Dreslerovy flobertky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
therion
Re: Dreslerovy flobertky

Příspěvek od therion » 09 pro 2025 19:17

Pokud vim , byla jste to prave vy , ktere zde hlasite dozadovala potvrzeni, ze flobertky jsou vhodne a dostatecne ucinne na osobni obranu. Ukazkove maslo na hlave....

Blanka

Příspěvek od Blanka » 11 pro 2025 03:07

Ano, dříve jsem byla toho názoru, že floberky jsou mimo jiné i použitelné na obranu. Jenže právě tady mi to bylo velmi silně rozmlouváno. Pozorně jsem to sledovala a časem jsem si poopravila názor a když mi i přítel vysvětlil, že jsou na obranu slabé, došla jsem k názoru, že se hodí nejvíce na zábavnou střelbu.

Proto mi teď připadá velmi humorné, že zákonodárci považují flobertky za natolik nebezpečné, že je dokonce dávají na zbroják :lol: Že uvažují stejně jako nladá nezkušená holka :roll: Podle nich jsou mnohem nebezpečnější než vzduchovky, které nechali zcela volně, i ty silné s energií mnohonásobně vyšší než flobertky. Kdo má tedy ukázkové máslo na hlavě? :lol:
Fox Lady
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
Erix

Příspěvek od Erix » 11 pro 2025 03:57

Zdravím, jak už padlo, mám za to, že flobertky pohřbily sebeobranné ambice dvou českých firem. :wink: Bohužel sebou stáhli tradiční výrobce jako Spielberg a Dressler,..., kteří to měli jako sportovní, výukovou a sbirkovou zbraň. Sám od dvou zmíněných firem nic nemám a ani nic nechci, o riziku záměru byly informováni. :?
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Mini Me

Příspěvek od Mini Me » 11 pro 2025 12:33

Blanka píše:
11 pro 2025 03:07

Proto mi teď připadá velmi humorné, že zákonodárci považují flobertky za natolik nebezpečné, že je dokonce dávají na zbroják :lol: Že uvažují stejně jako nladá nezkušená holka :roll: Podle nich jsou mnohem nebezpečnější než vzduchovky, které nechali zcela volně, i ty silné s energií mnohonásobně vyšší než flobertky. Kdo má tedy ukázkové máslo na hlavě? :lol:
Docela casto chodim na stranky Evropske komise https://commission.europa.eu/index_en a nejaky ten mesic zpatky jsem se doklikal az na navrhy,podotykam zatim jen navrhy ktere muzou dojit az do schvalovaci faze pro zakon v EU.
Zapadni Evropa se potyka s velkym problemem poulicnich gangu ktere si flobertky a plynovky predelavaji na ostre palne zbrane a tak to chce Evropska komise utnout celkove v EU.
Byl tam navrh aby vse co pouziva nejaky druh naboju podlehalo registaci a vzdy byl znan koncovy majitel takze zbrojak nebo nejaka obdoba a tim padem bude v policejni evropske databazi.Bylo tam taky zmineno,ze nezalezi na tom jestli to ma 2joule nebo 200 joule proste pouziva naboje je to firearms :shock:
Vsemohouci

Příspěvek od Vsemohouci » 11 pro 2025 16:58

Ja osobně nechapu v dnesni době smysl flobertek a plynovek. Za sebe bych tenhle segment smaznul.
Plynovka je uplny nesmysl a flobertka svym vykonem, hlukem a presnosti je na dve veci...
Je to jenom orna puda pro kutily a podivnosti vubec.
AirgunTechnology 5.5mm - Valiant Themys 3-12x42
Minikarabina od KG 5.5mm komplet dodelana a predelana
HW100 FSB + Timberline und FWB + Leupold BR - obé 16J
Odpovědět