UMAREX - 850 AirMagnum
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No urcite jo,třeba Crosman 1077 zasobník na dvanáct ran(cena kolem 4000kč)ale to uz je fakt plasťák.
Ale Umarex je za tu cenu(6000kč)určitě lepší (http://www.euroshooting.eu/index.php?Wa ... etail=1240
Ale Umarex je za tu cenu(6000kč)určitě lepší (http://www.euroshooting.eu/index.php?Wa ... etail=1240

tema
tady jen odkaz na jednu galerii fotek, vypadá zajímavě, ale asi bych se nedoplatil
http://www.muzzle.de/N6/CO2/UMAREX_850_ ... agnum.html

http://www.muzzle.de/N6/CO2/UMAREX_850_ ... agnum.html
A co říkáte na tento PCP kousek alá Umarex 850?Pěkné ne?
http://www.gunbroker.com/Auction/ViewIt ... =100946946
http://www.gunbroker.com/Auction/ViewIt ... =100946946
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
První zkušenosti s Umarex Airmagnum 850 část I
Tak jsem si tu flintu koupil v Alfa-Proj v Brně. K tomu dvojnožku, tlumič a zásobu bombiček CO2. Rád bych se podělil o první zkušenosti.
Po rozbalení: Zklamání, vypadá to jako plastová hračka.
První střelba: Bez tlumiče to docela pleská. S tlumičem je to lepší. Puška nemá v podstatě žádný zpětný ráz, takže mě překvapí, že to prostřelí lehknou smrkovou spárovku tl. 15 mm. Přišroubuji optiku Delta 4x32 AO. Po naštelování optiky tyto výsledky:
(v sedě s oporou ve dvojnožce, 8 ran následující výsledky, vzduchovkový terč na 10 m, střelivo JSB Exact 4,51 mm)
10 m - vše do desítky
15 m - vše desítky a devítky
25 m - vše do černého (t.j. 7,8,9,10)
Podobných výsledků jsem dosáhnul i se střelivem Predator (olověná střela JSB s plastovou špičkou, ale ty na větší vzdálenost trochu "padají" a flavně u nás vyjdou na cca 2 Kč za kus. Dále jsem zkoušet Logun Penetrator (taky drahé), Walther Spitz, Norica Killer a JSB Exact Heavy a výsledky byly vždy horší.
Pro:
- Vynikající přesnost s JSB Exact 4,51
- Opakovací funkce
- Nulový zpětný ráz (takže optika by měla sedět jako prdel na hrnci)
Proti:
- Přinutí vás koupit si lepší optiku. Delta 4x32 AO se mi občas pohne a flinta začne střílet o centimetr vedle, což mě díky její přesnosti rozčiluje.
- Připravte hodně peněz na střelbu. Díky opakovací funkci budete měnit jednu bombičku za druhou a každá stojí 200 Kč.
- Bombičky se špatně shání. Zatím jsem je našel jen u Novosáda a přímo v Alfa-Proj.
- Už nikdy nebudete chtít pružinovou vzduchovku.
Pokračování příště: testy různého střeliva a měření na chronografu.
Po rozbalení: Zklamání, vypadá to jako plastová hračka.
První střelba: Bez tlumiče to docela pleská. S tlumičem je to lepší. Puška nemá v podstatě žádný zpětný ráz, takže mě překvapí, že to prostřelí lehknou smrkovou spárovku tl. 15 mm. Přišroubuji optiku Delta 4x32 AO. Po naštelování optiky tyto výsledky:
(v sedě s oporou ve dvojnožce, 8 ran následující výsledky, vzduchovkový terč na 10 m, střelivo JSB Exact 4,51 mm)
10 m - vše do desítky
15 m - vše desítky a devítky
25 m - vše do černého (t.j. 7,8,9,10)
Podobných výsledků jsem dosáhnul i se střelivem Predator (olověná střela JSB s plastovou špičkou, ale ty na větší vzdálenost trochu "padají" a flavně u nás vyjdou na cca 2 Kč za kus. Dále jsem zkoušet Logun Penetrator (taky drahé), Walther Spitz, Norica Killer a JSB Exact Heavy a výsledky byly vždy horší.
Pro:
- Vynikající přesnost s JSB Exact 4,51
- Opakovací funkce
- Nulový zpětný ráz (takže optika by měla sedět jako prdel na hrnci)
Proti:
- Přinutí vás koupit si lepší optiku. Delta 4x32 AO se mi občas pohne a flinta začne střílet o centimetr vedle, což mě díky její přesnosti rozčiluje.
- Připravte hodně peněz na střelbu. Díky opakovací funkci budete měnit jednu bombičku za druhou a každá stojí 200 Kč.
- Bombičky se špatně shání. Zatím jsem je našel jen u Novosáda a přímo v Alfa-Proj.
- Už nikdy nebudete chtít pružinovou vzduchovku.
Pokračování příště: testy různého střeliva a měření na chronografu.
Re: První zkušenosti s Umarex Airmagnum 850 část I
sama sa urcite nepohne, ked vydrzi na pruzinovkach bez pohnutia. mas ju urcite zle namontovanu, slabo pripevnenu... skus definovat ako myslis to ze sa obcas pohne? cely puskohlad sa ti posuva? alebo mas odtrhnuty zameriavaci kriz?Hektik píše:...Přinutí vás koupit si lepší optiku. Delta 4x32 AO se mi občas pohne a flinta začne střílet o centimetr vedle, což mě díky její přesnosti rozčiluje...
Delta 4x32 AO
Čas od času se stane, že najednou jeden zásah jde o nějaké dva centimetry mimo (při střelbě na 20m). Následující zásahy pak už jdou ale do stejného místa. Přešteluji optiku, pak to chvíli střílí dobře a po čase se to stane zas.
Tu optiku jsem předtím měl chvíli na GAMO Hunter 440, kde se to projevovalo mnohem hůř. Možná, že se tím ta optika trochu rozházela. GAMO Hunter 440 totiž dost "kope". Ale výrobce udává, že Delta 4x32 je vhodná na pružinové vzduchovky.
Co se dá pokazit na montáži optiky? Mám rozumnou jednodílnou montáž, slušně dotažené šrouby... Mám to dotáhnout vší silou?
Tu optiku jsem předtím měl chvíli na GAMO Hunter 440, kde se to projevovalo mnohem hůř. Možná, že se tím ta optika trochu rozházela. GAMO Hunter 440 totiž dost "kope". Ale výrobce udává, že Delta 4x32 je vhodná na pružinové vzduchovky.
Co se dá pokazit na montáži optiky? Mám rozumnou jednodílnou montáž, slušně dotažené šrouby... Mám to dotáhnout vší silou?
Dotaz
Ahoj. Mám objednanou vzduchovku UMAREX 850 Magnum CLASSIC. Rád bych si k ní dokoupil puškohled. S tím ale nemám žádné zkušenosti. Poraďte mi prosím, zda je pro zábavnou střelbu lepší pevné sklo nebo zoom. A v jaké cenové hladině se má optika pohybovat, aby to nebyla jen atrapa. Na AUKRU je teď v nabídce zoom 3-7x28 za 290,-Kč. Zdá se mi to velice levné. Má vůbec cenu takový puškohled na vzduchovku dávat? Přikládám obrázek a děkuji za každý názor.
Janek
Janek
- Přílohy
-
- 3-7x20.jpg (6.3KiB)Zobrazeno 3422 x
ČTI
2Janek.K: Něco si přečti v sekci optika a bude Ti jasný, že tohlensto jsou jen vyhozený peníze. Kup si Deltu 4x32AO, cena cca 2 000Kč i s montáží...
Cogito ergo armatus sum.
- TELESCOPIC
- TELESCOPIC