Pak jsem jako odrostlejší mlaďoch sportovně střílel se zpestřením pytlačením zajíců na střelnici. Z malorážky jsem běžícího zajíce nikdy nezabil, musel jsem dobíjet kudlou. Z 8 longrífy se samonabíjením jsem se trefil 3, všechny skrz, zásada byla trefit přední běhy, jinak běžel někam zdechnout. Neutekl žádný. Zase jsme všechny upekli. Kvůli jídlu to dokážu pochopit, králíka taky přetáhnete paličkou po hlavě a slepici zlomíte vaz. Takže lovení tak nějak chápu, ale trofejní nebo "sportovní" zraňování či zabíjení nemám v oblibě. Viz. zdechlé různě zraněné srnky myslivcama v lese, že. Dneska riskuju nakládačku, když se proti tomu jen ohradím.
 Pak jsem jako odrostlejší mlaďoch sportovně střílel se zpestřením pytlačením zajíců na střelnici. Z malorážky jsem běžícího zajíce nikdy nezabil, musel jsem dobíjet kudlou. Z 8 longrífy se samonabíjením jsem se trefil 3, všechny skrz, zásada byla trefit přední běhy, jinak běžel někam zdechnout. Neutekl žádný. Zase jsme všechny upekli. Kvůli jídlu to dokážu pochopit, králíka taky přetáhnete paličkou po hlavě a slepici zlomíte vaz. Takže lovení tak nějak chápu, ale trofejní nebo "sportovní" zraňování či zabíjení nemám v oblibě. Viz. zdechlé různě zraněné srnky myslivcama v lese, že. Dneska riskuju nakládačku, když se proti tomu jen ohradím.Pokud vybírat vzduchovku na zabíjení, tak rozhodně vyhrává větší ráže s těžkou kulkou, která neprostřelí a předá veškerou energii. 4,5mm vždy jen prostřelí a jen zraní, 6,35mm považuju za minimum plus nějaký nezákonný výkon. Kulky kupovat jen ty "dum-dum" lovecké. Svědomí za tyto nezákonné "lovce" řešit nebudu, ale riskovat výkon trestu za střelbu vzduchovkou třeba v zabydlené oblasti kvůli holubům na střechách s dostřelem 360m považuju za hodné kvalitního blba s prázdnem mezi ušama. Proto je taky odlov takového ptactva ve městě skoro neřešitelným problémem. Na letištích taky jen plašijů okřídlené krysy dravcama.
Jakože u nás na sídlišti minimálně dva takové "oknové" střelce na holubi a hrdličky máme.
Hrdlička zahradní je objektem zájmu ornitologů, tudíž byť plevelná, se za škůdce nepovažuje ani náhodou.
Dovedu teda pochopit hlasy volající po zbrojákách i na vzduchovky podpořené psychotestem...