Snad napovi strejda Google - https://www.google.com/search?source=un ... 66&bih=654
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jsem se trochu porozhlídnul, co je k mání, a nebude to teda sranda. Ten originální o-kroužek nemá kruhový průřez, ale jeho vnitřní průměr je plochý, protože není vložen v drážce napevno, protože ta drážka je také plochá a asi dvojnásobně větší oproti tloušťce (průřezu) kroužku, takže se v ní kroužek pohybuje při pohybu pístu nahoru a dolů a tím otevírá nebo zavírá (vzduchový?) otvor, který pístem a drážkou prochází. Navíc je ten originální kroužek asi opláštěný, tedy ze dvou různých materiálů, vhodných pro danou aplikaci. No, vypadá to na pokus-omyl a aasi návrat k origináludarknes píše: ↑07 čer 2023 16:42Však ano já mluvím o vysokotlaku kup o- kroužky typ NBR ve správným rozměru a pak dej vědět.
Možná mě tu někdo opraví ale zelené se dají použít tam kde není pohyb jsou dělané na tlak ale hlavně do pevných spojů klimatizací.
... zelené o- kroužky tj. Typ FMP primární použití statické. Tlakově do 100bar.
Černé o- kroužky typ NBR ( nejvíce používané NBR70 nebo 80)
Statické zatížení až 320 bar dynamické 160 bar
Primární použití v pevných i pohyblivých spojích díky vysoké otěru vzdornosti odolnosti vůči olejům nepříznivým povětrnostním vlivům....
Tak pokud tam někdo dal zelené od výroby tak už v tomhle bude základní problém. Vyměň za ty NBR a sám uvidíš jak to bude fungovat a držet.
Jinak NBR jsou všechny o- kroužky v PCP vzduchovkach.