jakém rozptylu se bavíme.
		Re: Diabolky
Pixly: samozrejme si ji chci nechat-tedy pokud bude trefovat jak ma. alexxus ji testoval s exacty tusim rs. mam je v testovaci sade, ale jeste nezkousel. chci nasadit hledi a otestovat bez optiky. to uz jsem v minulosti delal, ale pouzil exacty netuse, ze s nimi trefit neni mozne. chybu jsem tehdy hledal v sobe, miridla jsou dost hrube a orli oko uz davno nemam. optiku mam novy kus, ale ac je to lepsi, stale se mi nepozdava. mam proste smulu. posli sz, nahledy poslu mailem, na forum je z tabletu nedostanu.
CZ 200S Hunter 4.5+Sightron SIH TAC 4-12x40 AO MD
SPA CP-1M 4.5
			SPA CP-1M 4.5
Náš prostřední trpaslík dnes trochu experimentoval se střelbou do starého katalogu. Energie u 6,35 mm byla 60 J, u 4,5 mm pak 24 J. Trochu mě překvapilo, že Predatory se nedeformují výrazně lépe než klasické diaboly. Druhé překvapení bylo, jak dobře si gramový Beast vedl při pouhých 24 J.
Zítra zkusím u našich litých střel upgrade na hollow point
Zítra zkusím u našich litých střel upgrade na hollow point

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Mě zase docela překvapila přesnost diabol  JSB Predator a Crosman Hollowpoint. Obě v .22 40J na 100m. Soustřely nemohu doložit, ale k zahození to nebylo. JSB Jumbo byly určitě lepší, ale od těch dvou jsem vůbec nečekal že doletí do cíle 

Katalog je tvrdej. Viděl jsem na youtube testy do želatiny a tam to nejvíc napodobuje tkáň. V tom měkkém materiálu je vidět rozdíl mezi predátorem a exactem.
Želatinu mám slíbenou na pátek. Ale dnes večer bude „live fire excercise“   Tak se pokusím vybrat diaboly potom.
 Tak se pokusím vybrat diaboly potom.
 Tak se pokusím vybrat diaboly potom.
 Tak se pokusím vybrat diaboly potom.Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Tady je fotka dvou Predatorů v ráži 4,5 mm, střílených při energii ca 25 J do živého. Nutrie na ca 20 metrů, zásah do krku.
Fotky Beastů a našich střel budou zítra, jen co se je vyprostíme. Každopádně jediný zásah Beastem za ucho dokáže osmikilovou nutrii vyřídit na místě i při ca 22 J.
Fotky Beastů a našich střel budou zítra, jen co se je vyprostíme. Každopádně jediný zásah Beastem za ucho dokáže osmikilovou nutrii vyřídit na místě i při ca 22 J.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
strileno do "nacichleho" veproveho s kozu z cca 10-15m.... fotky masa bohuzel nemam a uz mi ho stejne sezral pes:lol: 
vlevo hatsan 125 a uprostred slavka 634 oboji v .177
vlevo hatsan 125 a uprostred slavka 634 oboji v .177
GG ⊙ .54
V 90.létech jsem kupoval Boxery z Příbrami.Byly téměř jedna jak druhá a na moje potřeby úžasně přesný.Včera jsem koupil z nouze zase Boxery,už v plechové krabičce,už ne za 90 Kč,ale 120 a nic horšího jsem zatím neměl.Velká příbramská tragédie...  S JSB dokážu rozbít desítku,Boxery dokážou rozbít i věci kolem lapaču.
 S JSB dokážu rozbít desítku,Boxery dokážou rozbít i věci kolem lapaču. 
- 
				Smazaný uživatel 5179
Jo Juris, už 15 let lejou do té stejné formy, to jsou mi reformy  

no,forma už asi bude trošku vylitá...
 no,forma už asi bude trošku vylitá...Re: Diabolky
Zkoušel jsem jak vypadá diabolka po protlačení hlavní a jaký má vliv pruměr diabolky. Měl jsem k dispozici tyto diabolky:
1 HN Econ 4,5mm 0,48g
2 JSB Exact 4,51mm 0,547g
3 JSB Exact 4,52mm 0,547g
4 JSB Exact RS 4,52mm 0,475g
Diabolky jsem protlačoval hlavní Slavia 630.
Ty HN Econ mají plochou hlavičku a jsou dobré na 10 max. 15m, pak už mají větší rozptyl jak JSB.
Jak má vypadat diabolka po průchodu hlavní?
1 HN Econ 4,5mm 0,48g
2 JSB Exact 4,51mm 0,547g
3 JSB Exact 4,52mm 0,547g
4 JSB Exact RS 4,52mm 0,475g
Diabolky jsem protlačoval hlavní Slavia 630.
Ty HN Econ mají plochou hlavičku a jsou dobré na 10 max. 15m, pak už mají větší rozptyl jak JSB.
Jak má vypadat diabolka po průchodu hlavní?
TX200 + Hawke Vantage 4-12x40
CZ200 + Hawke Varmint 4-16x44
Slavia 630 + Delta 4x32AO
TAU 7
			CZ200 + Hawke Varmint 4-16x44
Slavia 630 + Delta 4x32AO
TAU 7
Zdravím. Omlouvám se, jestli se o tom už tady někdo zmiňoval, ale na pročítání všech více než 250ti stránek nemám sílu.
Vlastním Slavii 631 a zajímalo by mě, jestli můžu použít i těžší diabolky tj. třeba JSB Exact Heavy. A v čem plyne výhoda těžších diabolek. Předem díky za odpověď.
			Vlastním Slavii 631 a zajímalo by mě, jestli můžu použít i těžší diabolky tj. třeba JSB Exact Heavy. A v čem plyne výhoda těžších diabolek. Předem díky za odpověď.

Těžká bude dřív padat. Těžké se používají proto, aby
1. se zpomalily (to u výkonnějších vzduchovek a větrovek)
2. v cíli měly větší energii než lehké
3. pokud jsou to JSB, tak těžké jsou na velké vzdálenosti o něco přesnější - tedy pokud to dá puška.
Do S631 bych těžké nedával, je to zbytečné, dá malou energii.
			1. se zpomalily (to u výkonnějších vzduchovek a větrovek)
2. v cíli měly větší energii než lehké
3. pokud jsou to JSB, tak těžké jsou na velké vzdálenosti o něco přesnější - tedy pokud to dá puška.
Do S631 bych těžké nedával, je to zbytečné, dá malou energii.
Babis píše:Zdravím. Omlouvám se, jestli se o tom už tady někdo zmiňoval, ale na pročítání všech více než 250ti stránek nemám sílu.
O pár předchozích stran: http://forum.gunshop.cz/diabolky-t5167-3765.html je krásně vidět, jaký je rozdíl přesnosti u příliš těžkého střeliva... a to mám 4-5 násobek výkonu tvé Slávie... Doporučuji ti JSB Exact
Přiznám se, že se občas nechám zlákat zkoušením jiného střeliva, ale opět se vracím do náruče Exactu (v mém případě Heavy - přece jen nějaký ten J navíc potřebuje stabilitu).
Spíše než spekulovat nad váhou střeliva, je třeba zvolit preciznější výrobu... tedy, aby diabolky byly jeden jako druhý a bez otřepů... a to JSB splňuje na světové úrovni...