Zásadní rozdíl to nebude, ale nějakej ano, i když ho z počátku nezpozoruješ. Je přeci nad slunce jasné, že delší hlaveň, lepší přesnost a jestli tady někdo tvrdí že v tom rozdíl není, je to totální nesmysl. Osobně bych do menšího laufu jak do 4" nešel ani za boha, pokud to chceš na mířenou střelbu. Pokud chceš revolver nosit, je 2" ideál. Jinak za slušnej průměr považuji ten 4", na přesnou střelbu 6" a víc.
Záleží také, jak se ti klepou pazoury a jak se ten revolver drží. A na to si dej pozor. Já osobně bych nechtěl zbraň, kde mi zůstává malíček ve vzduchu a ne pevně na gripu.
Co se týče nošení, preferoval bych asi nějaké plasťáky, ale záleží na každém soudruhovi

Já jsem schopen nosit i osmipalec ve velké ráži.
Jinak zvaž, jak často budeš bouchačku nosit, nezapomeň že v létě nejde prakticky ukrýt pod oděvem, pač ve většině případů máš na sobě triko a krátký kalhoty a pak kam všude vlastně tu zbraň budeš tahat...moc příležítostí není, tomu věř. Takže Ti zbyde nakonec ta střelnice a tam se delší lauf bude hodit

Za nemastnej a neslanej právě považuju te 3"...je to délka laufu k hovnu.
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.