Příspěvek
od bufallo » 15 úno 2008 06:37
tak secko poporiadku... kontakt mozem nejaky pohladat, myslim na tu Spolecnost pro studium naboju... len teraz som sa stahoval, tak este nemam vsetko rostriedene, neviem kde mam nejake dokumenty, vsetko je v krabiciach... aj zbierka nabojov... foto zbierky nemam, ale dobuducna mozemn nejake spravit... inak je ich v zbierke cca 1500 ks, asi 600 kalibrov... ale je to len taka priemerna zbierka, kamarat ma najvetsiu zbierku na Slovensku, cca odhadom 5000 - 8000 ks a asi 1500 kalibrov.. v mojej zbierke mam aj vela dost vzacnych kalibrov... o ktorych bezny smrtelnik ani nepocul, nieto este videl... no na tych burzach vidi clovek dost pekne kusky... len aj su dost masne... tie casy ked sa dalo vymenit nejake nase naboje za dobre kusky zo zapadu som davno prec... dnes sa uz vetsinou vsetko riesi predajom a kupou... lepsi patron je tak od cca 100 euro hore... to uz su slusne prachy... inak niektore naboje maju zaujimavy dovod vzniku, hlavne tie starsie...
ked sa trosku clovek rozhliadne v tejto problematike tak zisti ze ak chce mat slusnu zbierku musi zakonite zacat kradnut... alebo mat v rodine sejka s emiratov...
dalej je dobre sa specializovat na nejaku oblast, a nielen zbierat vsetko od buka do buka... potom clovek straca prehlad, do vsetkeho zavrta a nedokonci... napr. jeden amik zbiera len 9 Luger, a ma ich cca 10000 ks roznych variant, vyrobcov, sarzi, striel, prevedeni atd....
ak sa nebudete specializovat, clovek ked zisti co vsetko mu chyba v zbierke, neviem co skor, vsetko by chcel a moze sa s toho zblaznit...
ak budete mat nejaky problem s identifikaciou nejakeho naboja, napiste... pomozem... mohol by som pisat na tuto problematiku az do skonani sveta... houk...