Teda spíš balík!
Obsah:
- kufr na dlouho pušku FX
- větrovka FX T-12 WHISPER cal 0,22 v plastu - 10 J verze (vím, že mě budou mnozí za ten plast nenávidět, ale mně se plast líbil víc než dřevo)
- power kit na zvýšení výkonu na legálních 16 J (samozřejmě se dá jít i výš

Hned jsem letěl do loveckých pro EXACT JUMBO a zkusil nejdřív v 10 J. Příjemně tiché, na střelbu v bytě naprosto neslyšné, ale na vzdálenost kolem 50 m propad jako blázen - co taky jiného čekat.
Dnes jsem 2 hodiny špekuloval jak se dostat do toho mechanismu. Šroub byl zalitý loctitem a neměl žadnou standartní drážku jen nějaký oválek - holt jsem musel rozbrousit starší šrubovák a šlo to. Nahřát a je pryč.
Vyměnil jsem pružina na silnější, do úderníku závažíčko s vodítkem (vše originál v power kitu) a nový štelovací šroub co to všechno drží - tentokrát už na imbus.
Pak ještě zvětšit díru u přepouštěcího ventilu co pouští vzduch z kartuše na 3,5 mm (max doporučené 4 mm) a bylo.
Najednou to už moc na střelbu v bytě není - bez tlumiče je to šleha jako z děla, s ním slyšíte spíš jen pružinu, ale šeptání to už není. Sousedi to neuslyší, ale manželku u televize trochu rušit budete.
Teď už jen čekat na montáž a začínám se dívat po optice. Ta DELTA 4*32AO je pro takovou flintu směšná.

Jediné co mě zklamalo je nabíjení - s tou silnější pružinou to jde docela ztuha - ale ještě to zítra rozdělám a namažu co půjde. Mám pocit, že tam někde dře kov o kov, tak snad závadu odhalím. Jinak je přesnost naprosto parádní. Pokud se ještě někdy oteplí, tak hned dám nástřel. V tomto počasí mě ven nedostanete.

Fotky přihodím snad v neděli - to se mi vrátí foťák z Alp a bude už i montáž.
EDIT: na mnohé žádosti ještě odkaz na obchod: www.luftvapen.se