Strelivo do praku

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz

Noclaf

Střelivo do praku

Příspěvek od Noclaf » 04 kvě 2007 13:39

Dobrý den,
mám dotaz ohledně střeliva do praku. Pátral jsem po prodejnách (e-shopy) střeliva a zbraní, ale nenašel jsem nikoho, kdo by prodával střelivo do praku. Sám mám ale přístup k relativně velkému zdroji ocelových kuliček o průměru cca 13mm a váze cca 9g (v podstatě ložisková kulička, ale zcela nová, bez otřepů, deformací, tvarových nepravidelností). Takže : dá se tím vůbec střílet -> myšleno jestli mezi prakisty by o to mohl být zájem a nevíte o nějakém prodejci střeliva do praků, abych mohl zjistit cenovou hladinu?

Díky za info.

heikon

Příspěvek od heikon » 04 kvě 2007 13:48

nakup velke mnozstvi matek vel. 12 a mas to :wink: :lol:
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 04 kvě 2007 13:50

On to chce asi predávať, nie strieľať :wink:
HV

Příspěvek od HV » 04 kvě 2007 14:13

...a co tady? http://www.zbranebrymova.com/hlavni.php - Střelecké sporty - Fooukačky a praky
Noclaf

...

Příspěvek od Noclaf » 04 kvě 2007 14:32

Dik, jo, tam to maji, ale co je "PM200" zac? Google to bud nezna, nebo vyhodi i veci uplne mimo. Cim prakisti strilej? Je neco "obvyklyho" nebo dokonce "oficialnihoů, nebo vsichni strilej tim, co najdou?:)

Jo, prodavat. Jinak matkama bych nestrilel, budou litat pekne sejdrem (v porovnani s kulickama).;)
HV

Příspěvek od HV » 04 kvě 2007 14:36

Mno, ve středu si tam jdu pro K100, nic neslibuju ale když si vzpomenu, optám se ti.
Péta

Příspěvek od Péta » 04 kvě 2007 16:05

Zkus tohle :lol: :lol:
Přílohy
191006176.jpg
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 04 kvě 2007 17:01

2 Péťa:

Tenhle typ střeliva do praku budí respekt :D
Noclaf

Příspěvek od Noclaf » 04 kvě 2007 17:14

HHVV píše:Mno, ve středu si tam jdu pro K100, nic neslibuju ale když si vzpomenu, optám se ti.
Díky moc.
Péta píše:...
Prak v kombinaci s granatem je vyborny...suicide nastroj. :)
shai_than

cha

Příspěvek od shai_than » 04 kvě 2007 19:32

zdar,
prak vlastním a rád s ním střílím, kuľe jsou sice výborné, ale nejekonomičtější a nejvíce budící respekt je střelivo m8 až m20 k dostání v bauhausu a podobných obchodech pro prakisty.Použití:

matka m8 - na 15 m do vzduchovkového terče, jinak k smíchu
m10 - standardní střelivo us army, univerzální, holuba sejme jak nic
m12 - na střední zajíce
m14 - na malé lišky
m16 - na velké lišky
m18 - na malé slony
m20 - na velké slony :oops:

údajně v africe loví s m22 i hrochy, ale mám to z druhé ruky, tak si nejsem jistý. Protitankové m24 jsou výjimka.

Ale vážně, mám prak s opěrkou na ruku a s těmi m8 se trefuju dost přesně. Kromě kamaráda, se kterým "trénuju", jsem nikoho s prakem neviděl, takže nemám srovnání, co je nebo není dobrý výkon, ale na těch 15m se s m8 do čtverce 15x15 trefím a to mi stačí...
tak na co kuľe :shock:
shtn
vlčák

Příspěvek od vlčák » 04 kvě 2007 22:03

péta - fakt dobrý, to je lepší než brokovnice :D
- jinak , kdo dělá na nějaké strojírenské dílně, tak může sehnat kuličky ze starých ložisek, doporučuju dvouřadé, je jich tam hodně a stačí otočit střed a kuličky se sypou, asi tak 8 - 10 cm velké, aby to mělo aspoň 8mm kuličky
- nebo se dá použít "standartní" olověná munice pro předovky, ale ty se otlučou, chce to mít formu na odlévání... (při stejné váze je menší a má větší průbojnost)
- matice bych neodsuzoval, ve středoveku střelci z praku prý odlévali střely do otisku palce v hlíně (snadno se dá získat spousta forem najednou) a pak to vyhrabaly... určitě to byly dost neforemné špalky...
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 04 kvě 2007 23:03

Jako děcko jsem střílel a střílelo se vším možným. Matky i kuličky z ložisek jsou takový průměr. Jako nejlepší se osvědčily stříhané roxory a vystřelené kulky, posbírané na střelnici. A nebo odlívané olověné střely přímo na míru.
ss2men

Příspěvek od ss2men » 05 kvě 2007 07:06

Zdar páni.

mne sa asi najviac pri streľbe prakom osvedčili hlinené guličky. Niekedy ich predávali v hračkárni vrecko 100ks za neskutočných 2.- Kčs.

Ktovie či to ešte vyrábajú
stará online súťaž, výsledku k dispozícií
www.vzduchovkyonline.wz.cz
Všetko o opakovacej vzduchovke vzor 47
www.ss2men.wz.cz
J.Laser

Příspěvek od J.Laser » 05 kvě 2007 09:07

V dobách kdy jsem ještě býval pytlák jsem používal jako střelivo do praku roztlučený litinový rošt z kamínek. Byly to celkem pravidelné krychličky a zajoch po zásahu padnul jako po mrtvici. Jinak jsme jako stříleli čímkoli co šlo uchopit do kůže. Dokonce na mučení zajatých nepřátel jsme používali zelený lopuchový kuličky.A to jsme byli lidumilové,Skaláci po nás při zajetí stříleli zelený švestky. Z toho byly modřiny jak pěsti.
Barys

a

Příspěvek od Barys » 05 kvě 2007 10:30

Kupuju si kule do perkusu 9mm.Matky a ostatní lítá dost nepřesně.Prak jsem si koupil na ryby na boilies.Tak ho mám jen v rybařině.Jednou nás na rybách ohrožoval krvelačný zajíc,můj nemecký ovčák strachy zalezl do auta a my s kamarádem jsme trefili zajíce na takových 50m ,náhoda jak blázen! Zajíc lehlul a byl na místě ko.Idealní na sebeobranu před medvědy,lvy a zajíci!
Odpovědět