V?b?r pu?kohledu na vzduchovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tomayo
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku

Příspěvek od Tomayo » 31 říj 2012 20:45

Muj nazor je takovy - Viper 10x44 nema vubec spatny obraz (na danou cenovku uz vubec ne) za dobrych svetelnych podminek, ale ta svetelnost je u neho horsi, stejne jako rozlisovaci schopnost,barvy oproti delte nebo bushnellu ... to je proste fakt !

Nicmene pro me je na HFT ci lov idealni....dobre se nim cte vzdalenost a vyhovuje mi ten jeho kriz....mozna jsem jediny, ale je to tak.....samozrejme ze po strance mechanicke je na tom take hur jak delta nebo bushnell....to je take fakt !

viper 4-16x nebo mamba 4-16x jsou na to obrazove jeste hur...resp. mamba - do te jsem koukal, ale nedelam si iluze ze viper 4-16x na tom bude lepe
viper 8-32x je katastrofa...najit v nem obraz je vazne umeni

deltu 6-24 jsem mel doma par dni a byl jsem opravdu nadseny...je to univerzal ktery je maly, lehky, spolehlivy,pekne klika,VELICE dobre meri vzdalenost navic v metrech, ma moc pekny kriz mildot i obraz, dobre se do nej kouka - obraz v nem najdete hned, pri 24x zadny igelit, ale naprosto ostry obraz...no vubec jsem ho nechtel davat z ruky! I Hellboy me tenkrat prekecaval at mu ho prodam nebo at si ho alespon necham kdyz jsme to porovnavali....jenze ja ho slibil a nedalo se nic delat

s cenou neco malo nad 7tis nema dlouho konkurenci........kdyby mi nekdo daval Hawka 30 za 12tis a nebo tuto deltu vezmu urcite deltu

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
mmoobbyy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmoobbyy » 31 říj 2012 22:11

Viper 10x40, je to pořád dokola :D už jsem to psal i v thredu o té optice, silnější kříž se někdy hodí, mechaniku moc neřeším, střílím HFT, s paralaxou nastavenou něco pod 25m rozsah dálky HFT pokryje, jak píše Tomayo, díky rozostření se s ním dobře odhaduje vzdálenost, ale zároveň se dá ještě dobře mířit, dají se s ním i noční závody. Mně ta osnova taky sedí, půldoty jsou jasný, při nastřelování kliky sedí, i když působí trochu nejistě, chce to klikat pomalu a s citem, cena na bazaru 3,5k s funkčníma montážema, krytkama a sluneční clonou asi komentář nepotřebuje :D Na limitu Vipera v HFT jsem byl zatím jednou, kdo byl na posledním závodě v Milovicích, si určitě pamatuje tu Dominátorovu sklopku vysoko daleko, byl u ní žebřík. A do páru byla babajaga, tuty pod 30m s malou killzónou, byla v takovém divném světle, tmavá zóna, já jsem tam ten kříž nemohl dostat, kz jsem viděl, kříž taky, ale dát ho tam prostě nešlo, poloha v leže, víceméně standardní situace, ale neviděl jsem a nedal jsem, chtělo to světlejší sklo nebo tenčí kříž. Nebo víc trénovat, to bude asi ono :D
Barys

Příspěvek od Barys » 01 lis 2012 08:37

U dalekohledu záleží hlavně na kvalitě optiky,samozř. mechanika odolnost,ale prostě ta propustnost,aby jsi ze světla v temnu viděl killzonu ničím neošidíš.
Jestli můžu poradit tak ty číňany prostě neberte.Já vím,že 3,5 tis. je lákavý,ale službu to nedá.Měl jsem dvě delty titan 4-16*42 a 5-20*50 jsou fakt dobrý, ale Radlukaj mi půjčil Meo a v temnu jsem těma deltama tam viděl něco a Meoptou jsem odlišil jednotlivé listí.
To raději počkám,našetřím a koupím sklo za 20 t. ,ale mám to na větrovce, na několika větrovkách do smrti.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 01 lis 2012 08:55

Docela by mne zajímalo porovnání SIII a meo
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
cannis

Příspěvek od cannis » 01 lis 2012 09:23

To Barys:
Meopta si dělá sama jen nejvyšší řadu a ostatní si nechávají zpracovat jako většina výrobců ,,jinde,,(tohle jsem si nevycucal z palce ale mám to z dobrého zdroje). Takže cena se platí za značku a navíc jejich nabídka osnov je trošku limitována u konkrétních puškohledů. Mohl bys napsat co za sklo konkrétně máš, případně jsi měl možnost vyzkoušet?
Předpokládám, že se jedná o Meostar R1 4-16x44. ZD 6-24x56 je cenově už téměř na dvojnásobku
Naposledy upravil(a) cannis dne 01 lis 2012 09:53, celkem upraveno 1 x.
deef

Příspěvek od deef » 01 lis 2012 09:41

2 barys: U puškohledu záleží hlavně na mechanické části (takhle ti odpoví ta větší část uživatelů) takže Meopta má super sklo, mechaniku na hovno a pokud puškohled hezky kouká, ale nekliká nebo nedrží, je ten hezký pohled celkem na hovno. Jasný důkazem je toho Nightforce - nemá top sklo, ale mechanicky je super a je to vidět i na rozšíření všude po světě.

Meoptu koupili amíci, otevřeli jí tak cestu na největší trh na světe, pak Meopta dodává skla ostatním a to jsou vlastně dvě podstatný věci, který ji drží nad vodou.

Myslíš že to kde stojí fabrika je při výrobě důležitý? Číňan vyrobí stejně tak kvalitní věc, jako nečíňan, jde jen o to, co mu řekne zadavatel výroby - cena, materiál atd... takže je úplně jedno jestli je na něčem made in China, Japan, Taiwan, Filipines...

Hellboy píše:Docela by mne zajímalo porovnání SIII a meo

Po mechanické stránce všechny SIII klikají líp jako Meopta. Meopta prostě mechanickou část nezvládá a po optické stránce je to pak jak který model v daných rozlišení a v dané cenové kategorii.
Naposledy upravil(a) deef dne 01 lis 2012 10:02, celkem upraveno 1 x.
Barys

Příspěvek od Barys » 01 lis 2012 10:01

Cannis.
Ano byl to tento Meostar R1 4-16x44. Je to prostě paráda a má klasiku mildot mj.
Já už mám doma těch číňanů plný regály a vše na vyhození. Když to sečtu tak jsou to desítky tisíc co vyhodim za to ,že jsem ušetřil. Mě už čína nesmí do baráku.Buď to nekoupim, nebo to bude kvalita.
mari

Příspěvek od mari » 01 lis 2012 10:02

Asi pred mesicem jsem mel moznost vedle sebe porovnat SIII 20× a Meoptu ZD 4-16. Rozdil byl ihned znatelny. Nevim jak mechanika, ale optika byla u Meopty o tridu jinde. Jinak pri dalsim strileni Meopta klikala jak ma, presnost svycarskych hodinek.
SIII byla s optikou dost predrazena. Nesrovnatelny obraz oproti Meopte a Leupoldu co mam ja.
Zas takovy rev to neni, co ho tady porad profitujete. Chce to zkusit i neco lepsiho vedle toho.
cannis

Příspěvek od cannis » 01 lis 2012 10:06

Ano byl to tento Meostar R1 4-16x44. Je to prostě paráda a má klasiku mildot mj.
Celkem se mi tato myšlenka líbí, pokud si někde napíšeš kolik musíš překlikat na té které zbrani, lze to zřejmě použít na vícero bez větších problému? O tom mildotu vím, v podstatě jediná osnova použitelná na větrovku, nemýlím-li se.
deef

Příspěvek od deef » 01 lis 2012 10:11

2 mari: Porovnáváš neporovnatelný, jeden stojí v USA 600 a druhý 1400USD (u nás 16tis vs 30tis) :roll:

2 cannis: Pokud překousneš AO :wink:
Naposledy upravil(a) deef dne 01 lis 2012 10:17, celkem upraveno 1 x.
mari

Příspěvek od mari » 01 lis 2012 10:17

deef: nevim kde kupujes Meopty,ale tady http://meopta-shop.cz/puskohled-meopta- ... 1-4-16x44/ je za dvacku. To uz takovy rozdil neni oproti SIII.
Radsi mesic pockat, nez zas menit puskohled za par mesicu a byt natom jak Barys s plnou skrini :lol:
deef

Příspěvek od deef » 01 lis 2012 10:19

Napsal jsi ZD a ta rozhodně není za dvacku.

http://www.nv-optics.cz/opticke_zamerov ... zd_4-16x44
mari

Příspěvek od mari » 01 lis 2012 10:57

mam na mysli tento http://www.meoptasportsoptics.com/shop/ ... tgRcz.html
Je pod kategorii ZD tactic, proto jsem predpokladal, ze do teto rady patri.
edit: Teprve ted jsem zjistil zavadejici roztrideni na strankach Meopty.
Byl to tedy 4-16×44 Tactic R1
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 01 lis 2012 12:18

Podle me a meho porovnani ma S3 podobne sklo jako bushnell 10x40. Meopta je uplne jina liga srovnaval ,bych ji spis s carl zeiss a oba jsou lepsi jak leupold. Deltu bych zaradil nekde kolem S3 a bushnellu. Souhlas Mari?
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
mari

Příspěvek od mari » 01 lis 2012 13:35

Presne tak Tomayo, SIII je jak Bushnell 3200. Proste takovy lepsi mliko.Kdzy to teda porovnas s Meoptou,...
Z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze Meopta je v noci na urovni Zeisse, Leupold za nimi ve svetelnosti lehce pokulhava. Ve dne jsou optiky vyrovnane, cvakani je u Meopty, Zeisse i Leose bezchybne.
Delta je za ty penize co stoji vyborna.
Odpovědět