CZ 858 Tactical

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
pekoz58
Re: CZ 858 Tactical

Příspěvek od pekoz58 » 12 úno 2013 18:00

Nemám v okolí žádnou speciálku - nebo o ní nevím. Takže jsem vzal co bylo nejblíže. Navíc ten profil má tenkou stěnu a čtverec je tužší. Je to 15x15. Dokonce měli zrovna nějakou slevu -ten metr stál snad 50.-. V těch hobbymark. zase takový výběr není. Na výšku vnitřní díra toho profilu 15x15 mm sedí, na šířku se tam vloží z obou stran delší kousek plechu (- klidně i ze zbytku toho profilu) na opačnou stranu než jsou červíky. Docela se to těmi proužky zpevní. Je důležité aby tam při skládání nějaká vůle byla, jednak se to líp montuje a aby to šlo zase někdy rozebrat. Červíkama se pak pár desetin rozepře a upevní. Udělal jsem si několik délek po cm. A postupně jsem zkoušel. No a druhou sklopku origo jsem si schoval.

DeadMan

Příspěvek od DeadMan » 12 úno 2013 19:06

že ses posledně nepochlubil tak to uděláme nějakou soutěž né :mrgreen:
SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb
pekoz58

Příspěvek od pekoz58 » 12 úno 2013 22:03

Já su skromnej - to víš starší člověk s dílničkou skoro na koleně :mrgreen:
FTC

Příspěvek od FTC » 14 úno 2013 08:02

Tak konečně jsem další šťasný majitel Gunexpert setu.
Můžu potvrdit, že tý šílený ceně dílů opravdu odpovídá vysoká kvalita zpracování.
Přílohy
P1010057.JPG
Naposledy upravil(a) FTC dne 27 bře 2013 19:17, celkem upraveno 1 x.
cherro

Příspěvek od cherro » 14 úno 2013 11:42

Jj, další kdo pochopil že nemá cenu kupovat levné věci :wink: A navíc když máš u GE doživotní záruku. Co to máš za "kostku" pod tím zvětšovacím modulem na tom Vortexu?
CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
FTC

Příspěvek od FTC » 14 úno 2013 19:26

Je to příčně uřízlý očko mezi šroubama a snížená základna.
Věřim tomu, že GE díly přežijou samotnou zbraň.
Karloskarluci

Příspěvek od Karloskarluci » 15 úno 2013 13:43

První optika přežila jen dvě návštevy střelnice :) Tasco :)
Můžete mě prosím poradit, co koupit asi kolimátor, ale aby to i trochu zvětšovalo a nelezlo to moc přes závěr, aby do toho nemlátily hilzny.
Proserfoval jsem už dva dny a nic za přijetelnou cenu jsem nenašel.
Jen tohle, http://www.armyshop-outdoor.cz/kolimato ... efire.html
ale to zas nevím jak to leze přes závěr a vůbec jestli se to hodí na kryt závěru.
Děkuju moc předem za radu.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan » 15 úno 2013 15:37

SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb
Abdulexe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abdulexe » 15 úno 2013 18:36

FTC píše:Tak konečně jsem další šťasný majitel Gunexpert setu.
Můžu potvrdit, že tý šílený ceně dílů opravdu odpovídá vysoká kvalita dílů.
Prosím tě, mohl bys mi vyfotit kryt závěru ? docela mě to láká ale pořád jsem na vážkách s nepochopením jak je to uchyceno na rámu... předem dík
Walther P99, H&K P30, Sa vz. 58 Sporter - CARBINE od CSA
cover72

Příspěvek od cover72 » 15 úno 2013 22:43

Karloskarluci píše: Jen tohle, http://www.armyshop-outdoor.cz/kolimato ... efire.html
ale to zas nevím jak to leze přes závěr a vůbec jestli se to hodí na kryt závěru.
Strikefire mám, koupil jsem ho kvůli bezpodmínečné doživotní záruce a testech provedených .375 Magnum.
Nástřel nemění ani při přepínání barev, ale červená tečka je při nejvyšším jasu trošku "rýživotá", resp. není úplně kulatá. 2x zvětšení je OK, akorát potom nejde zavřít tak gumová krytka (ale možná by šla namontovat na ono zvětšení, to jsem nezkoušel).
Zpětný ráz to vydrží, ale známý z jiného fóra měl od Vortexu na předpažbí menšího bratříčka Strikefiru, ten Sparc, a upekl mu elektroniku -- prý se to Sparcům stává, jsou na teplotu citlivé, mají celkem "na ráně" čip. Se Strikefire a na krytce závěru by to problémy dělat nemělo.

Jestli tím "jak to leze přes závěr" myslíš výšku montáže, tak jsou dvě, obě podle AR-15: jedna na držadlo AR-15 a druhá na flat-top ARka. Ta na flat-top je vysoká tak, aby byla tečka kolimátoru v jedné rovině se standardní muškou ARka; ta na držadlo by měla zaručovat totéž, ale při montáži na držadlo ARka a tudíž je placatá. Na každý pád by to neměl být problém

Celkově bych o tom řekl, že je Strikefire asi nejlepší poměr cena-výkon, ale nemá konsistentní kvalitu výstupní kontroly a musíš si buď vybrat v obchodě nejlepší kousek, nebo to kdyžtak v případě nespokojenosti vyměnit (což je bez problémů, jak říkám -- doživotní bezpodmínečná záruka, ale někdo na to nemusí mít nervy). Já to mám na S&W15-22 a jsem s tím spokojený, na 858, na kterou jsem to původně kupoval, ještě nemám nic s raily, protože krytka závěru je drahá a při montáži na railové nadpažbí se to prý vikle tak, že na 100m to zhoršuje nástřel o metr.
Karloskarluci

Příspěvek od Karloskarluci » 16 úno 2013 00:16

Děkuju za rady.
Mám tenhle kryt závěru http://kinggun.jansladky.cz/Podle-vyrob ... vz-58.html

Investovat bych tak max do 5000,-

Jak se liší ten sparc versus strikefire?
To jsem zas nějak nepobral.

Na tomhle webu http://www.nv-optics.cz/opticke_zamerov ... rtex-sparc dole na obrázkách je na kose sparc, hilzny by do něj nemlátily a i když se tam dá ještě ten + zoom 1x, asi bych ani neměl vomlácený voko. Cena 5000.-
Strikefire (3800,-) jsem na kose nikde na obrázku na krytu závěru nenašel ani detailnější popis. Přijde mě, že už je dost dlouhý a poleze do cesty hilznám. To jsem myslel tím jestli leze přes závěr

.Asi ze vzhledem k ceně a doživotní záruce budu tedy rozhodovat mezi těmito dvěma. Dělám dobře? :)
A jaký je pls mezi nima rozdíl, mimo cenu.
FTC

Příspěvek od FTC » 16 úno 2013 09:44

Myslim, že budu mluvit za všechny, kteří používají kolimátory na kose, že zrovna na optice nemá smysl šetřit.
Vortex strikefire je nižší střední třída a ten zvětšovací modul jsem použil z cca 2000 výstřelů jen na 50 ran - má neuvěřitelně zúžený průzor a krom zvětšení cíle se úměrně zvětší i tečka! Já mám strikefire pouze na dobu než našetřim na meoptu. Taky mám u tohohle kolimátoru pořád pocit, že mi každým výstřelem odejde. Když někdo máte delší tubusák, tak přes kryt závěru může přesahovat i 1,5 cm vyrážecí trn je dostatečně daleko, aby hilzny nemlátily do optiky.

To co jsem napsal u kolimátorů, taky stejně platí u tuningových dílů. Měl jsem v ruce kryt závěru kinggun a vedle něj gunexpert a rozhodně je lepší vybrat GE. Kinggun po sundání a opětovným nasazení ti určitě posune nástřel a rozhodně není tak robustní jako GE, což GE zaručuje stabilitu a životnost. Přece jenom ti musí udržet náraz celýho závěru do nosiče pružin.

Když kosu začneš tunit, tak už musíš předělat všechno, aby to mělo ten správnej výslednej efekt. Potom je to neskutečnej rozdíl proti základu. S výbavou od GE na 100m se dá ostře konkurovat ARkám s výhodou ceny střeliva. .223 už musíš přebíjet, když toho nastřílíš hodně.
FTC

Příspěvek od FTC » 16 úno 2013 10:06

cover72 píše:
Karloskarluci píše: Jen tohle, http://www.armyshop-outdoor.cz/kolimato ... efire.html
Strikefire mám, koupil jsem ho kvůli bezpodmínečné doživotní záruce a testech provedených .375 Magnum.
Nástřel nemění ani při přepínání barev, ale červená tečka je při nejvyšším jasu trošku "rýživotá", resp. není úplně kulatá. 2x zvětšení je OK, akorát potom nejde zavřít tak gumová krytka (ale možná by šla namontovat na ono zvětšení, to jsem nezkoušel).
Zpětný ráz to vydrží, ale známý z jiného fóra měl od Vortexu na předpažbí menšího bratříčka Strikefiru, ten Sparc, a upekl mu elektroniku -- prý se to Sparcům stává, jsou na teplotu citlivé, mají celkem "na ráně" čip. Se Strikefire a na krytce závěru by to problémy dělat nemělo.
Konkrétně ta tučně zvýrazněná věta mě zaráží. Jak můžeš srovnávat testy .357 mag a výstřel z kosy, u který největší zpětný rány dělá právě těžkej závěr??? Srovnáváš nesrovnatelný asi jako by sis vybíral osobní auto a rozhodoval se nezi oktávkou a tatrou a o tatře nevěděl, že je náklaďák!
duffioso

Příspěvek od duffioso » 16 úno 2013 12:33

Tady sice jde o razi .357 magnum,ale Holland a Holland,coz je raze na tezkou africkou zver,ale mas pravdu,ze ten zaver dava optice poradne zabrat.
Ja myslim,ze s tech dostupnejsich je nejlepsi C-more za bratru nejakych 6500,-.
Da se k nemu prikoupit i dioda s teckou 2MOA.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Dancek

Příspěvek od Dancek » 16 úno 2013 15:48

FTC, duffioso: Nejedná se o 357, ale o 375 Magnum, což je velmi výkonný puškový náboj, na ústí má podle použité střely okolo 6000 J.
Odpovědět