Sebeobrana?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak, tak. Jak píše Kublajchán.
Re: Sebeobrana?
cháááá-už vidím jak se brání 60tikilový metrákovému útočníkovi holejma rukama pokud tedy není Bruce Lee .anonim píše:Zbraň můžeš použít jen, pokud i útočník je ozbrojen
KDO NEPOZNÁ DOBRO OD ZLA A NEKLADE ZLU ODPOR,STÁVÁ SE JEHO OBĚTÍ !
Nedávno jsem četl právní rozbor příkladu, kdy na Vás útočí
skinhed se řetězem a Vy použijete na svou obranu nůž.
Nepřiměřená obrana, neboť řetěz nemůže způsobit vážná zranění, leč nůž ano.
Nejnebezpečnější jsou právníci
skinhed se řetězem a Vy použijete na svou obranu nůž.
Nepřiměřená obrana, neboť řetěz nemůže způsobit vážná zranění, leč nůž ano.

Nejnebezpečnější jsou právníci

Proto musíš mít dobrého právníka.Tuším že zákon říká, že obrana nesmí být zcela zjevně nepřiměřená povaze útoku. To znamená, že může být nepřiměřená, protože útočník je ve výhodě a obránce se musí bránit s vyšší intenzitou. Existují případy, kdy napadený zastřelil neozbrojeného útočníka a byl osvobozen.
Mít 70kg i s dětskou postelí a běžet na mě nějaký opilý nebo jinak tupý metrákový hovado tak střílím!
Mít 70kg i s dětskou postelí a běžet na mě nějaký opilý nebo jinak tupý metrákový hovado tak střílím!
to anonim :nechci být osobní,můžeš napsat jak se zachováš v tebou popsané situaci?necháš se zmrzačit?ono je jiné čelit útoku a něco jiného doma psát...já zastávám názor obrany svého zdraví a života.
KDO NEPOZNÁ DOBRO OD ZLA A NEKLADE ZLU ODPOR,STÁVÁ SE JEHO OBĚTÍ !
no to si neviem dosť dobre predstaviť... predpokladajme chlapa ako sa patrí a cca 1 m dlhú ocelovú reťaz...
predpokladám, že len obyčajným švihom zhora po hlave by asi protivníkovi rozbil lebku... minimálne by dostal takú šupu, že pojde k zemi... (bič plieska na konci)
mám taký dojem, že niektorým právnikom, by to bolo asi treba názorne predviesť... najlepšie asi na nich samotných, aby priamo pocítili aj účinky toho neprimeraného, nesmrtiaceho a nezranitelného útoku reťazou...
predpokladám, že len obyčajným švihom zhora po hlave by asi protivníkovi rozbil lebku... minimálne by dostal takú šupu, že pojde k zemi... (bič plieska na konci)
mám taký dojem, že niektorým právnikom, by to bolo asi treba názorne predviesť... najlepšie asi na nich samotných, aby priamo pocítili aj účinky toho neprimeraného, nesmrtiaceho a nezranitelného útoku reťazou...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Každý se bude bránit ze všech sil a vším, co bude mít po ruce. Já jistěže také.
Jen u toho soudu se budu moc divit
Pokud útočníkovi ublížím, jsem povinen mu udělit první pomoc
Jen u toho soudu se budu moc divit

Pokud útočníkovi ublížím, jsem povinen mu udělit první pomoc

Obrana, aby byla účiná, musí být vedena s vyšší důrazností než útok. To, že nesmí být "zcela zjevně nepřiměřená povaze útoku" v žádném případě neznamená, že obránce musí používat stejné prostředky jako útočník.
Útočníkovi jsi sice povinen poskytnout první pomoc, ale pouze v tom případě, že tím neohrozíš sám sebe.
Útočníkovi jsi sice povinen poskytnout první pomoc, ale pouze v tom případě, že tím neohrozíš sám sebe.
LEX www.gunlex LEX
Nejprve je potřeba si s útočníkem pohovořit, získat
tak informace kam až hodlá v útoku zajít a sepsat o tom
písemný doklad pro budoucí potřebu.
Poté stanovit strategii obrany aby nabyla
zjevně nepřiměřená a přistoupit k akci.
Jen věštec by dopředu věděl jak útok proběhne a po bitě
je pak každý generál
tak informace kam až hodlá v útoku zajít a sepsat o tom
písemný doklad pro budoucí potřebu.
Poté stanovit strategii obrany aby nabyla
zjevně nepřiměřená a přistoupit k akci.
Jen věštec by dopředu věděl jak útok proběhne a po bitě
je pak každý generál

U nas sa tomu hovori "POSLEDNE POMAZANIE" ...anonim píše:Pokud útočníkovi ublížím, jsem povinen mu udělit první pomoc

PS: Pre tych, co este doma nemaju potrebne mazivo:
http://www.cilichili.cz/clanky/posledni ... i-174.html
dokonca za zavadzaciu cenu

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Mne sa ešte na základke raz stalo, že začal do mňa bezdôvodne zaparať spolužiak, potom to prešlo ku škrteniu odzadu a ani neviem ako, ale proste skončil na zemi s vybitím zubom, samozrejme schválne som mu to určite nespravil. Jeho tatko najprv žiadal odškodné a potom sa začal vyhrážať, že to dá na súd ako neprimeranú obranu. Nakoniec sa na to vykašľal. Mohlo to byť hodnotené ako neprimeraná obrana?
-
To se stalo v ČR nebo na Slovensku ? U nás by to nepřiměřená obrana nebyla. Samozřejmě to chce mít svědky, aby ti to dosvědčily.
Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.
Při dobrých právnících a popleteném soudci i pokus o vraždu 

trosku stare tema,ale vzhledem k udalostem v nekterych mestech na zapade evropy
a vzhledem k tomu kam tohle vsechno vede a nikdo krome zvaneni nic nedela(vyjimkou je orban a fico a ted jeste ten polak) bude asi tema sebeobrany(a dost mozna nejen jednotlivcu) docela aktualni ozehave tema ...az to evrope preroste pres hlavu(coz uz pomalu zacina) a zacnou to posilat k nam bude nynejsi nocni prochazka zizkovem nebo karlinem jeste prochazka ruzovou zahradou...hold se budem od nich drzet na delku paze jak radi v nemecku to 100% pomuze,ale mozna tak do hrobu
to je fajn sebeobrana 
a vzhledem k tomu kam tohle vsechno vede a nikdo krome zvaneni nic nedela(vyjimkou je orban a fico a ted jeste ten polak) bude asi tema sebeobrany(a dost mozna nejen jednotlivcu) docela aktualni ozehave tema ...az to evrope preroste pres hlavu(coz uz pomalu zacina) a zacnou to posilat k nam bude nynejsi nocni prochazka zizkovem nebo karlinem jeste prochazka ruzovou zahradou...hold se budem od nich drzet na delku paze jak radi v nemecku to 100% pomuze,ale mozna tak do hrobu

od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw