Příspěvek
od Chezzsterman » 24 led 2026 20:32
Nazdar, tak jsem taky poridil, protoze se mi libila moznost mit neco kompaktniho do batohu (hatsan supertact byl teda lespi... ve vsech ohledech, musim ho jen spravit). Nicmene, jak uz tu chlapi psali, okamzite jsem vymenil staveci sroub na spousti, protoze ma neeeeskutecne dlouhej chod a pomerne tuhou spoust, ale snad se casem ochodi.
Kazdopadne, dieslovala jak diva, takze jeste chystam demontaz, protoze to mazivo doslova prasakuje vsude kolem, dostava se do zavitu a povolujou se srouby... nektery uz jsem vycistil a zalepil locktitem a zatim drzi.
Casem asi taky zkusim vymenit vrchni RIS listu (nebo cast) za kovovou, protoze plastovy listy jsou proste zlo a neverim jim, uz jen proto, ze strilim i v zime a nepotrebuju dalsi vec, co se na ty vzduchovce krouti.
Taky me stve ta radoby lista, co je na konci hlavne, ktera je doslova na ozdobu (nestandardi sirka a zadny misto kolem), skoda, puvodne jsem myslel, ze tam dam kolimator, abych omezil nepresnosti kvuli pripadny vuli hlavne (ale ma kulickovou zapadku a vule zadna, tak snad ok). Nakonec jsem ale osadil mensim puskohledem.
Dalsi vec je ten falesnej tlumic, koukal jsem, ze se da sehnat misto nej redukce 1/2UNF na 13mm a dal bych tam tlumic, cimz by se opet zkratila hlaven a moh bych brat mensi batoh.
A uplne posledni vec je, ze tu nekdo psal, ze je to teoreticky prekapotovanej UX Trevox, nevite nekdo, jestli by se dal vykuchat a pouzit ten nitro pist misto pruziny? Opravdu jsou kompatibilni?
Jako bude na tom o hodne vic prace, nez jsem cekal, takze ocenim jakejkoli tip, radu nebo napad. Na internetu je toho na tohle tema krome stylingu dost malo informaci... skoda, ta vzduchovka ma dobrej potencial na blbnuti. Celkem v pohode s ni trefuju krabicku od diabolek na 30m, coz je na 7,5J celkem slusnej vysledek.