skagerak píše:V čem spatřuješ výhodu ...)
- Za něco málo přes dvacku nová zbraň. Kdybych chtěl AR odjinud než z Číny, musel bych přidat desítku, a kdybych chtěl s pístem, musel bych přidat druhou. To už bych byl na dvojnásobku.
- Dostanu za to plně funkční základ. Na rozdíl od dnes už pouze repasů jiných civilních variant Sa58, ze kterých si absolutně netroufám vybírat, v nějaké dané kvalitě. Když budu chtít, můžu si ho ověsit a dovybavit postupně.
- Jednoduchost, spolehlivost, fakt, že jsem s tím sloužil. Navíc mi připadá klasicky sexy, ne jako ty německé „steampunkové vraždomaty“, co mají výčnělků jak letadlová loď, nebo rakouské futuristické podivnosti

(Brát s nadhledem - subjektivní faktor).
Účel - žádný lov, venkovní střelnice a víceméně rekreační střílení, o soutěžích neuvažuji. Nicméně pocit z dobré funkce je nezbytný... No a pokud by mi někdo do baráku vlezl s nožem v zubech, nezdráhal bych se to vytáhnout a pak bych asi uvítal, kdyby to plivalo půlpalce
Mě opravdu spíš zajímalo, jaké rozdíly lze očekávat od prakticky téže zbraně v jiné ráži a jestli by .223 proti 7,62 znamenala větší přesnost (hlaveň 410 mm je téměř 16,5"). Hlaveň se stoupáním 1:7 by mi umožnila i použití těžších střel, takže i eliminaci onoho efektu stébla trávy a větříku. Něco jako když na modulárním Brenu střílíš 7,62 a pak vyměníš pár hejblat s hlavní a střílíš 5,56. Nějaký ten rozdíl tam přece bude... A mě zajímá ta přesnost.
Jsem teď jako ten příslovečný oslík, co kývá hlavou sem a tam od jedné hromádky sena ke druhé s tím, že já mám na jedné hromádce 7,62 a na druhé .223 a nemůžu se rozhodnout. Takže hledám kvalifikovaný odhad, zda by Sa58 (novovýroba) mohl mít v ráže .223 znatelně lepší balistiku. To rozhodne.
STALKER píše: ...
Vystačil bych s dodávaným zásobníkem, magazin od ARky bych tam mít nemusel.